318i Проблем с ABSa;Централното;Стъпково моторче;
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
318i Проблем с ABSa;Централното;Стъпково моторче;
Проблем 1:Светна ми лампата на АБСа чистих всички датчици /4те на всяко колело/пластмасовите кутии в които има букси бяха пълни с кал и тях изчистих , датчиците дават съпротивление , смених акумулатора защото четох в една тема и в книга че ако е слаб може от там да идва проблема на 3 диагностики на различни места ми казаха вътрешен клапан на целия заден мост и верно това пишеше де
пробваха 3пъти да изчитят грешката ама не става и ми казаха да смена първо платката на АБСа намираща се зад жабката и ако не стане целия агрегат отпред ама нещо ми се струва дебела работата в една морга само за платката - 160лв. а забравих лампата отначалото гаснеше и пак светваше после интервалите се сгъстиха и сега свети постоянно.Та ако някой има идея за какво става въпрос да сподели много ще съм благодарен.
Проблем 2:Централното не ми отключва и заключва багажника а от багажника се заключва всичко но не се отключва и като зареждам /Газ/ всеки път...сещате се спира музиката вада ключа отключвам багажника после като го заключа се заключва купето отключвам пак влизам вътре и почивка докато пак тръгна
отзад няма видимо прекъснати жици нещо отпред да не е защото колата и имала аларма ама са си я свалили.
Проблем 3:В момента карам на газ с изключено стъпково моторче защото на празен ход от 2000 оборота не мърда а сега като е off си е нормално но като включа фарове нагревател клима и музика и няма кой да компенсира натоварването и падат на 500 и като завърта пълен волан ми гасне.Иначе въпросното моторче го свалях чистих го и на бензин работи по добре с него но на газ е ужас и сега съм без него а по принцип на газ карам с изключена ламбда сонда и прекъснати дюзи някакъв майстор от Перник ги правил с някакви съпротивления моторчетата и бачкали и на газ ама как точно нз.
Благодаря Ви предварително!

Проблем 2:Централното не ми отключва и заключва багажника а от багажника се заключва всичко но не се отключва и като зареждам /Газ/ всеки път...сещате се спира музиката вада ключа отключвам багажника после като го заключа се заключва купето отключвам пак влизам вътре и почивка докато пак тръгна

Проблем 3:В момента карам на газ с изключено стъпково моторче защото на празен ход от 2000 оборота не мърда а сега като е off си е нормално но като включа фарове нагревател клима и музика и няма кой да компенсира натоварването и падат на 500 и като завърта пълен волан ми гасне.Иначе въпросното моторче го свалях чистих го и на бензин работи по добре с него но на газ е ужас и сега съм без него а по принцип на газ карам с изключена ламбда сонда и прекъснати дюзи някакъв майстор от Перник ги правил с някакви съпротивления моторчетата и бачкали и на газ ама как точно нз.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Щом стъпковото моторче не се е оправило след почистването значи си за ново.Аз преди като бях на газ по същия начин ми ги менеше само на газ, включвам на бензин и всичко се оправя работи си като часовник,смених го с друго и се оправи и на газ, а по въпроса за АБС-а най-вероятно някой датчик е сдал багажа, щом неможе да се занули грешката най-вероятно не ти работи датчик. 

0878 500 286
Chip Tuning ПРОМОЦИИ EDC15; EDC16; EDC17; Имобилайзери; FAP & DPF OFF;
POWERED BY EVC/WINOLS & Alientech Kess & K-Tag
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Или реле!
На мен също ми бяха казали, че е някав вътрешен клапан а се оказа реле ,те са две едно червено и едно сиво. Виж провериги.
На мен също ми бяха казали, че е някав вътрешен клапан а се оказа реле ,те са две едно червено и едно сиво. Виж провериги.
- Lacho
- ентусиаст
-
- Кара: 525XD LCI
Se7ven написа:Или реле!

0878 500 286
Re: 318i Проблем с ABSa;Централното;Стъпково моторче;
Popov написа:Проблем 1:Светна ми лампата на АБСа чистих всички датчици /4те на всяко колело/пластмасовите кутии в които има букси бяха пълни с кал и тях изчистих , датчиците дават съпротивление , смених акумулатора защото четох в една тема и в книга че ако е слаб може от там да идва проблема на 3 диагностики на различни места ми казаха вътрешен клапан на целия заден мост и верно това пишеше депробваха 3пъти да изчитят грешката ама не става и ми казаха да смена първо платката на АБСа намираща се зад жабката и ако не стане целия агрегат отпред ама нещо ми се струва дебела работата в една морга само за платката - 160лв. а забравих лампата отначалото гаснеше и пак светваше после интервалите се сгъстиха и сега свети постоянно.Та ако някой има идея за какво става въпрос да сподели много ще съм благодарен.
Проблем 2:Централното не ми отключва и заключва багажника а от багажника се заключва всичко но не се отключва и като зареждам /Газ/ всеки път...сещате се спира музиката вада ключа отключвам багажника после като го заключа се заключва купето отключвам пак влизам вътре и почивка докато пак тръгнаотзад няма видимо прекъснати жици нещо отпред да не е защото колата и имала аларма ама са си я свалили.
Колега, коя година ти е колата? И какъв е мотора М40 или М43? Имам 2 от твоите проблеми. Оборотите на празен ход са високи и АБС-а свети. Ако си с м40 може евентуално дебитомера да е причината за нестабилните обороти. Ако е имало детонации и нямаш сложен клапан преди дебитомера със сигурност е от него проблема. Провери го. А ако незнаеш дали е имало детонации на газта провери кичето на капака при мен се е прокъсало точно преди дебитомера, където е клапата.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Относно ABS ти казваш ,че си проверил датчаците на съпротивление, всичките трябва да показват едни и същи стойности + - 10 ома и когато ги мериш като размърдаш кабела не трябва да си променя стойностите , 1 или 2 ома може да мърда. Обикновено е един от предните !!!!! 99,999% съм сигурен че е от датчиците!!!!!!!!!!!
Смени си платката и другите неща които ти казват "майсторите", ще видиш че проблема си остава, а лошото е че те пари не връщат!!!!!!
Смени си платката и другите неща които ти казват "майсторите", ще видиш че проблема си остава, а лошото е че те пари не връщат!!!!!!
M43 e мотора
Мотора е М43 и не е имало детонации със сигурност още при монтажа на газта почнаха проблемите с оборотите и не са спирали
от стъпковото моторче е сигурен съм че не е от дебитомера а относно АБСа преди два дни отново ходих на диагностика /за 4ти път/ уж пича ги разбирал много работил в БМВ сервиз и тн. пак същата история
"смукателен вентил на задния мост" и каза че бил заминал агрегата отпред под кутията с бушоните.Въпросния клапан бил вътре в агрегата бил електроматнит и тн. А по мои раздъждения ак беше датчик би трябвало на контакт да изгасне лампата и като тръгна да светне тогава а при мен свети и на контакт и в движение и...по всяко време
датчиците дават едни и същи стойности не помня точно колко ома.

от стъпковото моторче е сигурен съм че не е от дебитомера а относно АБСа преди два дни отново ходих на диагностика /за 4ти път/ уж пича ги разбирал много работил в БМВ сервиз и тн. пак същата история
"смукателен вентил на задния мост" и каза че бил заминал агрегата отпред под кутията с бушоните.Въпросния клапан бил вътре в агрегата бил електроматнит и тн. А по мои раздъждения ак беше датчик би трябвало на контакт да изгасне лампата и като тръгна да светне тогава а при мен свети и на контакт и в движение и...по всяко време

датчиците дават едни и същи стойности не помня точно колко ома.
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Провери ли си релето , че мога да ти покажа листа с дианостиката на моето пак правена от мноо големи специалисти. Все едно четеш моя лист само че на преден мост.
...накрая собствена диагностика със схемата от интернет и мулти цета и ко реле за десет лева че не ми се ремонтираше моето.
п.с.... всмукателен клапан 17 пишеше.
...накрая собствена диагностика със схемата от интернет и мулти цета и ко реле за десет лева че не ми се ремонтираше моето.
п.с.... всмукателен клапан 17 пишеше.
- D.Pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38
- Мечтае да кара: Е38
Казвам ти го от опит, при мен също изписа някакъв клапан, а се оказа датчик, кагато не ти работи някой датчик лампата изобщо не гасне!!!!!!!!!
Останаха 2 проблема

- FALKONETTI
- Потребител
-
ABS
Здравейте пичове,
я ме светнете и мен нещо за АВSа..преди седмица смених накладки - нямам светещи лампи на таблото и други такива...но няколко пъти ми се налага рязко да натискам спирачка и...някакъв мноо странен ефект се получава - се едно ги нямам, усещам някакво къркорене в колелата, педала се втвърдява...щях да се очеткам...Нормално като ги изпробвам -действат безотказно..тия морафети ми ги направиха между другото в завой...
я ме светнете и мен нещо за АВSа..преди седмица смених накладки - нямам светещи лампи на таблото и други такива...но няколко пъти ми се налага рязко да натискам спирачка и...някакъв мноо странен ефект се получава - се едно ги нямам, усещам някакво къркорене в колелата, педала се втвърдява...щях да се очеткам...Нормално като ги изпробвам -действат безотказно..тия морафети ми ги направиха между другото в завой...
12 мнения
• Страница 1 от 1