Проблем със студен старт на мотора

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Проблем със студен старт на мотора

Мнение от Nik4oZ » 19 Ное 2011, 12:51

Колата е 1.6 92година, м40 мисля че беше . Колата попринцип палеше още като бутна ключа. Но от 1 , 2 седмици има някакъв проблем. Когато е стояла примерно цяла вечер , сутринта като се опитам да запаля колата върти доста време преди да запали. Когато запали , пали на много ниски обороти и едвам едвам ги вдига все едно бензина е на свършване. Аз разбрах как да я паля без тези ефекти . Като завъртя ключа леко да врътне стартера , връщам го до крайно положене и при втория път пали веднага без да има проблеми. Не е кой знае какво но ме дразни това искам да го оправя. Предполагам че има клапан който неработи и когато помпата напълни системата изпуска бензина обратно. Но нека някой запознат да си каже мнението.
Lurking in the shadows

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Проблем със студен старт на мотора

Мнение от Dirty M5 driveR » 19 Ное 2011, 14:55

Тоя клапан си е в самата помпа доколкото знам (възвратен му се вика). Но никога не съм чувал да се ремонтира по някакъв начин. Според мен си за смяна на помпата, но нека и други колеги да се изкажат. При мен се получаваше същото, но на 50 старта веднъж (образно казано). Аз го отдавах на позапушен горивен филтър, но след известно време помпата умря :mhihi: Просто като тръгне веднъж да си заминава...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 20 Ное 2011, 5:41

Огледай бензиновите маркучи,че иС-а ми беше така :mhihi: Маркуча цепнат и не превеше добро налягане и въртях кат задавено жигули :mhihi:
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Coupe Hellrot

Мнение от Nik4oZ » 20 Ное 2011, 21:08

Всички маркучи ги сменях преди месец с някакви хубави уж бяха, невярвам да са заминали. Ще я карам да видят тоя клапан на помпата както каза колегата може или неможе да се сменя и ако неможе ще чакам просто да умре помпата :P
Lurking in the shadows

Назад към E36