Проблем с М40б18

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Проблем с М40б18

Мнение от vlado163 » 28 Ное 2011, 19:43

Здравейте,

Търсих подобен проблем в търсачката, но не открих ( може да не съм търсил правилно, за което се извинявам ). Колата е с двигател М40б18 92-ра година с метанова уредба. Та Проблема е следният : Сутринта като запалих колата оборотите ми се вдигнаха на 1900 и ги държа бая време. Това ми се е случвало и преди, но за около 5 секунди и после изгасваше все едно изваждам ключа, но веднага след това като я запаля няма никакви проблеми. Тръгнах след около 5 минути докато изчистя стъклата, но колата вървеше някакси тежко и ми направи впечатление, че и на метан е така, трудно минаваше 2000 оборота . Също забелязах, че и разходомера при подаване на газ не можеше да мине 10литра, все едно не му достига гориво.
След като днес ми го направи това сутринта след работа не искаше да запали. Запалваше за секунда и веднага изгасва. Бензин имам малко над резервата, не ми се вярва да е от това.

Моля ако някой е имал подобен проблем да го сподели или да ме насочите дали да я закарам директно в сервиз?

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: Проблем с М40б18

Мнение от pgv64 » 29 Ное 2011, 11:42

Прегледай внимателно всички маркучи свързани с всмукателният колектор! Според мен дърпа въздух и обеднява сместа ,лъже компа.При мен се получи подобно : при първоначално палене до 2000 и отгоре обороти , като вторият път ,докато не я загасих ,не паднаха- оказа се че от студа маркучите се вдървили и смучеше въздух от две места .Стегнах всички скоби , добавих и една допълнителна и... нямах повече проблеми. Успех!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: всичко що е с гуми

Мнение от anton mutafchiev » 29 Ное 2011, 12:06

мда след като ги прегледаш тея маркучи да няма някой изваден виж да няма и някои пукнат от който да взима въздух

Потребител
Аватар
Кара: E46 328i touring

Мнение от vlado163 » 29 Ное 2011, 20:52

Благодаря за съвета, но след като огледах маркучите аз не успях да намеря някакъв проблем и затова я закарах в сервиз. Ще споделя какво са направили с колата щом я оправят.

Поздрави,

Назад към E36