Проблем при форсиране на м42б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 318ис
- Мечтае да кара: М3-ка
Проблем при форсиране на м42б18
Здравейте колеги,от няколко дена имам много странен проблем при форсирането на двигатела, това се случи след като я бях оставил да ми почистят дюзите понеже в ниските обороти като подадях газ и колата за част от секундата забиваше и реших да ги почистя(Колата няма газ,имала е преди Газов инжекцион но от както съм взел двигатела няма).Проблема е че когато тръгна да форсирам двигатела на бързи степени почва да пуфка взе едно е задръстено нещо даже веднаж гръмна леко(по някой път си мисля даже че губи цилиндър), а когато я форсирам с едно натискане на педала няма нищо всичко е наред, сутрин е най зле съм забелязал като запаля и по дам газ няма значение как почва да се давили пуфка не знам точно как да го нарека.Проверил съм горивният филтър,всички маркучи тези от стъпковото моторче,гофрето също,дебитомера ми е добре свещите са нови.Съмнявам се от кабелите на всещите или от бобината но как да дам една камара пари и ако пак го има този проблем ще се овътрям на празно,Забравих да кажа,че колата е е36 м42б18 94г с пистов ремък,от този модел с по малката бубина по новите м42.http://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:B ... _Motor.JPG
Ако някой има представа от какво друго може да е нека да споделя,ще съм много благодарен на всички!!!
До довечера даже ще кача клипчета!!!
Ето едното клипче
1.
http://vbox7.com/play:7f4d1db283
2.
http://www.vbox7.com/play:8740bca20d
Ако някой има представа от какво друго може да е нека да споделя,ще съм много благодарен на всички!!!
До довечера даже ще кача клипчета!!!
Ето едното клипче
1.
http://vbox7.com/play:7f4d1db283
2.
http://www.vbox7.com/play:8740bca20d
Последна промяна jujko88 на 21 Ное 2011, 18:45, променена общо 2 пъти
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Проблем при форсиране на м42б18
И мойта е като твойта...при мен докато е студена зимата не ми позволява да я форсирам,но постепенно с качването на температурата се вдигат и оборотите.Мотора нито тресе нито нищо,имах съмнение за датчика на коленовия вал и го смених/понеже колега имаше същия проблем/,но нищо...в последствие и глава смених,че в Италия как е карана
,а пали без никакви ядове 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Тя мойта се форсирва но само когато на степени я форсипвам само тогаво го прави и когато тръгвам да изпреварвам с рязко подаване на газ ако е плавно няма проблеми!!!
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
И при мен го има този проблем. Когато и подам рязко газ се зачудва за момент и тогата се изрязва, а когато я форсирам плавно нямам никакви ядове. Аз лично се самнявам в дюзите заради газ-та.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Мойта се форсира веднага без проблеми,но студена неще,а и три температурни датчика смених-единия даже беше от главата дето сложих в последствие..Ламбда сонда нова тогава монтирах,дебитомер пробвах,свещи тамън три пъти смених,колата буквално мърка,но неще вече трета зима...Дюзите като ги погледна са с еднакъв отенък отпреде дето пръскат,виждал съм проблемни и не мисля да е от тях..Компютъра му препрограмирахме чипа за оборотите и там други работи дето Лъчо си знае,но и преди и след това си остана не толкова гадния,но дразнещ проблем.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
И при мен е почти същия проблем..един колега каза,че може да е от ламда или датчик на коленов/разпределителен вал..друг никой нищо не казва никой ли нее имал такъв проблем незнам 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Провери всички бобини, и кабелите им най-вече. Случва се от недобър контакт като подадеш рязко газ и мотора се разклати да загуби токовете. Колегата ares2 така преди време загуби един цилиндър, беше се филмирал, а то се оказа точно кабел. И не пречи отново да огледаш гофрето, маркучите и т.н. Може да е малко мястото, откъде смуче въздух, и да е трудно да се открие, но да прави големи мизерии.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Колега как да ги проверя тези бубини и кабели или трябва с някой други да пробвам!!!
- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Моята като е студена при малко по-рязко подаване на газ понякога направо гасне. Даже има случаи и само да и пипна леко газта и гасне. Това говориме като е студена и то не винаги. Като е загряла при рязко подаване на газ пак само по някога притриса мотора, ама яко. Аз съм сменил кабели, свещи, ламбда сонда, гофре, темературен датчик, тпс, рециклирах си дебитомера (ивчо3 беше писал една тема за дебитомера, която в последствие незнайно защо изтри). Мерил съм с мултицет и бобини и дебитомер и всичко си е в норма. Сменявал съм и горивен и въздушен филтър и проблема си седи. Иначе си има ряз колата, само дето от време на време ги прави тея магарии. И ми е много странно защо само по някога ги прави, няма никаква закономерност! Явно за ис-ките това е нещо нормално, нема оправия!
- stefkata1990
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 m43 318i e39 528i
- Мечтае да кара: m3 e36/e38 760
Пикаещи дюзи ми се струва колега.Пробвай с добавка редекс.малко е силна но на мен ми помогна 

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Ако пикаят дюзите маслото ще мирише на бензин, а то не е така. Освен това аз съм пробвал с добавка - дезолит от дару кар си бях взел преди време. Ми същата работа...
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
някаква бедна смес е според мен.. детонира дори на едното клипче..
може да е ламбда..
като се закачиш на комп какво показва?
може да е ламбда..
като се закачиш на комп какво показва?
Момче, колко годишен си? На такваз експлоатация и ти ще работиш така. Боже, като чувам как помпиш педала на газта, ако ти бях баща...
Ама мнения иначе бол:
"някаква бедна смес е според мен.. детонира дори на едното клипче..."
Къде детонира при бедна смес и къде при богата?
Ама мнения иначе бол:
"някаква бедна смес е според мен.. детонира дори на едното клипче..."
Къде детонира при бедна смес и къде при богата?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- jujko88
- кандидат ентусиаст
-
Колега кво искаш да каже,че нормално ли, то ако беше това нормално нямаше да пускам тема и все пак си познавам колата знам кога е добре и кога не!!!
А до това да ли е от ламбда сондата не е от нея откачих я карах без нея един ден на другия ден я закачих промяна никаква!!!
А до това да ли е от ламбда сондата не е от нея откачих я карах без нея един ден на другия ден я закачих промяна никаква!!!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Ами това, че с откачена и закачена ламбда работи по един и същ начин поне малко би трябвало да те усъмни в изправността й. Т.е. направо се опитвам да ти кажа, че може да е заминала 

69 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5