Имам намерение да си купя бмв...но
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Chamillionaire
- Потребител
-
Имам намерение да си купя бмв...но
Имам голямо желание да си взема бмв 3ка 316 или 318 бензин 94-95-96 година , но всички ме плашат ,че горяла страшно много и че бмв-то не било кола и щял съм да си чукам главата в стената след като я купя. Моля някои които разбира да се изкаже по въпроса и да ме посъветва, но да бъде безпристрастен :-)
Предварително мерси
Предварително мерси
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Да, напълно нормално е да чуеш това нещо - простаците с лопата да ги ринеш (нищо лично ако са ти приятели, но това не ги оправдава да ръсят откровенни простотии на автомобилна тематика). Не може човек, който е не е карал кола или е карал 2-3 коли през живота си, само масовки, да ти дава мнение за БМВ. Все едно аз да ти дам мнение за ПОРШЕ - е мога, но ще е плод на моята фантазия, защото никога не съм се возил в читаво такова (само една 944-ка преди 7-8 години, но нищо не помня). Да, малко по-трудни са за подръжка от другите, масови автомобили, но нали не очакваш от един опел вектра същите преживявания като от БМВ? Пълни безхаберници са тва хората без опит. ДА си говорят каквото искат - тук няма да намериш безпристрастно мнение - тук всичко е БМВ - религията, живота и страстта
НИКОЯ друга кола не ти дава усешането, което ти дава БМВ. Ако искаш икономична и евтина кола недей да караш БМВ. Но моля те, накарй някой форумаджия да те повози на БМВ - тогава ни сподели какво мислиш за марката. Гледаш ли стрелката на бензина и тревожат ли те цените на частите или мисълта ти присекна и загуби говор? Аз мисля второто
Въобще темата е безкрайна, но с колко много хора съм говорил и дъвчат едни и същи глупости. От както имам Е30-ка им отговарям "нека ми е зле, гроздето ви е кисело..." Егати и разбирачите - чули от тук, от там, че трудно се подържа и много гори и айде разпространявай насам-натам.

BMW only!
- Hastalavista
- Е21 fanatic
-
Относно разхода, а и други по-конкретни питания провери в този подфорум : http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=8 (той е за модела, които ти искаш) . Ако мислиш че БМВ-то не е кола, значи все още не си почувствал тръпката от задното предаване, и като цяло удоволствието което може да ти достави тази машина. А и този които ти е казал това, значи не се е качвал никога на БМВ. Наистина частите може да са малко по-скъпи от нормалното, но в този клас в сравнение с конкурентните марки (ауди А4, Мерцедес Ц-клас ...) не мисля че има драстична разлика, даже може би никаква.
Ако наистина мислиш да си взимаш БМВ, се мятай веднага, и ще видиш че после тези въпроси ще ти се струват някак си повърхностни
Ако наистина мислиш да си взимаш БМВ, се мятай веднага, и ще видиш че после тези въпроси ще ти се струват някак си повърхностни

- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
- Chamillionaire
- Потребител
-
Искам да попитам също как се държат баварците при зимни условия и морка настилка вярно ли е ,че поднасяли завъртали се и тнт. редовно ?
- LAST RIDE
- ентусиаст
-
- Кара: дизелaка да пропушва
- Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D
юChamillionaire написа:Искам да попитам също как се държат баварците при зимни условия и морка настилка вярно ли е ,че поднасяли завъртали се и тнт. редовно ?

Заменям си усилвателя!!
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...
viewtopic.php?f=64&t=228928
коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават...

- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Абе как може да има толкова невежи хора дето да ти напълнят главата с глупости за БМВ и да се чудиш кво да мислиш после
1. Разхода е като вървежа, върви малко хачри малко, върви много гарчи много, не е нещо ненормално, зависи колко я натискаш, ма питай разбирачите колко им харчи GTI-то да видиш малко ли, че нали са им икономични техните коли
2. Частите са малко по скъпи, но за сметка на това по здрави
3. Всяка кола поднася на сняг зависи как я караш, просто некадърните немогат да свикнат на задното или им е трудно за каране и затва дрънкат че било гадно, поднасяло, предното било по добро и т.н.
4. До сега да си видял някой да седи на улицата до БМВ-то си и да си чука главата в стената що го е взел? Аз не съм
5. Наистина повози се в някое и сам ще се убедиш какво говоря, въпреки че в случая ти звуча пристрастно, вервай ми НЕ е така!

1. Разхода е като вървежа, върви малко хачри малко, върви много гарчи много, не е нещо ненормално, зависи колко я натискаш, ма питай разбирачите колко им харчи GTI-то да видиш малко ли, че нали са им икономични техните коли

2. Частите са малко по скъпи, но за сметка на това по здрави
3. Всяка кола поднася на сняг зависи как я караш, просто некадърните немогат да свикнат на задното или им е трудно за каране и затва дрънкат че било гадно, поднасяло, предното било по добро и т.н.

4. До сега да си видял някой да седи на улицата до БМВ-то си и да си чука главата в стената що го е взел? Аз не съм

5. Наистина повози се в някое и сам ще се убедиш какво говоря, въпреки че в случая ти звуча пристрастно, вервай ми НЕ е така!

- smg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi 20VTQ
- Мечтае да кара: SSME
Dimo
Айде като си толкова просветлен за всякакви автмобилни марки защо ти не споделиш колко харчи това ГТИ, че ми стана интересно? Направи съпоставка между ГТИ и 320 примерно
Частите им били здрави....ако са оригинални Да...но навсякъде е пълно с ментета. Далаверата е да вземеш по-малкото менте като при всяка друга марка. А не ми се вярва кола на стойност 5-6к лв да се подържа с оригинални части.
За зимното каране на БМВ се изисква по-голямо умение отколко на колите с предно! и тук не си прав.
Аз не съм виждал никои човек независимо каква кола кара да си чука главата в стената до нея като я гледа
Айде като си толкова просветлен за всякакви автмобилни марки защо ти не споделиш колко харчи това ГТИ, че ми стана интересно? Направи съпоставка между ГТИ и 320 примерно

Частите им били здрави....ако са оригинални Да...но навсякъде е пълно с ментета. Далаверата е да вземеш по-малкото менте като при всяка друга марка. А не ми се вярва кола на стойност 5-6к лв да се подържа с оригинални части.
За зимното каране на БМВ се изисква по-голямо умение отколко на колите с предно! и тук не си прав.
Аз не съм виждал никои човек независимо каква кола кара да си чука главата в стената до нея като я гледа

Онзи ден, с бившата ми приятелка, решихме да преброим по колко различни марки сме карали. Оказа се, че откакто имаме книжки, към 6-7 години вече, сме карали около 20-25 различни автомобила.
Когато за пръв път се качих на BMW миналата година (колата от аватара ми, има и снимка в галерията) после не можех да сляза от нея, а и не исках, защото разликата от другите коли, които бях карал беше шокираща... усещането за един толкова солиден, стабилен автомобил, с готин, мъркащ двигател е страхотно и много по-различно от другите коли, които бях карал.
А в тази връзка бившата ми приятелка остана страшно впечатлена от колата, но въпреки това се "изака" по женски като каза, че "стои прекалено залепена на пътя". И въпреки, че е фен на Мерцедес, говореше известно време само как ускорява и как вози. Беше определено впечатлена.
Така че, дали ще ти хареса зависи изцяло от теб. А за разхода, нашата хаби 6.5 извънградско и 11 градско, което е много доволно за шестцилиндров двигател със 163 коня.
Между другото, очакваш ли други освен позитивни коментари за BMW-тата в този форум? Ако искаш кофти мнения, отиди във форума на VW и чети как Гофретите мачкат BMW-та всеки ден
Колкото за предаването, най-лесно е с предно, особено зимата, но най-комфортно и подлагащо се на спортно каране, е задното.
Когато за пръв път се качих на BMW миналата година (колата от аватара ми, има и снимка в галерията) после не можех да сляза от нея, а и не исках, защото разликата от другите коли, които бях карал беше шокираща... усещането за един толкова солиден, стабилен автомобил, с готин, мъркащ двигател е страхотно и много по-различно от другите коли, които бях карал.
А в тази връзка бившата ми приятелка остана страшно впечатлена от колата, но въпреки това се "изака" по женски като каза, че "стои прекалено залепена на пътя". И въпреки, че е фен на Мерцедес, говореше известно време само как ускорява и как вози. Беше определено впечатлена.
Така че, дали ще ти хареса зависи изцяло от теб. А за разхода, нашата хаби 6.5 извънградско и 11 градско, което е много доволно за шестцилиндров двигател със 163 коня.
Между другото, очакваш ли други освен позитивни коментари за BMW-тата в този форум? Ако искаш кофти мнения, отиди във форума на VW и чети как Гофретите мачкат BMW-та всеки ден

Колкото за предаването, най-лесно е с предно, особено зимата, но най-комфортно и подлагащо се на спортно каране, е задното.
'02 BMW 525d
smamf написа:Hex написа:но най-комфортно и подлагащо се на спортно каране, е задното.
може да те уредиме да се повозиш малко в черната Impreza дето в момента е към 600 коня. 10 мин - да те видя дали после ще мислиш по същия начин
Предполагам говориш не за комфорта, а за спортното каране. Преди да ме повозиш, натисни педала до дупка на старт от място, без да държиш волана, и гледай как ще хукне в някоя посока самичка

Но иначе с удоволствие ще се повозя!

'02 BMW 525d
- Loewe
- младши ентусиаст
-
Здр!
Не знам ако 316i и 318i горят много какво трябва да правят 325i, 328i. Според мен може би е вярно, че горят малко повече от други коли със същият обем двигатели, обаче с повечето от тях няма място за сравнение.
Примерно Голф или Астра 1,6 - как няма да гори по-малко, като е доста по лек. И от сега се приготви, че такива ще те дръпнат на старт ако си с 316. Ако искаш да караш икономично, си вземи 316i, ако искаш малко по-спортно (за колите които ти си посочил) - 318i. А и вземи модела след 94', който е вече с верига, преди това са с ремък, ако греша да ме поправи някой. Не знам от кой месец беше обаче и гледай дата на производство, не на първа регистрация за въпроса с веригата 
Не знам ако 316i и 318i горят много какво трябва да правят 325i, 328i. Според мен може би е вярно, че горят малко повече от други коли със същият обем двигатели, обаче с повечето от тях няма място за сравнение.

“M” stands for Motorsport. And there’s no question that these cars have racing in their blood.
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3