Има ли услужливи колеги

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Има ли услужливи колеги

Мнение от v_p_m » 29 Ное 2011, 1:14

Може би не е мястото тук на темата но все пак ..
-Та случаино на некои услужлив колега от София да му се намира резервен или изоставен демитомер за е36м40.Понеже 1 пич ми прави диягностика на колата и каза че дебитомера е заминал(неква клапа се сасипвала след като колата "кихне" понеже е на гас). Идеята ми е да го монтирам за проверка дали е от него целата работа(не питаите какви са проблемите :)) след което ако например го продава му го плащам или ако не просто връщам, за моя сметка ест. и при 2-та вариянта.Не пиша в раздел купупам по простата причина че съм си малко беден студент пък и немам вера много мн. на човека които прави диягностиката и искам да се обедя че е от въпросния дебитомер проблема, а не да пръскам пари наслука. :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Re: Има ли услужливи колеги

Мнение от dicho0o » 29 Ное 2011, 16:08

Наистина вътре в дебитомера има една клапа и като гръмне колата на газ и я мачка,можеш и сам да провериш като смъкнеш дебитомера заедно с филтърната кутия и се вижда от едната страна.А за да нямаш проблеми с дебитомера като ти гръмне/кихне колата има едни клапи(кихалки им викат) които ти пазят дебитомера ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 29 Ное 2011, 16:28

dicho0o написа:Наистина вътре в дебитомера има една клапа и като гръмне колата на газ и я мачка,можеш и сам да провериш като смъкнеш дебитомера заедно с филтърната кутия и се вижда от едната страна.А за да нямаш проблеми с дебитомера като ти гръмне/кихне колата има едни клапи(кихалки им викат) които ти пазят дебитомера ;)

еми точно за тая клапа , от коя страна се вижда откъм маркуча или от кутията и знам за кихалките имам ма явно не върши работа :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Мнение от jackass3D » 29 Ное 2011, 16:37

По скоро ИАТ сензора дето е на входа на дебитомера изгаря. Тез клапи са бая дебелички и осите са здрави трудно се кривят. Но смъкни и виж. :yes: А клапата може да я видиш и бутнеш от към входа на кутията.
Последна промяна jackass3D на 29 Ное 2011, 16:38, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 29 Ное 2011, 16:38

Тази клапа на дебитомера се вижда както ти казах махаш дебитомера с филтърната кутия,разглабяш филтърната кутия и едната част от нея остава на дебитомера.Трябва да го откачиш и от гуфрирания маркуч,все от една от двете страни ще видиш клапата на дебитомера.А кихалката ти какъв модел е,трябва да е от тези които се слагат между дебитомера и гуфрирания маркуч,моята е такава и е издържала за сега поне на 20 яки гръмове,като ми гръмне колата се вадят всички маркучи и....абе няма да описвам каква тръпка е...
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 29 Ное 2011, 17:00

Кихалката е наи обикновена след дебитомера с 1 гумен пръстен които ако излиза при гръм :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dicho0o » 29 Ное 2011, 17:42

И моята е такава с гумен пръстен,но вътре има една клапа на самата кихалка.Като е загасена колата клапата пада от самосебе си и дебитомера е затворен,а като запали въздуха който минава надига клапата и се отваря.И следователно като гръмне клапата пада и предпазва дебитомера,гърма стига точно до тази кихалка и затова има гумен пръстен с дупки отдолу,за да излезе налягането от някъде ;) Би трябвало и твоята да е на този принцип и да пази дебитомета ти,в такъв случай колегата който спомена за ИАТ сензора можеби е прав.Прочети за него из форума,предполагам пише,защото аз не съм запознат с него ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от v_p_m » 29 Ное 2011, 17:44

Проблема е решен - въпросната клапа беше на парчета и си играеше в дебитомера отделно на дебитомера които взех има нещо като малък проводник които е нещо като датчик маи, които при мен липсваше :mhihi:
И накрая съвет към всички колеги с ГО при всяко кихане да си преглеждат тая клапа че става на парчета изглежда масивна ма си е доста слабичка в деиствителност.

Назад към E36