Проблем мощност.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 540i
Мечтае да кара: Lancia Thesis повече от всякога!

Re: Проблем мощност.

Мнение от BoBoGTO » 08 Мар 2010, 5:03

Просто се случи много изведнъж и се оправи от само себе си много бързо. Към края на седмицата ще имам пак пътуване по магистралата и ще проверя дали пак ще стане нещо и ще пробвам на по-ниски. Ако пак се получи поне ще знам, че се появява над 160км/ч. Иначе за 5к километра до сега не съм имал подобен проблем при по-ниски скорости и предавки. По всякакви пътища градско, извънградско, че и черно, като се има на впредвид дупките Добрич-Варна и в самата Варна.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Мар 2010, 9:50

BoBoGTO написа:Съжелявам, че ще разводня малко темата, но имам подобен проблем. Днес ми се случи за втори път. Първия път карах с педал до земята да видя максималната скорост, намалих с около 40км/ч по-малко за завой и после пак до дъно, ама немаше никой. Отпуснах педала отново и пак пробвах. Установих, че реакция имах само до средата, от там нататък нищо. Това става при 3500 до 4500 оборота, скоростта беше висока и нямах много време да гледам там. Намалих и свалих на 4та при по-ниски обороти същата работа от средата нататък нищо. Докато се чудя какво да правя и какво стана се оправи и това беше. Днес обаче отново. Педала беше до долу на 5та и изведнъж спря да дърпа. Отпуснах отново и педала на газта пак е умрял след средата. Пак се оправи само, докато се чудя какво става.
Колата е 320d, 136к.с., 2000година. Въпроса ми е да обърна ли внимание на нещата, които сте посочили по-горе? Или да търся проблема другаде. Ако имате идей къде точно, още по-добре.

Сходен проблем преди години - оказа се, че остта на турбината запича...3 месеца по късно сменях турбо (не казвам, че и ти ще сменяш!)

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 10 Мар 2010, 12:42

Хубаво е да видиш да не би дебитомера да е заминал... после смени фълтъра на картерните газове.... И не на последно място ако не се оправи от всичко това хубаво е да рецеклираш турбото поне докато е здраво :idea:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 12 Мар 2010, 20:24

Днес пробвах от първа до пета. Абсолютно същия проблем на всички предавки. 2 пъти ми се случи и 2та пак на 5та над 160км/ч, но не се оправи от смяна на предавките, а пак от само себе си. Единствената разлика днес беше, че ми се стори тотална загуба на мощност първия път. Набираше, но все едно нещо я спираше. Без значение предавките какви бяха. Но това може и да съм си го внушил, заради колегата, който спомена турбото. Иначе втория път си беше както и преди няколко седмици. От началото до средата на педала, нормална реакция, след средата оборотите въобще не мърдаха.
То се е видяло другата седмица ше я водя във Варна карс. Нещо да кажете за тях, защото аз съм от Добрич и просто при нас майсторите са... Затова мисля да заложа на оторизираните. Парите ще ги прежаля, стига да си свършат работата добре.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 13 Мар 2010, 10:26

Следващия път като го направи - подай газ до ламарината и виж моментния разход - би трябвало да не отива над 12-14 стрелката...кажи после дали съм бил прав?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BoBoGTO » 14 Мар 2010, 5:50

Толкова беше. Малко над 10ката. Тогава не обърнах внимание на това, но мисля, че така беше. Възможностите ми за проба не са големи, тъй до сега го е правила на скорости над 160-180км/ч. Никога не ми се е случвало при изпреварване или нещо такова. Слава Богу. 99% съм сигурен, че беше толкова.
Какво означава това?

Потребител
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: BMW M6 Gran Coupe
Детайли за колата: 320d/sedan/year 2000

Мнение от Asgard » 02 Дек 2011, 1:23

Dimitroff написа:Следващия път като го направи - подай газ до ламарината и виж моментния разход - би трябвало да не отива над 12-14 стрелката...кажи после дали съм бил прав?

Колега и аз имам сходен проблем.... моля те хвърли 1 жокер :) даже на мен и на 4-та понякога не ми отива до краи рахода.... говора за икономера под оборотомера.

Фен на тройките
Аватар

Мнение от Dimitroff » 02 Дек 2011, 9:49

BoBoGTO написа:Толкова беше. Малко над 10ката. Тогава не обърнах внимание на това, но мисля, че така беше. Възможностите ми за проба не са големи, тъй до сега го е правила на скорости над 160-180км/ч. Никога не ми се е случвало при изпреварване или нещо такова. Слава Богу. 99% съм сигурен, че беше толкова.
Какво означава това?

Колата влиза в авариен режим - много вероятно е турбината да пренадува - от там вкарва колата в авариен режим - вземай мерки, за да не правиш турбина след това, колега...

Намери някой, който да гледа живите данни на колата (да направи една диагностика в движение) и да обърне специално внимание на надува на турбината - дали не пренадува (бе...от сега ти казвам, че пренадува - въпроса е с колко точно!).

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 02 Дек 2011, 12:25

Колега провери си вакуум пътищата, може да има някъде скьсано! Аз имах същия проблем
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320д, 320и, 328и

Мнение от oTECa » 02 Дек 2011, 14:29

То и при мен пренадува и но след като смених всичко май ще се окаже че се е скапал чипа. Но това ще стане ясно след другата седмица.

Предишна

Назад към E46