Top Gear - Bmw M3 срещу Audi Rs5
Модератори: mitaka7, alpina-ma6inata, SpUd3r
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Re: Top Gear - Bmw M3 срещу Audi Rs5
acho.rs написа:Да - РС5 е по-скъпо с 60 бона от лисана
а каква му е разликата с рс6?
ако е по-малко от 20 бона, мисля че рс5цата е в задънена улица
по принцип с рс5цата за мен лично ауди загубиха доста, винаги съм оценявал практичността на спортнтие им коли, куатрото и четирите врати
за мен лични ауди с 2 врати е мървто родено като идея, трябваше да си продължат традицията с ново рс4,а а5цата да остане само в "С" версия
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ами вземи да провери де . Ауди РС5 е горе-долу на цената на М3 - 150 000 лв . РС6 започва от около 210 000 лв (колкото и ГТ-Р) . И хубаво че се отказаха да правят катафалки спортисти - няма такъв смях , най-мощната версия на масовия ти седан да излиза само коНби (Б4,Б5) . Вярно че е субективно , но да твърдиш че А5ца с V8 е грозна кола 

чакай бате, нали писа, че рс5цата е с 60 бона по-скъпа от гтр-а
що ги окантари сега
нов гтр-а по ценова листа е 172к лева, сложи го и това в таблицата, няма никъде 210 бона
що ги окантари сега
нов гтр-а по ценова листа е 172к лева, сложи го и това в таблицата, няма никъде 210 бона
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Човек не разбираш от ирония - как РС5 ще е по-скъпо от ГТ-Р - много по-евтино .
Не знам къде ги гледаш тия 172к , сигурно са без ДДС . В Европа нисана е 90-95к евро или с около 20-25к евро по-скъп от РС5 .
Ако толкова се търсят коне за тънки пари - РС6 + 15К евро пак (МТМ или АБТ) и ето ти 730 коня ...
За ТТРС пак имаше много изгодни пакети и ставаше 400-500кс за малко пари .
БМВ 1М също става много мощно за малко пари .
Не знам къде ги гледаш тия 172к , сигурно са без ДДС . В Европа нисана е 90-95к евро или с около 20-25к евро по-скъп от РС5 .
Ако толкова се търсят коне за тънки пари - РС6 + 15К евро пак (МТМ или АБТ) и ето ти 730 коня ...
acho.rs написа:Човек не разбираш от ирония - как РС5 ще е по-скъпо от ГТ-Р - много по-евтино .
отвори нисан.бг
чисто нов ГТР премиум е 171 900 лв.
блека е с 5 бона по-скъп
това са цени с ддс, платен акциз и всичко
тия мунинги не са за мен, аз не си падам по такива работи
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Нисан ГТ-Р цена в Германия 90к евро в БГ 172к лева
БМВ М3 цена в германия 70к евро в БГ 160к лева
Инсигния ОПЦ 325кс 64к лева - тия сигурни ли са ?

Инсигния ОПЦ 325кс 64к лева - тия сигурни ли са ?
acho.rs написа:Нисан ГТ-Р цена в Германия 90к евро в БГ 172к лева
не искам да те разочаровам, но понеже идва новия модел, тези, които са налични от настоящия са с отстъпка
което го вкарва и под 160к лв
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ами не знам какви са текущите промоции , но пак според сайтовете РС5 е по-евтино от М3 с 9к лева , което е невъзможно .
Има някакви врътки . И изкарването на залежала стока , за мен не е постоянна цена , по-скоро е разпродажба а знаем кога една стока се разпордава .
ПС: Инсигния - идва базово с 19ки, Рекаро салон, адаптивно окачване , АВД+ заден ЛСДиф ...250кс 4х4 Космо пък е 56к лева.
Има някакви врътки . И изкарването на залежала стока , за мен не е постоянна цена , по-скоро е разпродажба а знаем кога една стока се разпордава .
ПС: Инсигния - идва базово с 19ки, Рекаро салон, адаптивно окачване , АВД+ заден ЛСДиф ...250кс 4х4 Космо пък е 56к лева.
acho.rs написа:И изкарването на залежала стока , за мен не е постоянна цена , по-скоро е разпродажба а знаем кога една стока се разпордава
за гтр-а това не е така
тази кола от момента, в който дойде да се продава тук, до ден днешен винаги е била с такава цена - около 172-3 бона
имаи предвид, че е с японски произход и като такава в цената се включва и 10% мито
колите с европейски произход не дължат такава такса
т.е., нетната цена на гтр-а е още по-ниска, ако колата се купува за експорт примерно
колкото до инсигнията, аз конфигурирах една току що и стъпи на 85 000 лв.
забележи, че дори и при нея ксеноновите фарове и автоматичните чистачки са опции, които се заплащат
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Стига с тва тъпо конфигуриране - аз и 320ка мога да ти докарам на 90 бона а ксенонови фарове са опция при далеч по-скъпи коли.
Докато в тия сайтое базова М3ка е по-скъпа с 9000лв от РС5ца при положение че Аудито идва от немция с 13 500лв по-скъпо аз вяра им нямам .
Докато в тия сайтое базова М3ка е по-скъпа с 9000лв от РС5ца при положение че Аудито идва от немция с 13 500лв по-скъпо аз вяра им нямам .
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Честно... на мене ми писна във всяка тема да се говори за Нисани, GTR-и, мускули и т.н. Ебати супер-хипер-мега-ултра е тая кола... Пиша официално писмо до BMW Клуб България и Audi Клуб България да закрият форумите си, защото GTR-а и американските коли обезмислиха всичко на пазара
На мен RS5-цата много ми харесва... и като визия и като интериор и като качества, а и се кълнат, че с тия нови технологии нямало недозавиване както при старите куатрота, ама май на практика не е баш така... все пак има ли полуоски отпред недозавиването винаги ще е повече от кола на задно... та изкефен съм от колата и определено я слагам на нивото на М3, заедно с C63, защото са ориентирани към публика с различни предпочитания, а са много на кантар в представянето си
За похвала е обаче, че М3ката вече е на 5 години почти, а все още не могат да я тръшнат от Щутгарт и Инголщад 

На мен RS5-цата много ми харесва... и като визия и като интериор и като качества, а и се кълнат, че с тия нови технологии нямало недозавиване както при старите куатрота, ама май на практика не е баш така... все пак има ли полуоски отпред недозавиването винаги ще е повече от кола на задно... та изкефен съм от колата и определено я слагам на нивото на М3, заедно с C63, защото са ориентирани към публика с различни предпочитания, а са много на кантар в представянето си

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:Стига с тва тъпо конфигуриране - аз и 320ка мога да ти докарам на 90 бона а ксенонови фарове са опция при далеч по-скъпи коли.
извинявам се, че ще продължа пак с ГТ-Р-а...
Ачо, тъпото конфигуриране е нужно- Нисана има 2 версии и то просто няма екстри които да добавяш... Разликата е само едни Рекаро седалки за 4-5 бона... В същото време РС5 струва 151к за базов модел срещу 176к за Блек версията на японеца... да сметнем бързо:
151к базова цена на Ауди-то + нужните екстри за да изравним оборудването в колите:
Металик- 1745лв.
Огледала в цвета на автомобила

Спортни ауспуси за по-добър звук- 2181лв
Спортно окачване- 4254лв
Кожен салон- 9380лв... има и за 12+ бона, ама го пропускаме него...
навигация- 5346лв
Dynamic steering- 2181лв
Quattro със спортен диференциал- 2074лв.
Спортни предни седалки "S-Design"- 6108лв... това го слагам заради Рекаро седалките на японеца които влизат в цената му...
Вътрешно огледало за обратно виждане с автоматична бленда

Сензор за светлини и дъжд- 273лв.
Cruise Control- 590лв
Bang& Olufsen Sound System- 2074лв. добавям го щото Нисана е с BOSE озвучаване...
Bluetooth interface- 654лв.
Дистанционно централно заключване и запалване "Advanced Key"- 1343лв
Краен резултат- 190 бона... Евтиното РС5 се оказва на бързо с около 8% по-скъпо... Егати спортният автомобил е РС5 като всичко спортно е екстра- само мотора е там задължително

Пропуснал съм умишлено екстрите на Ауди които са само за търговки вид- ако добавим разните лайстни, стелки, надписи къде ли не и едни 20 цола джанти и още някоя дреболия бързо ще подгоним 210 бона цена... Ауди-то може да е всичко друго, но НЕ и по-евтино от ГТ-Р в магазина...
За Нисан-а важи следното- по-бърз е от 99.999% от колите които струват колкото него (+-5% разлика в цената) и е много по-евтин от колите които са по-бързи от него... Просто по съотношение цена-скорост по-добро май няма- може да губи по всякакви други показатели, но не и по този...
и НЕ сравнявай цени на спортен/луксозен или друг скъп автомобил в Немция и цени в БГ- там пазара е малко по-друг и позволява по-високи цени...
- RoyJones
- Потребител
-
- Кара: 320Д
- Мечтае да кара: 320 е46 М3
Чета .. и изобщо не ми побира главата как може да водите спорове за коли които най - вероятно ще караме след 10 години. Другото което не ми побира главата е какво значение има коя кола колко хиляди струва ? Мисля,че нито 1-ния нито другия имате по 200 бона за кола,че вече и да спорите .. давайте го по - спокойно няма смисъл да се пените толкова за глупости 

acho.rs написа:Стига с тва тъпо конфигуриране - аз и 320ка мога да ти докарам на 90 бона а ксенонови фарове са опция при далеч по-скъпи коли.
това е локалната политика на съответния вносител
няма смисъл да ти отварям очите от какво е продиктувана, приеми за даденост цифрите, които виждаш
ms

в реалния живот такива рс5-ци, базови, не съществуват
а самата истина е, че цената на опциите носи печалба, сходна с тази на самата кола, така че..
No bling at the Ring
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Милене - честно - СТИГА С ТОЯ ГТ-Р И МУСКУЛИ
Която и тема да се отвори веднага се флуудва с глупости . И както и да отговаряш , квото и да кажеш
феновете на датсуна , все ще добавят отгоре и отгоре , докато спора не стане по-тъп и от лалане на гимназисти
По темата - по-горе човека каза всичко . Ауди РС5 е по-скъпо(навсякъде по света) заради АВДто а и като цяло А5 е малко по-голяма кола от Е92 и се продава малко по-скъпо . Кой е по-добрия спортист е ясно

Която и тема да се отвори веднага се флуудва с глупости . И както и да отговаряш , квото и да кажеш
феновете на датсуна , все ще добавят отгоре и отгоре , докато спора не стане по-тъп и от лалане на гимназисти

По темата - по-горе човека каза всичко . Ауди РС5 е по-скъпо(навсякъде по света) заради АВДто а и като цяло А5 е малко по-голяма кола от Е92 и се продава малко по-скъпо . Кой е по-добрия спортист е ясно

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3