Технически въпрос относно OBC/ борд комп-а на Compact/
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- street_fighter
- Потребител
-
- Кара: Е61 530d ; Е39 540i M62B44TU;
Технически въпрос относно OBC/ борд комп-а на Compact/
Тази тема е насочена към всички колеги които са слагали допълнително двигатели в компакт.Въпроса ми по-конкретно е някой нагаждал ли е бордкомпютъра да работи с 2.5 или 2.8 двигател.Идеята ми е,че в момента колата е 318 Ti и на борда се показва,температура,среден разход,средна скорост и оставащи километри.Решил съм да сменям двигателят с по-голям.Трябва ли да забравя за тези екстри при слагането на новият двигател или има някой който знае как се синхронизира борда,възможно ли е,кой го прави и колко стува????
Питам защото тези неща създават комфорта в една кола и ще е много тъпо ако ги няма и не може да се синхронизира.
Ползвах търсачката,но на 2 теми които срещнах нямаше никой който да отговаря на този въпрос?
Питам защото тези неща създават комфорта в една кола и ще е много тъпо ако ги няма и не може да се синхронизира.
Ползвах търсачката,но на 2 теми които срещнах нямаше никой който да отговаря на този въпрос?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Технически въпрос относно OBC/ борд комп-а на Compact/
Възможно е калибрирането на ОБЦ колега, това да не те притеснява.
Както като се насажда борд в кола която няма, така и при смяна на мотора се прави синхронизация.
За целта не е лошо да вземеш ВИН-а на донора на мотора.
Както като се насажда борд в кола която няма, така и при смяна на мотора се прави синхронизация.
За целта не е лошо да вземеш ВИН-а на донора на мотора.

- street_fighter
- Потребител
-
Аз точно за това питам по-конкретно има ли някой койго го е правил със сигурност????какво е нужно? Някой знае ли?
Точно на компакта не можах да code-на OBC-то, DIS-а каза, че не подлежи на кодинг. Иначе си го вижда, чете му настройките и статуса, но това е общо-взето безполезно 
Другите OBC-та за Е36 се кодват без проблем. Не съм сигурен, не съм търсил повече инфо, но мисля, че OBC-тата за компакт са hard-coded. Както и да е, с DIS не може да им се укаже типа на мотора (това е моят опит), т.е. да бъдат настроени съобразно количеството впръсквано гориво от инжектора за единица време.
P.S. Да допълня, OBC-то за Compact си работи безпроблемно, дори да е сменен мотор или да е прехвърлено в друга кола, но разходът и оставащите километри не са реални, освен ако бордът не може да се калибрира чрез менюто си за разход в рамките на 0.75..1.25 спрямо този, за който е hard-coded!!

Другите OBC-та за Е36 се кодват без проблем. Не съм сигурен, не съм търсил повече инфо, но мисля, че OBC-тата за компакт са hard-coded. Както и да е, с DIS не може да им се укаже типа на мотора (това е моят опит), т.е. да бъдат настроени съобразно количеството впръсквано гориво от инжектора за единица време.
P.S. Да допълня, OBC-то за Compact си работи безпроблемно, дори да е сменен мотор или да е прехвърлено в друга кола, но разходът и оставащите километри не са реални, освен ако бордът не може да се калибрира чрез менюто си за разход в рамките на 0.75..1.25 спрямо този, за който е hard-coded!!
Ровейки из гугъла обаче, попаднах на препратки, че с DIS/MODIC става въпросното рекодване... При мен не се получи, но ще пробвам отново, за спорта 
Иначе - ето една отлична тема за ретрофит на OBC на Compact:
http://kom.aau.dk/~kod/E36_OBC_Installation_instructions.pdf
Пичът описва нещата много добре, и споделя същия опит за активация/рекодиинг, който и аз имам (т.е. не се е получило)...

http://kom.aau.dk/~kod/E36_OBC_Installation_instructions.pdf
Пичът описва нещата много добре, и споделя същия опит за активация/рекодиинг, който и аз имам (т.е. не се е получило)...
Има начин, става без значение компакт, седан, купе, комби или кабрио. Препрограмира се и работата заспива. Не е чак толкова елементарно в някои случаи и не винаги става през ДИС.
NCS-Expert върши работата в повечето случаи. С нея не се работи чак толкова лесно, по-нататък ще напиша едно ноухау.
При нас услугата струва 25лв.
NCS-Expert върши работата в повечето случаи. С нея не се работи чак толкова лесно, по-нататък ще напиша едно ноухау.
При нас услугата струва 25лв.
- street_fighter
- Потребител
-
чудесно колега(даже си и от Пловдив)... благодаря ви за отговорите.
OBD на компакта е малко по HARD LOCK и за това ми беше интересно.
OBD на компакта е малко по HARD LOCK и за това ми беше интересно.
Коригирам си предните писания, с DIS безпроблемно се кодира/ретрофитва и OBC-то на компакта, снощи го изпробвах, стана от първи опит. Донорът беше с М44 мотор, сега е в компакт с М42, смени си коректно кодинга в OBC-то, а и SA номерът в EWS-а се коригира съответстващо.
P.S. Това с ADS интерфейс, на кола преди '96-та.
P.S. Това с ADS интерфейс, на кола преди '96-та.
8 мнения
• Страница 1 от 1