Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- doctoragsxr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
- Мечтае да кара: тенджера под налягане...
- Детайли за колата: Touringi
Re: Случки на пътя

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
doctoragsxr написа: Аз ще добавя нещо весело...така и така за разведряване щото случките с идиоти по пътищата нямат край..една снимка без коментар...
е тая снимка е доста стара и има важна причина мерника да е така маскиран

И от мене пресен случaй, кaрaм си от сити центърa към духовнaтa семинaрия, по нaнaгорнището един aвтобус в дяснaтa лентa, aз си го изпревaрвaм отляво, по едно време видях че пуснa мигaч и почнa дa ме нaтискa дa мине(бях му до предните гуми) при което му свирнaх(мисля че тaм му е мъртвaтa точкa), но пичa никвa реaкция не извaди и шях дa се удaря челно в идвaщото срещу мен тaкси. След кaто едвaм се рaзминaх, в лютеницaтж и кaкто се изрaвних с него го зaсякох и се почуди нa къде дa хвaне, но мисля че при сигнaлa подaден от мен, нaй-нормaлното щеше дa е дa ме изчaкa 2-3 секунди зa дa го зaдминa, a не дa създaвa предпостaвкa зa птп.
На отиване към морето, покрай Карнобат супер задръстване посока Сливен, а към Бургас не можеш да видиш кола и си караме ние гледаме километричната неподвижна опашка и се чудим колко ли им е тъпо и нещеш ли срещу нас С, ГЛ, Панамера, РС6 в нашата лента с не по-малко от 120 и ни мигат къси дълги. Пътя е две ленти и после дървета .... Къде по дяволите трябва да отидем на долното ниво ли да за направим път на "важните клечки". Както и да е от колоната им направиха място и се разминахме, но след 5 мин турски автобус и той в насрещното гонеше график ли какво, кара бясно, вози хора и не му пука. Какви са такива направо незнам. Все едно трябва да се съобразяваме със всеки срещу нас, разбирам да е линейка, полиция или пожарна ама просто щото бързаш да пиеш или да ебеш еми сори ама ....
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
ms написа:Escape написа:това винаги ме е дразнило в закона супер много. Имам реален случай от преди година - карах на гаджето 206-цата и някъв изрод със S63 AMG ме засече брутално както си карах най спокойно в дясната лента и секунда след като ме засече наби рязко спирачки за да свали няква руса к**ва на спирката...
Познайте кое спира по бързо - 206 или АМГспрях буквално на 1мм от бронята му, като през цялото време имах усещането че съм го ударил.... просто предницата на пежото е едно 30-40см по къса от на Е36-цата. Просто ако бях с бавареца щях да съм в бронята му
И ся ко праим?!? моята скорост от 50 ли е несъобразена или дистанцията?
вярно е гадно, ама това е положението... а на въпроса- и скоростта, и дистанцията са ти "несъобразени"- нали знаеш, че в тая държава който е отзад е виновен
В тоя случай точно, ако ти набие спирачки и го удариш тоя със S-ката е на 100% виновен. Няма никви несъобразени скорости тука. ЗДП май сте го позабравили - за да се направи маневра от една лента в друга трябва да се убедил, че не застрашава никой. Засичането е първото нарушение. Рязко спиране без основателна причина е забранено, което е второто нарушение

Чл. 24 (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътно-транспортно произшествие.
(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното движение. В този случай водачът на пътното превозно средство, което няма стоп-светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
zBoost написа:ms написа:Escape написа:това винаги ме е дразнило в закона супер много. Имам реален случай от преди година - карах на гаджето 206-цата и някъв изрод със S63 AMG ме засече брутално както си карах най спокойно в дясната лента и секунда след като ме засече наби рязко спирачки за да свали няква руса к**ва на спирката...
Познайте кое спира по бързо - 206 или АМГспрях буквално на 1мм от бронята му, като през цялото време имах усещането че съм го ударил.... просто предницата на пежото е едно 30-40см по къса от на Е36-цата. Просто ако бях с бавареца щях да съм в бронята му
И ся ко праим?!? моята скорост от 50 ли е несъобразена или дистанцията?
вярно е гадно, ама това е положението... а на въпроса- и скоростта, и дистанцията са ти "несъобразени"- нали знаеш, че в тая държава който е отзад е виновен
В тоя случай точно, ако ти набие спирачки и го удариш тоя със S-ката е на 100% виновен. Няма никви несъобразени скорости тука. ЗДП май сте го позабравили - за да се направи маневра от една лента в друга трябва да се убедил, че не застрашава никой. Засичането е първото нарушение. Рязко спиране без основателна причина е забранено, което е второто нарушение
Чл. 24 (1) Водачът на пътно превозно средство не трябва да намалява скоростта рязко, освен ако това е необходимо за предотвратяване на пътно-транспортно произшествие.
(2) Преди да намали значително скоростта на движение на управляваното от него пътно превозно средство, водачът е длъжен да се убеди, че няма да създаде опасност за останалите участници в движението и че няма да затрудни излишно тяхното движение. В този случай водачът на пътното превозно средство, което няма стоп-светлини или те са повредени, подава своевременно сигнал с ръка.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ms
-
-
zBoost написа:В тоя случай точно, ако ти набие спирачки и го удариш тоя със S-ката е на 100% виновен. Няма никви несъобразени скорости тука. ЗДП май сте го позабравили - за да се направи маневра от една лента в друга трябва да се убедил, че не застрашава никой. Засичането е първото нарушение. Рязко спиране без основателна причина е забранено, което е второто нарушение
Аз не съм го запомнял правилника, че да го забравя, ама карам вече достатъчно години за да знам кое как става... в описаната от колегата ситуация колкото и да не ти се вярва при удар тоя отзад ще го яде дебелия... доказване на това "засече ме" просто няма в тая държава освен ако не те е закачил странично като е минавал пред теб... и щом ония не те е засякъл си виновен ти щом си отзад- несъобразена скорост и неспазване на дистанция, това е положението... на който не му харесва положението да се изнася от държавата- друг начин за подобрение няма...
а сега четеш онова червено и ми отговаряш блъскане на пешеходец води ли се за ПТП

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
айде да оставим на страна засичането то е ясно. ама по твоята логика аз мога да се засиля на червен светофар и да преобърна некои пък като дойде кат да кажа че си минах на зелено така ли
и кво не съм виновен?

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
zBoost написа:айде да оставим на страна засичането то е ясно. ама по твоята логика аз мога да се засиля на червен светофар и да преобърна некои пък като дойде кат да кажа че си минах на зелено така лии кво не съм виновен?
Ти можеш да ги залъжеш, че си минал на зелено, но за да го преобърнеш си бил с несъобразена скорост.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- patkana1
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw e39
- Мечтае да кара: Bmw е38
Онзи ден,във варна на бул. Владислав Варненчик си карам в лявата лента със 60км/ч нормално,и един бакшиш решава от най-дясната бус лента да направи обратен завой най-спокойно отнемайки ми предимството....Резултатът-е блъснах го защото беше прекалено близо вече-и имам драскотини по капака,бронята,огънат номер и маска,щупени бъбреци....Много се ядосах тъй като много си пазя колата и сега само разправии,застраховки и т.н..,занимавания...Добре че имам автокаско да стане по бързо,лесно и сигурно...
- ms
-
-
zBoost написа:айде да оставим на страна засичането то е ясно. ама по твоята логика аз мога да се засиля на червен светофар и да преобърна некои пък като дойде кат да кажа че си минах на зелено така лии кво не съм виновен?
Ако няма камери, свидетели и изобщо начин да се докаже неоспоримо, че си минал на червено и лъжеш убедително като нищо другият ще излезе виновен, к'во като е минал на зелено... А пък ако ползваш жокери и липсват споменатите доказателства кой е виновен шанса да си невинен накрая е 99,9999999%- в тая държава всичко е възможно...
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
кат-сонсори-
http://osvr.netii.net/2009/ND/09/0070db09_43391209.htm

бях на пътя по график, не си спомням с кой колега бях, когато спряхме л.автомобил “Мерцедес”, не си спомням регистр номер и модел, мога да кажа, че автомобила беше светъл и след проверката на документите установих, че всичко е изрядно, но предното панорамно стъкло на автомобила беше спукано, като не си спомням в коя част. След това водача на автомобила беше извикан при мен в служебния автомобил. След това не си спомням кой се обади аз или водача на колегата А. М., след което при проведен разговор същия ми каза да пусна водача, тъй като помага на полицията. Пуснахме водача. Това също се случи лятото на 2009 г. Впоследствие разбрахме, че той помага на полицията. Според мен човек който помага на полицията е такъв, който по някакъв начин под формата на гориво, материали – имам предвид канцеларски консумативи /листа и други/, пари в брой – всичко това е спонсорство.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Неделен следобед,аз карам с 80км/ч в лява лента от 3 и то виждам,че свети червено,не давам газ.в средна лента ме изпреварва дърт Форд Фиеста от началото на 90-тте и ме освирква.Секунди след това свирене на спирачки и удар на Фиестата в автомобила спял пред него на червен светофар.С периферията видях как се напуква предното стъкло и се размазва предницата,но вече бях на жълто към зелено и газ.После ме гризеше съвестта малко,ама ми мина.Писнало ми е от комплексирани улични състезатели!!! Не можеш да караш кола за 500лева и да се държиш арогантно на пътя,то и господ го показва.Не че ако караш кола за 100 000 си оправдан.И там господ гледа.

- body
-
-
- Кара: E90 330xd
- Детайли за колата: Черен фолиран седан.
Един колега от форума който знаеше,че правя разни музикални извращения с една на пръв поглед невзрачна масленозелена Астралка Комби от 20-тина дни,някак си не му се искаше да си представи,че се разделям с Pioneer и Blaupunkt компонентите си и залагам на друго.След като не му се искаше да признае,че 4-ри 12ски и една 15-ска свирят по балансирано от един Pioneer 12-ска и някакви елипски заключи,че няма никакъв бас,при положение че тавана вибрира и се огъва видимо,НО НЕ ДРЪНЧИ.Та повъртя се и вика,освен че музиката ти е супер зле дай да те разцепя с Е36-цата.Викам добре(защото съм притежавал няколко такива и им знам възможностите).Имаше още един приятел с нас който се качи при мен.Аз имам музика около 120 килограма,почти пълна газова бутилка над половин резервоар бензин,2-ма души в колата,той в 320-ката сам без музики и без газова бутилка.РЕЗУЛТАТА: Първи старт дръпна ме с половин кола поради това,че тази си кола не съм я карал повече от 5 години,а и навремето не съм я карал кой знае колко,та доста повъртях гуми на първа и втора.Втори старт аз го дръпнах,трети старт пак за мен.Нямах време за повече,но се разбрахме че ще има още.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Ми освен и аз да напиша едно нещо дето ми остана в съзнанието от всички други простотии дето ми се случват всеки ден. Може би съм го запомнил защото за мене беше най-тъпото нещо, което съм виждал, но и това си има обяснение.
Хванал съм си първия изход на магистралата за Пловдив идвайки от Стара Загора и поемам по пътя съответно. Първа кола съм, зад мен има още 3-4 като всички спазват дистанция. Пътя е сух и все още е светло и съответно си карам със 100-110. Нямаше много коли в насрещното. И след поредния завой следва леко спускане и изкачване, а всичко това е една голяма права. Спускам се аз и срещу мен виждам автобус, ТИР и някакво Волво комби зад ТИРА. Всичко нормално, докато някъде около 100-200 м. пред мен Волвото решава, че ще изпреварва и ТИРА и автобуса. И в момента в който Волвото излиза в насрещното, аз летя срещу него, следват къси-дълги-къси-дълги и така много пъти. Съответно мъжката на спирачките и от 110 на 40 а Волвото се прибра 5-10 метра преди мен. Аз направо шах и мат. Да му набия дълги - не става, ще вземе да се ошашави и да стане някоя беля. Да му набия клаксон.. кел файда. После разбрах, че било жена това дето кара. Единствената ми реакция беше след разминаването ни да натисна клаксона за 5-10 секунди и да изредя поне 30 псувни за това време. Е кажете как може да има такива тъпи путки без извинение, дето хем аз я виждам, хем тя мене и все пак решава да изпревари и на всичкото отгоре да ми цъка къси - дълги. Ми ако не бях спрял, или пък тея зад мене също?
Хванал съм си първия изход на магистралата за Пловдив идвайки от Стара Загора и поемам по пътя съответно. Първа кола съм, зад мен има още 3-4 като всички спазват дистанция. Пътя е сух и все още е светло и съответно си карам със 100-110. Нямаше много коли в насрещното. И след поредния завой следва леко спускане и изкачване, а всичко това е една голяма права. Спускам се аз и срещу мен виждам автобус, ТИР и някакво Волво комби зад ТИРА. Всичко нормално, докато някъде около 100-200 м. пред мен Волвото решава, че ще изпреварва и ТИРА и автобуса. И в момента в който Волвото излиза в насрещното, аз летя срещу него, следват къси-дълги-къси-дълги и така много пъти. Съответно мъжката на спирачките и от 110 на 40 а Волвото се прибра 5-10 метра преди мен. Аз направо шах и мат. Да му набия дълги - не става, ще вземе да се ошашави и да стане някоя беля. Да му набия клаксон.. кел файда. После разбрах, че било жена това дето кара. Единствената ми реакция беше след разминаването ни да натисна клаксона за 5-10 секунди и да изредя поне 30 псувни за това време. Е кажете как може да има такива тъпи путки без извинение, дето хем аз я виждам, хем тя мене и все пак решава да изпревари и на всичкото отгоре да ми цъка къси - дълги. Ми ако не бях спрял, или пък тея зад мене също?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.