м50 неразрешим ПРОБЛЕМ закъснение на запалването
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M50B20 E36
- Мечтае да кара: M3
м50 неразрешим ПРОБЛЕМ закъснение на запалването
става въпрос за мотор м50б20 без ванос...но предполагам че това важи и за другите мотори...били и те 4 цилиндрови...принципа на работа на запалването е един и същ в общи линии.
отначало мислех че е датчик на хол и се чудех защо няма 5волта напрежение до датчика, но се оказа друго.
така, колеги....ток до датчика няма защото е индуктивен датчик и генерира сам напрежение...самия датчик е здрав защото при приближаване на парче метал към него (гаечен ключ) датчика индуцира напрежение +2 волта, а при отдалечаване на метала става отрицателни 2 волта (-2 волта)..
прозвъних кабелите всичко е ОК,,обаче и при закачен датчик и при откачен датчик колата работи еднакво зле...тресе на ниските обороти и няма никаква динамика до към 3000 оборота...
Какво е при вас опитайте и споделете.....
направо нямам идея вече..
отначало мислех че е датчик на хол и се чудех защо няма 5волта напрежение до датчика, но се оказа друго.
така, колеги....ток до датчика няма защото е индуктивен датчик и генерира сам напрежение...самия датчик е здрав защото при приближаване на парче метал към него (гаечен ключ) датчика индуцира напрежение +2 волта, а при отдалечаване на метала става отрицателни 2 волта (-2 волта)..
прозвъних кабелите всичко е ОК,,обаче и при закачен датчик и при откачен датчик колата работи еднакво зле...тресе на ниските обороти и няма никаква динамика до към 3000 оборота...
Какво е при вас опитайте и споделете.....
направо нямам идея вече..
Последна промяна jorji6i6i на 30 Ное 2011, 21:02, променена общо 1 път
Re: датчик разпределителен вал м50 неразрешим ПРОБЛЕМ
За съжаление метода, по който пробваш датчика дали работи, не е ефективен, нищо съществено не разбираш с това размахване на ключа.
и при мен ги има тези симптоми, плюс трудно палене. ходил съм многократно на диагностики в няколко сервиза, но за сега нищо съществено не се промени, сменил съм лули свещи няколко пъти, дебитомер, ламбда сонда чисто нова оригинална бош. и никакъв резултат.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Той самият датчкик не се разваля, щото няма какво да му се развали.
По принцип на този за коляновия вал често му се изпича кабела. Връзка има, но явно в движение от вибрациите прекъсва.
Може и в този случай да е така.
По принцип на този за коляновия вал често му се изпича кабела. Връзка има, но явно в движение от вибрациите прекъсва.
Може и в този случай да е така.
- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
на коляновия вал е сменян датчика и си работи колата еднакво без промяна....
но нормално ли е при разкачен датчик на разпределителния вал мотора да не трепва дори никаква промяна, абсолютно никаква
но нормално ли е при разкачен датчик на разпределителния вал мотора да не трепва дори никаква промяна, абсолютно никаква
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Ами според мен колега мотора без датчика май няма и да запали 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Пробвай да го разкачиш докато работи. Ако няма промяна е фира вероятно.
Нямам спомен при М50 дали работи само на горен. Виж някъде из форума беше писано. Ако работи само на него разкачи долния и ако угасне значи е ясно.
Нямам спомен при М50 дали работи само на горен. Виж някъде из форума беше писано. Ако работи само на него разкачи долния и ако угасне значи е ясно.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Войводата написа:Ами според мен колега мотора без датчика май няма и да запали
Ще запали. М52 пали без който и да е било от двата. Ако няма горния по валовете си смята нещо там за долния, ако няма горния пръска дюзите едновременно.
М50ТУ мисля, че и то е така. М50 работи само без горен, долния като е фира няма да запали.
- Войводата
- младши ентусиаст
-
- Кара: на дядо си е30ската
- Мечтае да кара: подводница с шпер
Колега най добре вземи два датчика и ги замени с твоите да видиш дали ще има промяна 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:Войводата написа:Ами според мен колега мотора без датчика май няма и да запали
Ще запали. М52 пали без който и да е било от двата. Ако няма горния по валовете си смята нещо там за долния, ако няма горния пръска дюзите едновременно.
М50ТУ мисля, че и то е така. М50 работи само без горен, долния като е фира няма да запали.
На мен ми е по интересно как преценява кога да дава ток без датчик

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Идея нямам ама факт. М52, а предполагам и всички след него палят без датчик на разпределителния вал.
- nParMaTuK
- младши ентусиаст
-
Тоз датчик на безваносния мотор определя кога да цъкат инжекторите, проблема с лошата работа на мотора не е от него 

- jorji6i6i
- кандидат ентусиаст
-
мерих вакуума в смукателния колектор,...показва 35 см живачен стълб....а трябва да е около 50
мерих на около 10 приятели колите все показват 50-51-52 в границите
само моята кола и още една 320 на мой познат показват точно 35 см живачен стълб
след 3000 оборота и при двете коли вакуума си става 50 см...направо незнам какво става
единственото за мен логично обяснение е закъснение в запалването та затова се ровия в тия датчици
тази седмица взимам аванс процесор и почват да местя тия аванси....
този мотор трябва да има аванс 7-13 градуса на тихи обороти, но нямам с какво да го измеря как е сега и как ще е после....
ако можете помагайте.......някой мерил ли е вакуума в смукателния колектор?????
Върнете се в началото
мерих на около 10 приятели колите все показват 50-51-52 в границите
само моята кола и още една 320 на мой познат показват точно 35 см живачен стълб
след 3000 оборота и при двете коли вакуума си става 50 см...направо незнам какво става
единственото за мен логично обяснение е закъснение в запалването та затова се ровия в тия датчици
тази седмица взимам аванс процесор и почват да местя тия аванси....
този мотор трябва да има аванс 7-13 градуса на тихи обороти, но нямам с какво да го измеря как е сега и как ще е после....
ако можете помагайте.......някой мерил ли е вакуума в смукателния колектор?????
Върнете се в началото
13 мнения
• Страница 1 от 1