Необясним проблем с тресене по време на движение
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 525i
Re: Необясним проблем с тресене по време на движение
И аз съм същият,точно в този диапазон трепери цялата.
за 4 неща се сещам.
1. баланс на гуми. не ги ли балансирате на хънтър дсп машина със валяк- няма балансиране. кой квото иска да си говори.
2. кардана ти са му паднали тежести(те) или му е отишъл някой от тампоните
3. тампоните на мотора/ трансмисията са изпуснали
4. дисковете им слагаш един микрометър и ги мериш за кривина..
но по принцип вибрации от 80 до 120 са типично разбалансирани гуми. виж #1.
1. баланс на гуми. не ги ли балансирате на хънтър дсп машина със валяк- няма балансиране. кой квото иска да си говори.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Казах му на колегата да ги развърти за проба с трети комплект гуми, лява дясна, задна предна и да види.
Може и да е крив каркаса на гумата, тогава с квато и машина да се балансират все тая.
Може и да е крив каркаса на гумата, тогава с квато и машина да се балансират все тая.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
ivoo написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=35&t=204069&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5
Колега май четеш измежду редовете.... Тази тема съм я чел....Погледни какво съм сменил и кога....
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:Казах му на колегата да ги развърти за проба с трети комплект гуми, лява дясна, задна предна и да види.
Колега това го правих, с мойте летните и зимните гуми тресе, освен това и взех на колега гумите с джантите. Пак е същото.
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:за 4 неща се сещам.
Колега точка 1 въобще не я споменавам. Не знам колко пари трябва да дам за статичен и динамичен баланс като няма разлика със 3 чифта 4 броя гуми.
точка 2,3,4 ще ги направя в понеделник.
За сега колкото и смешно да звучи си карам Астрата и въобще не ми тресе..хеххехех
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега все пак някъде нещо пропускаш. Прегледайте пак тия неща които сте сменили! Много често колеги пишат че са сменили всичко а след няколко дни "прави бяхте оказа се еди кое си". Дисковете пази ли ги в началото докато се закалят? Да не са се изкривили?

- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Смятам днес да си купя нови дискове и да видя как ще е с тях, но въпреки всичко не ми се вярва да трепери цялата кола от тях без да се натиска спирачката..
Проблема не ти идва от дисковете и накладките щом го прави в движение(без натискане на спирачката) не се вкарвай с излишни пари да купуваш нови
Ръчна или автоматична скоростна кутия си ?

Ръчна или автоматична скоростна кутия си ?
- ivo86
- кандидат ентусиаст
-
Автомат , но колата тресе от 90-120км/ч ,aко проблема идва от турбината щеше да го прави на всички скорости на определени обороти. А ако дисковете са се изкривили до толкова че по време на движение да се опират в апаратите ми се струва ,че може и от тях да е. Все пак когато натисна спирачката колата се тресе в същата честота както и волана...което ме навява,че може и да е от тях. Не ми е останало време да ви ги сменя дисковете...Петък ще го направя и ще пиша пак.
- oxi1
- Потребител
-
- Кара: bmw e46
колега провери си цилиндрите на спирачките защото при мен беше скъсан единия и не се прибираше и така ми искриви чисто новия диск докато разбера какъв е проблема 

- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Колега доколкото разбирам имаш вибрация в купето при тая скорост(поправи ме ако греша), защото и аз имам подобен проблем, при мен е по скоро при 130 км/ч, казваш че със 16 ките се усеща повече. При мен с 15ките не се усеща, но с 18ките си беше истински ад ! Но да не изключваме и факта, че последните ги закупих криви! Обаче я закарах при едно приятелче и от номер 2 от схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=33&fg=30 имаше доста голям луфт(гледам във форума ги наричат буренца)! Все още не съм ги сменил - изправих си джантите междувременно , не съм ги пробвал на колата все още, но съм почти сигурен, че пак ще я има вибрацията, защото 15 ките са ми на 195 а 18 ките на 245 и с тях се вижда, че лявата задна гума стои доста по разкрачена от дясната ! Това приятелче, което ми погледна колата също се съмняваше и за възможността от прекалено натегната ръчна спирачка!
Другият проблем е че когато тръгна да спирам точно в този диапазон колата и волана почва много силно да се тресе.
Колега при мен това се оправи след смяна на правите носачи, не видях да си писал че са сменени при теб.
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
vas33 написа:Другият проблем е че когато тръгна да спирам точно в този диапазон колата и волана почва много силно да се тресе.
Колега при мен това се оправи след смяна на правите носачи, не видях да си писал че са сменени при теб.
И аз го имах това в интерес на истината и при мен се оправи точно след тяхната смяна - номер 11 от схемата http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=31&fg=05
60 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4