Лампичка под капака

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 e36 328i Тouring
Мечтае да кара: e36 ///M3

Re: Лампичка под капака

Мнение от clarcky » 29 Ное 2011, 19:39

Днес и аз монтирах.Бързах да не се стъмни много,и не направих много снимки на монтажа но все пак направих :lol:
Някой по нагоре питаше как трябва да изглежда бутона,ето го:
Изображение
Изображение

+ се взима от сиво-жълтият кабел на десният габарит - от бутона:
Изображение
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение

Отвиват се винтчетата на шумоизолацията.В предният край може и да не се маха :)
Моя съвет е вземете си резерви винтчета номер 2 от схемата : http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... ing_front/
по 40ст. са аз си взех 10,смених 7,защото явно от старост и дето ги е нагрявал двигателя,тези дето са по в средата са спекли и отвертката превърта в тях :) Попринцип може да ги отвиете с клещи и евентуално да минете без да купувате,аз така ги отвих тези на който им прецаках канала за отвертката :mhihi: Кабела го прекарах по маркуча за праскалките на чистачките,абе муших там по капака ма забравих да снимам :mhihi: Мене ми трябваха 3,20м,като оставих на плафона да си виси хубво надолу,ако някога се сменя крушка да не се кривим :lol: Кабела си го купих от технополис,на 60ст/метър, аз използвах кабел за говорители :)

Плафона който използвах е от БМВ но така и не разбрах за къде точно,не е за там където го сложих,но пасна идеално на перфорацията,и свети доста добре,даже повече от колкото очаквах....ще видите по надолу :) Не го закрепвах с нищо,защото си стоеше стабилно,накрая реших за всеки случай малко силикон да сложа,все пак едвали ще ми се налага скоро да сменям крушката :lol:

Изображение
Изображение

Ето го крайният резултат,на снимките не се вижда кой знае какво,все пак се правени с телефона,но найстина прилично светна :)
Изображение
Изображение

Ето какво ми трябваше на мен:
Плафон,като взимате плафон,гледайте да пише че е за 10ватова крушка,защото оригинално плафона под капака е с 10ватова,апък ако сложите на плафон който пише 5вата,10 ватова крушка може да му се стопи пластмасата,пък 5ватова ще свети по слабичко :) За плафона цена не мога да дам щото моя го зех на далавера :mhihi:
Крушка 10w 44мм (поне за моя плафон беше 44мм) - 1лв ...даже hella ми даодха :lol:
Кабелни обувки,женски 3броя х 10ст- 30ст
Кабел 4м х 60ст - 2.40лв
Както казах аз си взех и 10 винтчета х 40ст за шумоизолацията -4лв
Изолирбанд,да омотате кабела от който взимате + :)

Като цяло не е играчка,а крайният резултат поне според мен си заслужава,няма да е нещо което ще се ползва често (или поне като му се нарадвам няма да се ползва често :mhihi: ) но пък не се знае кога ще потрябва :)
Това е от мен,надявам се да бъда полезен на някого с този пост :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 30 Ное 2011, 2:38

супер но аз такова копче нямам отпред :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от No0k » 01 Дек 2011, 1:37

Плафон от багажника пасва идеално.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 01 Дек 2011, 10:29

Браво, колега :clap:
Добре си го описал и направил снимките. На Е46-цата нямам такава лампа ,а на Е36-цата имах и сега ми е малко тъпо и май ще правя и аз нещо като теб по този въпрос :clap:
Изображение

Предишна

Назад към E36