е36 м43б16 прекъсва странно
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
е36 м43б16 прекъсва странно
здравейте, имам е36 м43б16. Проблема е че прекъсва странно. Във всички случай пали нормално, обаче когато е под +5 градуса се държи много странно, запалва нормално, но когато и подам газ прекъсва много силно докато позагрее. направо не може да се кара, ако потегля на ниски обороти си е нормално но като стигне 1200 оборота прекъсва все едно че и натискам спирачката. с вдигането на температурата прекъсва на все по високи обороти до към 2500 оборота след което спира да прекъсва на загрял двигател. Прави го на бензин и на газ. с обикновена газ съм, но по обезпокоителното е че го прави и на бензин. Изключвах дебитомера за да я вкарам в авариен режим за да отпадне той като повреда, няма разлика. на диагностика не показва нищо. дайте съвет.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: е36 м43б16 прекъсва странно
Провери токовете - бобини, кабели, свещи. Огледай за теч на вакуум.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Май е време да се сменят свещи.
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Смених свещите с BERU 14F-7LDUR4. Двигателя има по добър размах, но не е достатъчно студено за да се прояви проблема, но сега ми прекъсва около 2000 оборота. Ще чакам да замръзнат пак стъклата да видим какво ще се случи.
Незнам само защо да сменям бобина, тя на тоя мотор е в един корпус, или работи или не температурните разлики не и се отразяват. За кабелите май наистина и те са за смяна, ама аз тая кола направо я реставрирам. Като има развития ще пиша пак. Благодаря за бързите отговори.
Незнам само защо да сменям бобина, тя на тоя мотор е в един корпус, или работи или не температурните разлики не и се отразяват. За кабелите май наистина и те са за смяна, ама аз тая кола направо я реставрирам. Като има развития ще пиша пак. Благодаря за бързите отговори.
тази сутрин беше студено, проблема си остава. след доста четене на форума и гледане на клипчета с проблеми , почвам да се съмнявам в датчика на разпределителния или коляновия вал. сменян е този на разпределителния. май ще се сменят датчици ама в тая криза.......
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
и на мен не ми показа нищо на диагностиката смених кабелите и се оправи на мен ми го правише докато излезе от синия сектор това парче и моия мотор е същия.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
therules написа:Смених свещите с BERU 14F-7LDUR4. Двигателя има по добър размах, но не е достатъчно студено за да се прояви проблема, но сега ми прекъсва около 2000 оборота. Ще чакам да замръзнат пак стъклата да видим какво ще се случи.
Ами те бобините са 4 всъщност, не е една

Сега е достатъчно студено, проблема си стои. Днес ще сменя кабели да видим какъв ще е резултата. А бобините са 4 но май са в един корпус. Ебати скъпите кабели. 140 лева нормално ли е за хубави кабели? Т'ва е някаква лудост. Тея хора спряха да познават парите. 

След смяната на 3 кабела които имах няма промяна. Остава датчици на колянов и разпределителен вал и ECU - то(компютъра за мениджмънт на гориво и тоци). Странното е че след като покарах малко докато прекъсва и гръмна 2 -3 пъти в ауспуха, колата изгасна. Като се опитах да запаля стартера вървеше доста тегаво все едно, че няма ток в акумулатора. След 2 минути изчакване си завъртя нормално и запали но ми менеше оборотите, колата се опитваше да изгасне, пробвах и на газ и на бензин, без разлика.
- martin1111
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 i E 36
- Мечтае да кара: BMW 325 i
колега сложи бош свешти ина4е няма оправия
здравеите колеги колата е М50Б20 с ванос мотор,и искам да попитам каде са намират свештите немога да ги открия трудно ли е за смяна

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

12 мнения
• Страница 1 от 1