Опит за кражба.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Опит за кражба.

Мнение от iv4o9999 » 21 Ное 2011, 10:01

саморазправата е лошият избор, ако се случи нещо почти сигурно е че ще ти дойдат на крака полицайчетата и ще те питат каде си бил еди кога си, решението с капачката на мястото на ключалката е меко казано несериозно защото както чупят патрона така ще ч откъртят и нея и сещайте се как със същата отверка пак ще бръкнат и ще отключат колата, може би ако се запуши дупката под капачката, като се завари или нещо друго така че да нямш достъп до механаизма ще има смисъл, но остава въпроса, ако падне акумулатора каво правим?

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Ное 2011, 19:31

Archangel написа:Прословутата меча лапа. И това отключва колата.
Затова си деактивирате опцията фабричната аларма да се изключва при отключване с ключа.

здравей колега, мисля да вържа пейджър към алармата, обаче задължително трябва да деактивирам тази опция. Дали можеш да ме насочиш с коя програма да го направя - в DIS има ли я опцията?

ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 touring

Мнение от ka4i » 26 Ное 2011, 15:35

В сряда срещу четвъртък вечер в София, ж.к. Левски Г хванах крадец. Излязох около 00:10 да си разходя кучето, погледнах към колата (нещо обчайно - един бърз поглед), която е парирана малко встрани от входа на сравнително добре осветено место и ми се мерна, че нещо изшава. Като се приближих крадешком, видях някакъв индивид с черно шушляково яке и дълга коса, който се беше навел и бръкнал с едната си ръка, между предна дясна гума и подкалника - не знам какво може да е търсил там (в последствие открих на земята къса отверка тип "звезда"). Закачих си кучето на страничното огледало на една съседна кола, приближих се (как не ме усетил и на идея си нямам), като преди това около две минути се оглеждах за видя дали е сам или не. Не видях друг и след което последва удар в главата отзад, буквално главата му след това се удари в земята, няколко шута в гърба и ребрата, след което драпайки, като куче избяга през една полянка и изчезна в тъмнината. По - колата не установих никакви наранявания или липси, а аз съм с прилично подута ръка, която доста боли. Кофтито , че другия път няма да го заваря и аз ще съм един от многото пропищели от долното крадливо племе!
Последна промяна ka4i на 26 Ное 2011, 17:12, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 26 Ное 2011, 16:12

http://spy.bg/gps-prosledyavane/548/

Това дали не е оферта дори и да ти откраднат колата няма да има проблем да я намериш и да се погавриш с крадците :)

http://spy.bg/gps-prosledyavane/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тъжно друга марка :(
Мечтае да кара: Пак BMW

Мнение от The Edge » 26 Ное 2011, 17:18

joreto007 написа:http://spy.bg/gps-prosledyavane/548/

Това дали не е оферта дори и да ти откраднат колата няма да има проблем да я намериш и да се погавриш с крадците :)

При положение, че дори на същия сайт има заглушители на цена 5 пъти по малко от тракера ... сам може да си отговориш оферта ли е :(

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 26 Ное 2011, 17:55

Колеги, на познат откраднаха преди 2 седмици Бентли Континентал, пред тях. Колата имала една торба гпс предаватели, но никой от тях не работи. Обясниха, че лепят колата с фолио, което блокира сигнала и просто се изпарява. Оказа се, че са я запалили с ключ от VW Phaeton, защото били схедни системите с тази на Бентлито. Щом тези коли потъват в нищото, какво остава за нашите и разните аксесоари в тях.

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 26 Ное 2011, 18:03

Аз си оставам със стария изпитан метод спиране на горивната помпа. Единствено с платформа или да я дърпат може да я откраднат ама вече става сложна. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Ное 2011, 19:27

RaHzElChO написа:Колеги, на познат откраднаха преди 2 седмици Бентли Континентал, пред тях. Колата имала една торба гпс предаватели, но никой от тях не работи. Обясниха, че лепят колата с фолио, което блокира сигнала и просто се изпарява. Оказа се, че са я запалили с ключ от VW Phaeton, защото били схедни системите с тази на Бентлито. Щом тези коли потъват в нищото, какво остава за нашите и разните аксесоари в тях.

Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk

нали не си мислиш,че едни и същи гепят обикновенни коли по 5-6к лева и бентлита ;) всичко може да се гепи не е в това въпроса и 100 с-ми за сигурност и гпс-и да имаш те с това се занимават,ако не могат да я запалят с паяк ще доидат и пак ще тия вдигнат,за фолио не съм чувал.но знам,че ако колата е в някои подземен паркинг по надълбоко се едно -2 ниво в някои мол където и гсм-ите губят обхват,и най модерния гпс да е не върши работа
номера е да ги затрудним апашите които се занимават с коли като нашите,а тея с бентлита Х6ци и тн са си хора които са с умения,оборудване и тн.които нямат нищо общо

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Ное 2011, 19:53

Колегата Кико ви каза точно така както седят нещата :kuku:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 26 Ное 2011, 20:21

bmw-maximilian написа:Колегата Кико ви каза точно така както седят нещата :kuku:

би ли се уточнил малко!!и ако има да кажеш нещо което ние не знаем моля....

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 27 Ное 2011, 0:15

Исках да кажа,че това което казваш не е точно така,и в същото време е точно така..това което казваш може да се разглежда от 2 гледни точки :

Ти казваш,че хората които крадът такива бентлита не се занимават,да крадът коли по 5-6к,окей има логика в това което казваш приятелю.
А замисли ли се над това,че цялата тази система изградена със годините,далеч не е създадена ей така,и далеч не е просто да си срине като домино.Това което казваш,наистина има истина в това нещо,просто искам да се замислиш дали пък едни и същи хора не крадът всякакви коли независимо от цената,докато ние тук се разправяме как точно седят нещата те изпълняват така наречените поръчки..каквото им поръчат това ще гепят без значение,каква е цената и какъв е автомобила. :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 27 Ное 2011, 10:22

bmw-maximilian написа:каквото им поръчат това ще гепят без значение,каква е цената и какъв е автомобила. :yes:

тия дето крадат скъпите коли са първо оборудвани много яко, и не действат според мен по един-двама. Там са си цели групировки и би трябвало и полицаи да играят иначе не виждам как ще подкарат бентлито по нощите - това е кола, която всяка втора патрулка ще спре за проверка. Плюс това имайте предвид, че при крадене на такава кола, реално ощетяват друга групировка, която е свързана с другия застраховател, който ще трябва да се изръси да я плати. Да не говорим, че може да се окаже и, че е на някой от шефовете на групировката. Та там са сложни нещата.

От казаното по-горе, не виждам как биха се захванали с поръчка за е46 за 10 хил. лева, която като я откраднат ще им се върже на 5 хил лева.

Това е все едно да хванеш елитни убийци от мафията, да убият Пешо от квартала, задето си имате личен конфликт.

Или надницата ти да е 100лв и да те питат дали би работил извънредно в събота за 15.80лв? Дали ще се навиеш...?

Примерите май са достатъчно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320dA 525xd

Мнение от pazokolarov » 27 Ное 2011, 11:07

iv4o9999 написа:саморазправата е лошият избор, ако се случи нещо почти сигурно е че ще ти дойдат на крака полицайчетата и ще те питат каде си бил еди кога си, решението с капачката на мястото на ключалката е меко казано несериозно защото както чупят патрона така ще ч откъртят и нея и сещайте се как със същата отверка пак ще бръкнат и ще отключат колата, може би ако се запуши дупката под капачката, като се завари или нещо друго така че да нямш достъп до механаизма ще има смисъл, но остава въпроса, ако падне акумулатора каво правим?

С капачка, на комби, при паднал акумулатор гризваш дървото :mhihi:
И не обяснявай много подробно опасенията си по техническото изпълнение на тази капачка. Този форум се чете и от джамбази. Особено такива теми.
Можеш сам да намериш решението как да направиш по-сигурна капачката. Но спирането на достъпа до вътрешността на колата чрез ключалката не означава, че колата става бронирана крепост. Тук обсъждаме просто този вариант за забавяне на крадци. Когато имаш щастието да имаш и стабилни съседи, шансовете на капутите да навредят на колата тотално спадат. При малко организация нещата влизат в търпими граници. За две години, от три опита, има двама джамбази "не уцелили точното място". Вече са общо един :dummy: и до края на живота си няма да имат нито мисъл да припарят до кола, нито физическа възможност да вършат нещо по нея. Сигурно ще се намери и някой да ги съжалява, но изборът да са джамбази си е бил лично техен. Всяка "професия" си носи рисковете.

А за да не ползваш услугите на ключар, просто се грижи своевременно за акумулатора си.
Изображение
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4,4 е39
Мечтае да кара: M5 E39

Мнение от joreto007 » 27 Ное 2011, 13:00

The Edge написа:
joreto007 написа:http://spy.bg/gps-prosledyavane/548/

При положение, че дори на същия сайт има заглушители на цена 5 пъти по малко от тракера ... сам може да си отговориш оферта ли е :(

кой би предположил ,че в е46 има проследяващо за бентлито е ясно но е46 100% ще седи в някои гараж а бентлито под земята или с фолио едно е да се притесняваш за бентли а за е46 е друго 100 %
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320 Ci
Детайли за колата: Black, M6 Rims

Мнение от Xscape » 27 Ное 2011, 19:31

Само един остава начина да не ти откраднат колата - проклето копче за горивната помпа някъде на супер забитото място. Иначе няма спасение - такива предаватели, глупости - нищо не помага с тая техника в днешно време. И аз имам gps проследяване и още кво ли не, ама копчето си е копче - нека го търсят, така е забито, че цяла вечер ще ровят... а не я ли запалят - няма да я вземат :)
Think. Believe. Dream. Dare...

ПредишнаСледваща

Назад към E46