Защо колата гасне

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Защо колата гасне

Мнение от tyzyto » 27 Ное 2011, 17:33

Здравейте колеги !!! От един месец и аз се сдобих с БМВ ,което много ми харесва, но още от третия ден започна да ми прави номера.Ходих при майстори и все ми вземат парите а колата си е ..... развалена.Та затова се обръщам към вас ако някой е имал такъв проблем или разбира от дизели да ми помогне, защото за пръв път си купувам дизел и нищо не му разбирам. Та колата е БМВ 318 TDS.96г. Проблемът е следният: ако карам на пониски обороти например на 1500 и отпусна педалът на газта дори и за момент двигателът все едно че е изгаснал за около 5-6 секунди. Това го прави и при смяната на скоростите. Особено от втора на трета много трудно превключвам. Но ако както е уж изгаснала , натисна съединителя и фурсирам , няма никакъв проблем, но ако успея да пусна съединитела докато е още в обороти иначе все едно че пак е изгаснала. Значи тя не изгасва наистина ами ..... не зная как да се изразя.... просто все едно че е изгаснала.Но ако натисна съединитела и дам газ се фурсира. Затова предполагам че не е изгаснала. Сменял съм горивния филтър! И пак същото!!! Така че ако може някой разбиращ да ми обясни къде ми е проблемът ще съм му много благодарен! Благодаря предварително!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Re: Защо колата гасне

Мнение от M10 » 28 Ное 2011, 11:59

От дизели не разбирам, но 318TDS 96та Е30 ли е според теб :lol:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 28 Ное 2011, 12:47

Това подкачаща помпа има ли отзад в резервоара,че на брат ми дизела 2,4 имаше...ти споменаваш,че чак на третия ден ти го е направило това нещо,а спомняш ли си колко нафта е имало в резервоара преди и след това...демек ако не ти работи не трябва да имаш по малко от 25л. гориво...Това ми идва наум :dunno:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 28 Ное 2011, 23:12

Колега така както го описваш прилича много на проблем с плочката на ГНП.
И при мен има такова забиване, но е много леко и много рядко.
На диагностика си вади грешка, че има проблем точно там.
Скоро смисля да я сменя и ще пиша дали е изченал напълно проблема.
При мен се наблюдава и рязко падане наоборотите от време на време.
Като върнеш газта и свала веднага на 800 :banghead:
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Защо колата гасне- проблемът решен

Мнение от tyzyto » 04 Дек 2011, 22:26

Първо благодаря за съветите които сте ми дали ! След много ровене из форума реших да пробвам и аз да се направя на майстор и.... проблема се реши !!! Когато си сменях горивният филтър забелязах че нафтата която идва от резервоарът е с друг цвят. Не е това което наливам. И реших да измия резервоарът. Отвих капачките на сондите и от там изсмуках всичката нафта която беше вътре. В първия с помпата имаше около 10л нафта , а във вторият нямаше нищо. Беше напълно празен. След като ги избърсах хубаво налях и в двата по 5 литра нова чиста нафта. Иии.... колата стана друга.Направил съм и снимка на нафтата която извадих от резервоарът. Има цвят на фанта портокал. Не зная какво беше това обаче след като налях новата нафта проблемът изчезна. Колегата дето е писал че има същият проблем - моят съвет е първо да пробваш да си измиеш резервоарът , а след това ходи по майстори. И на мен ми казваха че трябвало да сменям помпата и така нататъка но...... уви не е било така.Сега я караме колата с кеф и не прави никакви бели вече два дена.

Назад към E36