Проблем със светлини

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със светлини

Мнение от detritus » 30 Ное 2011, 15:37

Наблюдавам доста теми за горене на бушони и проблеми с различни светлини, но реших да питам конкретно по моя случай. Та, проблемът при мен е следния: Гори ми бушон 33, и не светят задните габарити на колата. Спирачката, мигачите и паркирането светят. Проблемът се появи, когато карах колата на майстор да ми оправи задния десен калник. Той явно е смъкнал задната светлина за да боядиса и след това бушона започна да гори. Ходих на електричар, той ми каза че най-вероятно проблема е в стоповете или в ключа за светлините, и че е проверил жиците. Смених стоповете. Повървях половин километър и бушона пак изгоря. Взех един ключ за светлини, смених го - пак същата работа. Като чета темите, най-често срещания проблем е оголване на кабелче някъде, под седалката или отзад на капака. Обаче жичкаджията каза че е гледал кабелите.
Какво мислите?
P.S. И един допълнителен въпрос. Моят ключ за фаровете не щракаше добре, това ми беше ясно. Обаче очевидно ключа се сваля заедно с пластмасовата решетка на парното. Та, може ли да махна самият ключ с буксата от решетката и да сменя само него, защото моята е много по-запазена. Тази която намерих е много "огрухана" и някой работи са зачупени, а и не се закрепва здраво в долната част (винта не хваща много добре).
Благодаря предварително

Потребител
Аватар

Re: Проблем със светлини

Мнение от detritus » 30 Ное 2011, 19:44

Оправих се с ключа за светлините. Сега се чудя може ли проблема да идва от това, че не всички фасунги и крушки отзад са каквито трябва. В смисъл - отзад от едната страна фасунгата е 21W, а на съответното място от другата е 5W, а пък лампичките дори и не искам да ги гледам. Та може ли това да прави някакъв проблем с тока? Има ли някъде схема за лампите и фасунгите отзад, колко W трябва да бъдат навсякъде, за да ги направя както трябва.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 30 Ное 2011, 22:50

Може да се свали само ключа,издърпай врътката и отдолу трябва да има гайка която държи ключа.

Потребител
Аватар

Мнение от detritus » 30 Ное 2011, 23:41

Благодаря. Трудно се издърпва ключа,(което е добре), но се справих. Отдолу има пластмасова гайка която държи цялата джаджа. Сега остава да видя откъде ми гори бушона...

Назад към E36