Въпрос за покупка на Е36 316 М43 и диагностика в Перник ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: м си...

Re: Въпрос за покупка на Е36 316 М43 и диагностика в Перник ?

Мнение от plradev » 18 Ное 2011, 10:12

chimeto написа:Тия около 30 коня отгоре не се ли усещат като доста доста повече мощ, та не намираш никаква голяма разлика в вържева? :roll:
Питам сериозно, не спамя, че и аз имам дилена компот 316 или 318ти...

Усеща се разлика и тя не е никак малка или пренебрежима ,отговарям ти сериозно ;) От друга страна и 1,6 си бута прилично купето на компота и с него както и с ТИ-то можеш да караш с 200 по магистралата,само дето нещата се случват по-бавно. Двата мотора са достатъчно надеждни и безпроблемни ,стига да не са занемарени от предишния собственик. Така ,че качваш се ,караш и което ти хареса повече купуваш ... Тва е дъвкано ,дъвкано та няма на къде повече....

Иначе на ямболския колега с новата 16-ка,честито и много безаварийни км :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact '97

Мнение от Mr2faces » 18 Ное 2011, 22:08

Още не съм сменял ролки и ремаци, но при смяна ще опиша колко ми е струвало всичко :)
Имам и един въпрос, относно нивото на антифриза с разшерителния съд.Правя си го на белеската, която е на средата на съда, след 2 дена отварям и какво да вида, нивото е паднало на среда, между белеската и дъното на съда.Допълвам го пак на мярка след 3-4 дена проверявам същата работа.Не мисля, че губи течност защото винаги си е на едно и също ниво.На е30-то като направя антифриза на мярка, есе си стой така.

Поздрави :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 19 Ное 2011, 0:00

Колега това с антифриза и при мен е така,винаги е по-долу незнам защо става така и на други колеги им пада надолу нивото,но важното е че си държи така и няма проблеми за сега :yes:
Относно 316 и 318ис мислех че ще има голяма разлика но няма или все попадам на ИС-ки пред разпад,все пак не съм карал някакви перфектни.Иначе съм карал и м42 и м44 все едно върви,явно не попадам на поддържани двигатели ;)
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 M52B20 TU
Мечтае да кара: Е39 M5

Мнение от Zlatiyan_Genchev » 19 Ное 2011, 20:24

За антифриза и на мен така се получава и аз съм с m43b16,лятото не я бях обезвъздушил и отиваше под минимума,сега отива под чертата на максимума и така стои,явно самия мотор така държи това количество,за да може при загряване в движение да става до максимума.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 19 Ное 2011, 23:14

А от къде се изтича антифриза :shock: Днес като дигнах колата от предна лява страна, за да сменя шенкела, започна да капе антифриз зад двигателя, от където капи конденза на климатика, поне така си мисля аз.Дали има някаква вероятност излишния антифриз да се изхвърля от там.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 21 Ное 2011, 19:41

Антифриза продължава да и капи, а прозорците не се запотяват и омасляват.Течността в охладителната система не намаля, поне за момента не се забелязва.Като спра започва да прави малки локви под колата, някакви идеи :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Compact E36 Individual

Мнение от Graphite » 22 Ное 2011, 4:42

Там се намира прословутия Тройник - отзад зад мотора точно до мястото от където се изтича кондеза от климатика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Mr2faces » 22 Ное 2011, 21:06

Graphite написа:Там се намира прословутия Тройник - отзад зад мотора точно до мястото от където се изтича кондеза от климатика.

Аз за този тройник, знам първо него гледах :mhihi: .Ама то си капе антифриз от онази далавера за изтичане на конденза на климатика.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 22 Ное 2011, 22:00

Това май намирисва на радиаторче на парното или ако има някакви други маркучи покрай парното които капят в тавичката за кондеза на климатика...
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

Предишна

Назад към E36