Избор компоненти за e36?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

Потребител
Аватар
Кара: BMW e36 318is coupe

Избор компоненти за e36?

Мнение от amadeusbg » 22 Ное 2011, 14:07

Здравейте,
рових се сигурно 2 часа из форума и изпаднах в още по - голяма дилема. Спрял съм се на Pioneer DEH-6300SD, но от тук почва дилемата. Мислех си да сложа 2 елипси отзад 6х9, видях че това става с преходници. Дотук добре, но ще могат ли да се захранят адекватно само от CD-то или ще трябва и усилвател? Дилемата ми е дали да взема някакви елипси от 150-160 лева само + преходниците, или да се метна на някакви по - евтини до към 100-110 лева и да взема някакъв усилвател 2ра ръка , колкото да ги захрани.
Целта ми е да има що годе добър бас и горе долу силен звук, нямам намерение да слагам туба, тъй като съм и с газов инжекцион и багажника и без това ми се свиди..

Елипси гледах на Pioneer
http://www.avitel-bg.com/car-audio/car- ... ts-a6914i/ или
http://www.avitel-bg.com/car-audio/car- ... s/ecx-690/ oт по - скъпите, като четох, че и DLS са много добри, но никъде не можах да видя по - евтини от http://www.aval-bg.com/car-audio/dls/govoriteli/dls-269 .

Главния въпрос ми е, ако в началото се вържат само елипсите към Pioneer-а, толкова ли ще е трагично и да си взема в последствие усилвател за тях или да се ориентирам към по - евтини (ако може и да предложите) елипси и направо да взимам усилвател. - до към 200 лева е бюджета за колони и адаптери (или колони адаптери и усилвател)

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Re: Избор компоненти за e36?

Мнение от bmw318is4 » 22 Ное 2011, 18:28

Трябва да си решиш дали елипсите ще се захранват с усилвател или не , защото от това ти зависи избора на елипси
СД-то реалните ватове които изкарва са 23-26 вата , елипсите които си дал на пайнер са 80 вата номинал на херц - 100 , (предполагам тия ватове са за чифта и са 2х40 и съответно 2х50 за херца) няма проблем да си свирят само на сд-то но няма да ги използваш на 100 процента , ето едно решение например , взимаш херца и добавяш това http://www.usilvateli.com/ad/view/Sony-XM-4520-1029 и си свиркаш , ама разбира се разправия щото прекарване на кабели и т.н. но после пък резултата може да ти хареса :D

ЕДИТ: ето ти и евтини елипси които не са никак лоши (за парите си )

http://www.ljclub.net/speak/elipsi%206%20x%209/Boschmann%20PR-9648.jpg

Boschmann PR-9648 - 50 лева комплекта
4 - лентова система 6"/9"
4 ома 50 вата RMS
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от amadeusbg » 24 Ное 2011, 6:40

Първо ти благодаря за отговора:)
Вдигнах малко бюджета и горе долу към 400 лева ще мога да отделя за елипси + усилвател или елипси + усилвател и бас каса някфа. Идеята ми е има ли смисъл или просто да си взимам елипси отзад някфи 13ки отпред и усилвател и да си ги дъни:)

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Braikov » 24 Ное 2011, 18:26

Хубавия звук започва от хубаво свирещите говорители. Не е удачно да правиш компромис с говорителите за сметка на усилвател. С добри говорители и добре свирещ плейър може да стане добре, но с лоши говорители и допълнителен усилвател - не.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 26 Ное 2011, 16:25

Зависи как си ориентиран за закупуването на нещата,нови или 2-ра употреба

Аз вместо елипсите бих предпочел това

Отпред по стандарт има 13 см говорители
отзад 10см

купуват се нови същите размери , свестни (алпин , пайнер, херз, ДЛС) монтират се и разликата става осезаема нищо че са същите размери

добавя се говорител + усилвател , например 12" + моноблок , и вече освен подобрения звук имаш и добър бас, нещо такова ще да е решението , парите ще ти стигнат ако се въртиш по форумите , изпадат идеални дори неизползвани говорители :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от amadeusbg » 27 Ное 2011, 9:35

Здравейте отново,
ами аз сложих Hertz dcx 690, момчето от Avitel ми ги препоръча също, но нещо не виждам осезаема разлика от нокиите (които междувпрочем бяха се разложили тотално и едното даже не може да се нарече говорител), но не ми се струва кой знае каква голяма разликата в мощността на звука (вероятно, защото не са вързани към усилвател все още). Почвам да се чуда дали наистина не трябваше да сложа едни същия размер, но alpine или pioneer и тн, но минало заминало. Останах учуден обаче, че random функцията е много объркана при Pioneer player-ите, пуска си random песен, само ако предходната свърши сама, а ако ти я смениш си пуска следващата в списъка o_O. четох, че се слагала някаква празна mp3-ка 00:00, в началото на албума, и като я плейне и само си прескача и така го лъжеш, ама нещо не успях да го направя да бачка..

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw318is4 » 27 Ное 2011, 19:53

не си първият който казва че няма осезаемо подобрение след слагането на елипси затова ти предложих моя варянт , а за разлагането на нокиите няма да говорим , моите като ги свалих и ги докоснах с пръст мембраните им ми останаха буквално по ръцете , бяха като крем , не знам как са свирили :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 06 Дек 2011, 23:37

Колегата е прав Hertz DCX 690 са добри вържи си ги през усилвател в краищата на кората и от долу им направи по една кутия да са самите магнити в кутия определено ще вади по добър звук.В средата на кората можеш да сложиш пак Hertz но да ти е само басова.Ефекта е....повече от добър!

Назад към Car аудио и видео