Проблем ел стъкла - водачи? решение? цени?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Re: Проблем ел стъкла - водачи? решение? цени?

Мнение от ddddk » 29 Ное 2011, 11:19

JIKI_RACER написа:
ddddk написа:А, може ли да споделиш по-точно кое изплюва точно от къде?

Ябълката плюе от водача , луфт се получава някъв и криви рамената на ножицатаа и плюффффф от водача и джама си тръгва нанеккаде..

Другото е да кривим рамената около ябълките... ама да е по топло през деня и на светло , не в 9 на ламба че ми са схванаха краката ,. стар съм вече за тия работи :) ..Ей за тва не мое да ме накараш да си сменя отзад ръчоците с ЕЛ...мойте са като нови.

Другото което си мисля е тия водачи да са шменти щото взимах от Вари преди и пак така ядове брах та кривих докат наглася нещата и нямам спомен дали щифта не го свивах още да залепи яко.

Човек, 100% сте случили на някво менте! Ябълката с такъв зор влиза в гнездото и като му ръгнеш шплента и по-скоро би изкъртило стъклото отколкото да изплюе :confused:

Затова и питах :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 11:43

Много леко влиза , дори със сложен шплент , от Вари са водачите , оригинал са уж.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 29 Ное 2011, 12:19

JIKI_RACER написа:Много леко влиза , дори със сложен шплент , от Вари са водачите , оригинал са уж.

Тъпанарите са ви дали други водачи, смятайки ги за еднакви :!:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 12:36

Колко модела има ? 36 34 32 са с еднакви доколкото знам. по номер за гледани за е34.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2011, 13:10

JIKI_RACER написа:
_65536_kb_sec_ написа:A никой не обади дали монтира щифтовете като пробва новите водачи :winky:
Защото без тях ще плюе, че и ще псува :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Освен това има силиконови смазки - пръскаш канала в който се движи стъклото, и механизма тръгва също значително по-лесно ;)

Стоянчо , да ти изглежда сякаш има малоумни тука или само ти си сменял водачи на стъкла?
Чустваш се длъжен да кажеш нещо или не можеш да прочетеш кво съм написал? Определено почваш да ме дразниш с изказвания напоследък.
Като много разбиращ и отзивчив що не му помогна ? Или трябваше да те вземе от вас като Уелската принцеса да те върне и някой леф да ти даде,
че нищо не си можал да направиш? Не знам дали в 21.00 в неделя ще си дигнеш умрелия телефон изобщо. Не се чувствай длъжен да ми отговаряш!

Сподели с аудиторията тогава с какво си смазваш релсите по които вървят самите стъкла?
Или просто си решил да си лаеш профилактично :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 13:12

_65536_kb_sec_ написа:
JIKI_RACER написа:
_65536_kb_sec_ написа:A никой не обади дали монтира щифтовете като пробва новите водачи :winky:

Освен това има силиконови смазки - пръскаш канала в който се движи стъклото, и механизма тръгва също значително по-лесно ;)

Стоянчо , да ти изглежда сякаш има малоумни тука или само ти си сменял водачи на стъкла?
Чустваш се длъжен да кажеш нещо или не можеш да прочетеш кво съм написал? Определено почваш да ме дразниш с изказвания напоследък.
Като много разбиращ и отзивчив що не му помогна ? Или трябваше да те вземе от вас като Уелската принцеса да те върне и някой леф да ти даде,
че нищо не си можал да направиш? Не знам дали в 21.00 в неделя ще си дигнеш умрелия телефон изобщо. Не се чувствай длъжен да ми отговаряш!

Сподели с аудиторията тогава с какво си смазваш релсите по които вървят самите стъкла?

Напъвам се , обирам с пръста и мажа ! Аз си лая , аама гледай да не квичкаш скоро.

С графитна грес от най черната , даже и молив 2B стривам за по-мазен вървеж! Пак питам , не знам що мислиш че тук са малоумни всички?
И с КЛЬЕС мажа найш как са лъзга ? или да ти обясна кво е ,че мое да не знаеш?
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 29 Ное 2011, 13:21

JIKI_RACER написа:
_65536_kb_sec_ написа:
JIKI_RACER написа:

Напъвам се , обирам с пръста и мажа ! Аз си лая , аама гледай да не квичкаш скоро.

С графитна грес от най черната , даже и молив 2B стривам за по-мазен вървеж! Пак питам , не знам що мислиш че тук са малоумни всички?

Колега, какво ядеш преди да обереш с пръста ако не е тайна? В смисъл по-редичко ли да е или по-гъсто?
Имам кьополу с люти чушки чорбаджийки дали ще стане с тях :mhihi:
има една грес дето държи на извратени атмосферни условия Molykote се казва, бяла силиконова, смазва много добре и консервира също :yes:
ИзображениеГрафитната грес също е добър вариант
Последна промяна kemakozeE36 на 29 Ное 2011, 13:24, променена общо 1 път
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 29 Ное 2011, 13:22

Някъде да съм казал, че някой е малоумен ?
Скобите се пристягат с клещи и след това се нахлузват. ТОЧКА.
С времето приемат други форми заради позицията която заемат, и не захващат достатъчно добре.
Усилието което създава триенето във релсите също е решаващо, особено ако е неравномерно, особено в по-студените сезони.
Всичко по-горе е валидно при правилни водачи, и що годе права "ножица".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 29 Ное 2011, 13:26

По парт номер излизат еднакви за:
Е32
Z1
Е36
Е92
Е93
Е34
Z3 Е36
Z4 Е85
Z4 Е86

Иначе уж са идентични с тези на доста от ВАГ-те и съответно взимозаменяеми ама не са, но те си ги продават за такива.
Разликата идва от дълбочината на жлеба за ябълката, и други разлики мисля че имаше ама сега не се сещам.

Друга вариант ако са си 1:1 със старите да трябва да стиснете водача по силно към рамото, ама се съмнявам да не сте опитали...

Ако и така не е станало с ножицата и водачите във Вари и търсене с тях, а ако са ви дали грешни пак същата схема, ама с ножиците по главите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 29 Ное 2011, 13:33

Всичко ще се оправи аама на светло и на слънце :) .В тъмницата не става.

Трябва да се почисти , да се смаже и да се мачкат шплентовете което за мен не е решение щото нали затова са оригинални уж?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 29 Ное 2011, 13:57

Шплентовете ако са си старите, ще трябва да се се стиснат малко, щото се разпъват с годините, ако са нови наистина е дразнещо ама няма избор...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: стоковица
Мечтае да кара: Трабант
Детайли за колата: 13ти БМВ Събор - 1 място
14ти БМВ Събор - 2 място
15ти БМВ Събор - 2 място

Мнение от angrymob » 29 Ное 2011, 14:05

Такаа... купих днес нов водач 1 брой (различен от тези на колежката, купени от Вари - с черна, по-тясна пружина) и стари оригинални 2 броя. Резултатите: новия влиза доста по трудно от тези на Ronka и съответно си остава там :mhihi: Старите оригинални също влизат както трябва и също не излизат, освен това са по-ниски с около милиметър, вероятно и улея, където влиза ябълката е както трябва. Изобщо - трябвало е да сменя водачите с истински нови и нещата щяха да заспят, вместо да сменям ножици, да разглобявам 5 пъти и да занимавам колегите, въпреки, че и те не се сетиха за варианта "кофти водачи". Благодаря на всички за мненията, съветите и помощта. The end (за сега :dunno: )

Потребител
Аватар

Мнение от grik4 » 03 Дек 2011, 13:09

При мен се беше разхлабил болт № 16. Внимавай с кората!
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=51&fg=10

Потребител
Аватар

Мнение от traba » 04 Яну 2012, 10:51

Здравейте колеги! Понеже имах счупен пластмасов водач (този на ножицата) обмислях вариант да го сменя с железен. Това, което ме смущаваше беше причината, поради която производителят е избрал пластмаса. Да не съм аз крив с идеята си нещо? Стигнах до извода, че е измислено това да бъде консуматив и да цоцат още кинти. Вчера си си издялках въпросният водач от желязо, монтирах го и заспа. За смазка използвах литиева грес и диференциално масло (това имам). Смазах всичко, при което има триене. Крайният резултат е :lalala: .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Яну 2012, 11:10

traba написа:Здравейте колеги! Понеже имах счупен пластмасов водач (този на ножицата) обмислях вариант да го сменя с железен. Това, което ме смущаваше беше причината, поради която производителят е избрал пластмаса. Да не съм аз крив с идеята си нещо? Стигнах до извода, че е измислено това да бъде консуматив и да цоцат още кинти. Вчера си си издялках въпросният водач от желязо, монтирах го и заспа. За смазка използвах литиева грес и диференциално масло (това имам). Смазах всичко, при което има триене. Крайният резултат е :lalala: .

Я земи издялкай 50 парчета :), току виж бизнес да процъфти :) !

Тоя водач е направен от лайлон за да не преебеш ножицата и изобщо целия механизъм.
Има едни накладки дето не се изтриват , изтрива се диска , и при тебе ще се получи това само малко време да мине :) .
Ама няма лошо де , щом си свършил работа.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E34