Дърпа на дясно !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SoullessOne
- Потребител
-
Дърпа на дясно !
Здравейте, колеги.
Карам Е36 318i 96г. От известно време (1 седмица) като карам започна да ми дърпа на дясно... 1-во си помислих, че е джанта - отидох, изправиха ми я ии ми казаха, че джантата е добре но гумата е износена на криво. Викам си добре... ще я карам с тея гуми до края на месеца и после ще ги сменя.... да, ама не.
Тази събота на път за село при по-висока скорост (120км/ч) освен да дърпа започна и да вибрира. От тогава, когато вдигна над 100км/ч цялата кола започва да друса.. (вибрациите идват от предната дясна гума). Имам съмнения, че може да са накрайникът на кормилната щанга... помагаите.. !
Благодаря ви предварително!
Карам Е36 318i 96г. От известно време (1 седмица) като карам започна да ми дърпа на дясно... 1-во си помислих, че е джанта - отидох, изправиха ми я ии ми казаха, че джантата е добре но гумата е износена на криво. Викам си добре... ще я карам с тея гуми до края на месеца и после ще ги сменя.... да, ама не.
Тази събота на път за село при по-висока скорост (120км/ч) освен да дърпа започна и да вибрира. От тогава, когато вдигна над 100км/ч цялата кола започва да друса.. (вибрациите идват от предната дясна гума). Имам съмнения, че може да са накрайникът на кормилната щанга... помагаите.. !
Благодаря ви предварително!
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Дърпа на дясно !
Може и някой от шарнирите да е,мисля че вътрешния правеше така,но не съм сигурен.Със сигурност като се разбие шарнир се усещаше във волана 

- .::Братоев::.
- ентусиаст
-
- Кара: осем цилиндрови
Ами как да помагаме бе приятел...погледни я тая кола отдолу и виж кво става.Накрайник , тампон на носача , шарнири разбити , много неща може да са.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
.::Братоев::. написа:Ами как да помагаме бе приятел...погледни я тая кола отдолу и виж кво става.Накрайник , тампон на носача , шарнири разбити , много неща може да са.

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Dirty M5 driveR написа:.::Братоев::. написа:Ами как да помагаме бе приятел...погледни я тая кола отдолу и виж кво става.Накрайник , тампон на носача , шарнири разбити , много неща може да са.
Ние тук няма какво да кажем. Трябва да огледаш добре, или да закараш колата в сервиз. Това, че гумата е износена неравномерно показва, че геометрията на предницата не е добре. Или имаш нещо разбито, или си сменял нещо преди време и не са ти я регулирали. Така че нека ти направят диагностика, и ако всичко е здраво да регулират, и вече ще си сигурен в предницата. Ако пак има проблеми следва щателна проверка на гуми и джанти, като при тази скоротст вибрации във волана може да се усещат и от задни гуми! Но това всеки един кадърен гумаджия ще може да провери. Действай!

- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Трябва да направиш следните неща в този ред:
1. Проверка на ходовата част и смяна на повредените части
2. Покупка на нови гуми
3. Реглаж на ходовата част веднага след смяната на гумите, но някъде, където ще регулират всичко, а не само сходимоста на предния мост.
От сега да ти кажа, че само с реглаж най-вероятно няма да се оправи.
1. Проверка на ходовата част и смяна на повредените части
2. Покупка на нови гуми
3. Реглаж на ходовата част веднага след смяната на гумите, но някъде, където ще регулират всичко, а не само сходимоста на предния мост.
От сега да ти кажа, че само с реглаж най-вероятно няма да се оправи.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
- zorobg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320 M50B20
- Детайли за колата: Е36 М50Б20
При неравномерно износена (а може би и крива) гума, ти какво очакваш, жената вкъщи ли да друса???
От тук вече идва и въпроса, защо е крива гумата ... колегите са ти подсказали какво да погледнеш:)
Успех

От тук вече идва и въпроса, защо е крива гумата ... колегите са ти подсказали какво да погледнеш:)
Успех
- acidburn-525tds
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 320d facelift
viewtopic.php?f=7&t=275719
Тази тема ще ти помогне.
Тази тема ще ти помогне.
8 мнения
• Страница 1 от 1