На МенТЕЛ в г***
Модератор: Общи модератори
- stamov79
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36M40B18, е36М43В18
Re: На МенТЕЛ в г***
Petrolhead написа:stamov79 написа:Petrolhead написа:ето ви една тема от голфаджийския форум.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=275727&hilit=%D0%A7%D0%A1%D0%98
колегата blackнещоси, проявява силноизразено минимум разтроение на личността.
колега, имам доста опит с вашата професия, и опита ми далеч не винаги е бил позитивен. винаги съм бил от страната, която си търси парите. времето показва, че не сте чак толкова можещи колкото ви се иска.
а относно конкретния случай, лично познавам човека, и знам каква душичка е. в смисъл че винаги са могли да се разберат с него, но са решили, че след като отсрещната страна не вдига патардия могат да си правят каквото искат.
освен това, исках да видите що за хора са помощник ЧСИтата, за съжаление сега забелязах че голяма част от мненията са изтрити. цирка беше голям, блак-нещо-си може да разкаже повече, как се правят 4-5 регистрации във форум с цел да докажеш правотата си.
Колега знам, че е имало случаи в които някои наши колеги са злоупотребявали/аз самият знам за няколко/, но това далеч не дава повод всички да сме под един знаменател! Мисълта ми е, че в случаят посочен от теб/за човек с голфа/ той винаги е имал възможност да се споразумее направо с взискателя по делото и ако той поиска спиране на делото-ЧСИ не може да откаже! Това, че е имало отнемане на движима вещ е показателно за това, че най-вероятно взискателят не е удоволетворен от сключеното по-рано споразумение или иска по-бързо да си събере парите/как е било може само да гадаем/-все пак той "казва" как и кога да протекат изпълнителните действия!

Последна промяна stamov79 на 18 Ное 2011, 18:08, променена общо 1 път
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
dbanchev написа:Чакай ве пич- как в имота в който съм под наем пр, всичко ще се счита за моя собственост......та нали си има собсвеник тоя имот, окаде накъде по презумция вещите ще са мои там.......... ебаси тъпата логика..... амо то е така, като всички закони са писани от костюмирани измамници и кръвопийци кво ли се очудвам............. тоягата у главите на такива и тва е! Пак ше го кажа- безсмъртни НЕМА у тоя СвЕт! Че ми земеш днеска покъшнината- утре тебе ше те земат у болницата и така!
верно си е тъпа логиката, ама явно така е записано в закона... никой не е виновен, че работата му е да изпълнява законите и те са тъпи

А това за болницата е толкова глупаво, че няма накъде... щом те е навестил ЧСИ си имал много време да оспориш и докажеш, че не дължиш пари... Ако на теб ЧСИ ти изглежда като тоя дето решава кой дължи нещо някому и просто отива да събере парите си в грешка- ЧСИ е един ПРОСТ ИЗПЪЛНИТЕЛ, нищо повече... утре може аз и ти да го работим това и нас да ни псуват

- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
Да попитам и аз същото че ми стана интересно,
Пример:
Имам апартамент обзаведен от мен който давам под наем.
Наемателя има задължения към някой.
Идва ЧСИ звъни му на врата, онзи отваря и ЧСИ влиза и започва да взема обзавеждането на апартамента (примерно хладилник, пералня, ТВ, етц) което е мое. Има ли такова право.
Да кажем че аз имам квиатнции за покупка на тези неща но там няма конкретно име, за да докажа че са мои.
Пример:
Имам апартамент обзаведен от мен който давам под наем.
Наемателя има задължения към някой.
Идва ЧСИ звъни му на врата, онзи отваря и ЧСИ влиза и започва да взема обзавеждането на апартамента (примерно хладилник, пералня, ТВ, етц) което е мое. Има ли такова право.
Да кажем че аз имам квиатнции за покупка на тези неща но там няма конкретно име, за да докажа че са мои.
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
На мен ми е интересно, кога могат да ти вземат недвижимо имущество?
Има ли някакъв ред по закон първо запор на заплата , после вещи или по друг начин става?
Има ли някакъв ред по закон първо запор на заплата , после вещи или по друг начин става?
- FiShy
- Потребител
-
- Кара: го на бири
- Мечтае да кара: нова кола
An4oOo написа:Аз работих в финансова агенция С.Г. ГРУП... Тази която получи най-много гласност по телевизията и за която имаше най-много отзиви. През периода, който работих там само ще отбележа че това не е шега работа и осъдени има!!! Както Димитров беше споменал още на първата страница.. много често се случва да уведомят и работодателя ти и в доста от случаите това като станеше... освен, че те осъждат без да влизаш в съда (административно дело ли как му се викаше забравих), ами и си губиш работата... много от работодателите необичат такъв "тип" длъжници. Имаше хора осъдени за 5 лева.... и както бяха силни и вилни, че те никога нямало да ги платят.. да ги бяхте чули как реваха, псуваха и се молеха по телефоните след като им пристигна писмото с разноските и дължимото след делото... Сроковете наистина подлежат на договаряне.. тези 5 дни могат да станат и 50 ако си сериозен и внасяш регулярно.. Притеснявай се когато спрат да ти се обаждат... Тогава вече е в ход процедурата по принудително събиране. Не си мислете че всичко е шега работа. И аз така си мислех като се хванах тогава да го работя, ама и аз почнах да си обикалям банки, офиси на оператори и т.н. за да си проверя да нямам някоя стара незакрита сметка, карта и т.н.![]()
Тия са абсолютни смешници ама като казвам абсолютни направо ТОТАЛНИ.
Дължах и продължавам да дължа едни 150 лева към един от кожодерските ни оператори и то не по моя вина, а по вина на тъпата п**ка при , която си плащах за услугата в случая интернет. Бях недоволен от услугата , която ми предоставят с качество различно от упоменатото по договор. Уж прекратихме некви договори некви чудеса с тая пача въпросната служителка. И видиш ли след няколко месеца ми пращат писмо , че съм дължал 150 лева. Просто побеснях намерих къде е из дома модема , който така и не си прибраха посетих им главния офис в града да се разправям. Накрая най-нагло ми зави "ами аз кфо да направя,дължиш ги (тая въпросната кифла от преди). " . Тогава вече ми причерня разпилях и модема в краката теглих им по една и им казах че ша ме фанат за дедовия и няма да видят една стотинка от мен.
Мина се време и получавам писмо от тея въпросните нагляри С.Г Груп , дето писмото им мязаше на некролог направо , баси логото имат

Така и така до 3 дни ако не си платя ще пуснат дело ще ме дадат на съдия изпълнител и тн. демек редовните номера. Имаше и оставен номер. Звъня им аз "- Кфи сте вие бе!?" оная по телефона почна да ми се обяснява нам кво щяло да стане нам кво щели да направят. Викам ок правете си боли ме мен за вас. Получих още 3 или 4 писма стил Copy/Paste абе едни и същи. Звъняха ми пак и аз си знам колко "дължа" на оператора 15 лева са. Питам 'я колко пари дължа !? - Ами 400 лева с лихвите ( ама така нагло подигравателно и със сигурност без капка истина) . Кипна ми , ъредих я в живота дадох и пътеводна светлина и на нея.
Реших да ги разуча тея прошляци и кво се оказва. Баща и син некви измекяри първо банички продавали ли незнам кво после с таксите се занимавали варненци били. Звъннах им аз тоя път профилактично , че ми бяха казали че щели да дойдат вкъщи , обясних им наи прилежно да не ме занимават повече да не ги посетя аз накрая. От тогава ни вест ни кост 2 години .
Да имат късмета пак да ме занимават , ХОДЕТЕ СИ ПРОДАВАЙТЕ БАНИЧКИТЕ!
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
ivan1590 написа:На мен ми е интересно, кога могат да ти вземат недвижимо имущество?
Дано не ти се налага да разбираш какъв е редът и едновременните обезпечителни действия с поканата за доброволно изпълнение.

- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
Е хубаво, аз им дължа на тия от мтел към 100 кинта, когато им се беше прецакала системата. Тогава помня, че се завеждаха някви искове и т.н. срещу тях. Сега не мога ли да пусна за тях, преди те за мен. Тия пари не искам да им ги плащам, защото ме оставиха 2 седмици без мтелски преди това и се набутвах жестоко през глобулския. Иначе звъняха от еос веднъж и това беше
Tux0 Ca !

- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
аз да се похваля, заявих им най-накрая, че не искам да съм им абонат
попълних си формулярчето и от другия месец приключвам темата с тях.

- blackrider
- младши ентусиаст
-
Дразни ме отношението и на МенТел и на тези /така и не разбрах кои са/ дето ми се обадиха и ми се правиха на страшни!
Не може аз да искам да си платя няколко месеца подред ,никакво обслужване само лъжи и мрънкане /от страна на МенТел/ и след като им казах ,че се отказвам от техните услуги /почнаха да ми разправят как съм имал договор.....ала бала/ Ами да си изпълняват и те задълженията по този "договор" !!!!!
А не изведнъж няк'ва патица ми звъни да ме плаши и да ми дава срок 5 дни !!!!!!!
Ето това ме издразни. Иначе си ги дължа тези 600лв и ще си ги платя,но не на веднъж! Сега и те ще почакат да ги влача във времето да видят как е.
Писна ми да ни правят на маймуни. Банки, оператори и к'ви ли още не! Абе хора осъзнайте се да го е**. Ние сме в България, плащаме безбожни лихви ,не като други бели държави! А взимаме някакви стотинки в сравнение с техните доходи!
Аре стига . Не може мой приятел в Англия за ипотечен да плаща 2,5 % а ние тук по 11% ????? Същевременно нашите доходи са 1/3 от техните!
И най-нагло всяка година да ми обявяват официално как еди коя си българска банка е на огромни печалби!!!!!! Е как нема да е?????

Не може аз да искам да си платя няколко месеца подред ,никакво обслужване само лъжи и мрънкане /от страна на МенТел/ и след като им казах ,че се отказвам от техните услуги /почнаха да ми разправят как съм имал договор.....ала бала/ Ами да си изпълняват и те задълженията по този "договор" !!!!!
А не изведнъж няк'ва патица ми звъни да ме плаши и да ми дава срок 5 дни !!!!!!!

Ето това ме издразни. Иначе си ги дължа тези 600лв и ще си ги платя,но не на веднъж! Сега и те ще почакат да ги влача във времето да видят как е.
Писна ми да ни правят на маймуни. Банки, оператори и к'ви ли още не! Абе хора осъзнайте се да го е**. Ние сме в България, плащаме безбожни лихви ,не като други бели държави! А взимаме някакви стотинки в сравнение с техните доходи!
Аре стига . Не може мой приятел в Англия за ипотечен да плаща 2,5 % а ние тук по 11% ????? Същевременно нашите доходи са 1/3 от техните!
И най-нагло всяка година да ми обявяват официално как еди коя си българска банка е на огромни печалби!!!!!! Е как нема да е?????

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Кротък народец, оставя се да го клати кой как си иска.
Никой не мое ма връне на селу!
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
То първо,закона който е за чси тата е типично за нашата държава-лобиски,всичко вътре е писано от меркантилен чси.
Второ,проверих,99% от всички чси та в софия са от село,е за това не мога да ги понасям някакви меркантилни новоизлюпени цървули...
Ама по темата,значи,аз примерно или някой друг дължи нещо си,оказва се че ако дължи 100000 (сто иляди) лева,наема некой апартамент с богато обурудване,пуска там хиените и всичко ток...Хитро...се ми се струва обаче че колегата с мултиакаунтите попрекалява с някой точки,а именно-имам една пералня-барате се за еди кое си и чакате евентуално да си зема 2 ра пералня,просто с тея лобиски закони го докарахме до тук,някакви меркантилни олигоелементи да ми се правят на мутри,искренно се надявам да има Господ и както пожелах на онзи чси дето от 40 лева ми взе 1500,да се лекува от нещо много тежко,че и децата му (всъщност като го проучих,и той се оказа някакъв селяк,дошъл в големият град да прави пари...)
п/п
Преди да ме налазите,искам само да споделя,че фамилията ми е в софия от 1912 година...но аз самият в момента през седмицата живея в Пловдив,не мразя тези дето идват в София,а онези цървули дето идват в София и с лакти и зъби се борят за да драпат нагоре...
Второ,проверих,99% от всички чси та в софия са от село,е за това не мога да ги понасям някакви меркантилни новоизлюпени цървули...
Ама по темата,значи,аз примерно или някой друг дължи нещо си,оказва се че ако дължи 100000 (сто иляди) лева,наема некой апартамент с богато обурудване,пуска там хиените и всичко ток...Хитро...се ми се струва обаче че колегата с мултиакаунтите попрекалява с някой точки,а именно-имам една пералня-барате се за еди кое си и чакате евентуално да си зема 2 ра пералня,просто с тея лобиски закони го докарахме до тук,някакви меркантилни олигоелементи да ми се правят на мутри,искренно се надявам да има Господ и както пожелах на онзи чси дето от 40 лева ми взе 1500,да се лекува от нещо много тежко,че и децата му (всъщност като го проучих,и той се оказа някакъв селяк,дошъл в големият град да прави пари...)
п/п
Преди да ме налазите,искам само да споделя,че фамилията ми е в софия от 1912 година...но аз самият в момента през седмицата живея в Пловдив,не мразя тези дето идват в София,а онези цървули дето идват в София и с лакти и зъби се борят за да драпат нагоре...
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Селянията не е произход, а манталитет.
А такива хейтъри като теб плащат най-много, именно защото се мислиш за по-умен от всички и над законите.

А такива хейтъри като теб плащат най-много, именно защото се мислиш за по-умен от всички и над законите.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
blacksapphire написа:Селянията не е произход, а манталитет.![]()
Ше те замоля да не използваш тази дума "Хейтър" поради това че не съществува в българският език,а именно такова като мене се оправят доста добре напоследък с такива като "тебе",не си мислете че сте над законите че много скоропостижно ще се криете/връщате там от където сте изпълзяли,нямам нищо (за сега ) срещу теб,не те познавам (пък и желание нямам,имам доста приятели и нови познати не ми трябват),но си преОсмисли позицията,как смяташ да живееш,начини на изкарване на доходи,отношение спрямо хората и тн. за да не плачеш на по-късен (или по-ранен) етап от кариерата/живота ти!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Аве ти на мъж ли се правиш нещо ве отворко???? Я по леко с определенията за селяни да не идеш ти на село! Смешник!!!

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-

Освен това ,горепосоченото е твърдение което не се основава на реални факти а само на морални такива,докажи ми обратното,защото аз мога да ти докажа първото!