Гърнето
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Гърнето
Колеги, в петък на паркинга на летището давам лекичко на задаен да направя един манувър
и не съм видял един бордюр, в който закачих задното гърне отдолу (има драскотини). Явно съм го фраснал и малко челно, преди да подскочи и да се качи на бордюра обаче, щото така сочат уликите, събрани от мен веднага на място
Веднага усетих, че на около 1500-1600 оборота се появява много гаден стържещ звук отзад. Интересното е, че този звук се появява само в този диапазон, а извъм него шума от гърнето си е както преди. Въпросът ми е, може ли да съм изкривил нещо и да опира в купето и от вибрациите точно на тези обороти да се появява този звук? Или се е преебало нещо в самото гърне (да, ама какво?) Иначе нивото на шума на двигателя си е нормално.

Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
В самото гърне има прегради и тръби-може като си го ударил да са се охлабили отделните детайли и сега да вибрират(трептят) около тия обороти.
- Turboman
- ентусиаст
-
- Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
- Мечтае да кара: нещо с турбо
- Детайли за колата: телефон
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Карах гърне със същата повреда доста време. Звука се появяваше само на празен ход. Обаче си е чисто дрънчене.valentino написа:В самото гърне има прегради и тръби-може като си го ударил да са се охлабили отделните детайли и сега да вибрират(трептят) около тия обороти.
kam_tod, за стърженето виж има ли следи по полуоските.
"Стърженето"кога се появява - при ускоряване, при намаляване с мотора, при движение с постоянни обороти?
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

ivantchoG написа:Карах гърне със същата повреда доста време. Звука се появяваше само на празен ход. Обаче си е чисто дрънчене.valentino написа:В самото гърне има прегради и тръби-може като си го ударил да са се охлабили отделните детайли и сега да вибрират(трептят) около тия обороти.
kam_tod, за стърженето виж има ли следи по полуоските.
"Стърженето"кога се появява - при ускоряване, при намаляване с мотора, при движение с постоянни обороти?
Колега, не са полуоски. По-горе съм обяснил какво точно стана. А звука си е от гърнето и вече взе да се появява в по-широк диапазон: 1400 - 1700 об.мин. и взе да ме дразни много. Яд ме е, че е относително ново гърнето и сега ще трябва да го сменям! Иначе, както писах, шума на празен ход си е нормален, както и като двигателя е извън този обхват на оборотите.
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
При промяна на натоварването дифа се усуква малко - полуоската може да опира в тръбите (но ще има изтъркано там където опира тръбата). Но няма да дрънчи на "изключена от скорост".
Ако звука се появява и на "изключена от скорост", ясно е. Нещо откачено в гърнето изпада в резонанс.
Ако звука се появява и на "изключена от скорост", ясно е. Нещо откачено в гърнето изпада в резонанс.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Nucl3arDru1D написа:с те4ение на времето изпопадалите ламели изгарят и шумът из4езва, моето така се оправи
Дано, защото при мен се увеличи диапазона на рученето. А иначе го има и когато съм на място.
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-

ivantchoG написа:Горе-долу това е устройството. Сега някоя от ламаринките е откъсната и звъни ли, звъни ...
Откъде ги вадиш тия снимки? Моето е двуцевка, имаш ли снимка и за двуцевка? Не ще тръгна да го разглобявам и заварявам

Работата отива към Крафт, ама след събора...
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Десен бутон, пропъртис - там си пише (http://www.howstuffworks.com/)
.
И за двуцевката принципа е същия - резонатори, противовълни и т.н.
Моето го отварях два пъти - чиста неръждавейка, два слоя ламарина, ама само отвън. Вътрешните "ламели" нямаха вид на неръждаеми
. АБРО, ЕСПО или нещо такова беше. Като заварих откачената тръба, изкара около месец, и пак се раздрънча.
Крафт сигурно е добър избор ...
Аз си взех чисто здрав Walker
за 10лв от една морга
.

И за двуцевката принципа е същия - резонатори, противовълни и т.н.
Моето го отварях два пъти - чиста неръждавейка, два слоя ламарина, ама само отвън. Вътрешните "ламели" нямаха вид на неръждаеми

Крафт сигурно е добър избор ...
Аз си взех чисто здрав Walker

11 мнения
• Страница 1 от 1