Бензин в маслото 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- PREDATOR_318is
- младши ентусиаст
-
Re: Бензин в маслото 318ис
Няма да има промяна за разхода на масло. А гарнитурата може да е протекла ако не отваря и става налягане. На един приятел му го бяха запушили някакви "маистори" като са подложили нещо на плочката, но му бяха оставили маркуча в клапана и замина гарнитурата на капака на клапаните.
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is M42
Така.. днес го сменихме този клапан и познайте-ефект НИКАКЪВ.
Не знам какво ми иде вече на направя, какво да сменям още!
Къде да отида, кой ще ми помогне за тази кола, излезе ми златна, сменям неща, които действително си работят и нищо им няма, това са пари на вятъра, а ефект никакъв. Някой знае ли в Русе сервиз или човек, който може да ми помогне?
;(

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Напавих едно клипче на бмв-то ми, точно, когато гасне, но е доста тъмно и не се вижда добре. Едно към едно е с този клип. http://www.youtube.com/watch?v=x4QWGqaa ... re=related Моля ви вижте го, дайте ми идеи, помогнете ми 

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318ti
- Мечтае да кара: всичко
- Детайли за колата: М42б18 '94
~Мишо~ написа:s_kolev написа:.......
Говорим за Е36 колега,не знам що даваш все за Е30 данните,пък то не е като да няма разлики...
Приликите са повече.
s_kolev написа:пс. just a hint... Пробвай да откачиш буксата на ламбдата и покарай малко така, ако продължи да мени оборотите и да гасне не е от нея, ако мененето намалее, значи ламбдата не е читава.![]()
bmw-318 написа: Ламбдата е сменена.
И все пак пробвай. Боклуци на пазара - много, че и повечето са Bosch.

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Колега, не е от сондата
Мисля си за клапаните, то друго не остана. Виждаш ли на клипа как колата угасва, ама същото прави моята, как няма кой да каже какво е това, какъв е този ад.
Може ли някой да преведе мнениеята под клипа?

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
bmw-318 написа:Колега, не е от сондатаМисля си за клапаните, то друго не остана. Виждаш ли на клипа как колата угасва, ама същото прави моята, как няма кой да каже какво е това, какъв е този ад.
Може ли някой да преведе мнениеята под клипа?
С такава компресия, проблема не е в клапаните. Зацепването е възможен проблем, но аз бих го оставил за накрая, защото поне дузина пъти съм му вартял валовете на тоя мотор и е доста трудно да объркаш нещо.
Обсъждат ламбдата, тпс-а, загуба на вакуум от някой маркуч, има мнение и за стъпковия мотор, както и за спукана генерация.
Това е мнение на човека пуснал клипа, според мен има предвид че е оправил проблема и той се е оказал в ламбдата.

abson89 3 years ago написа:Fixat de. De va lambdasonden
http://translate.google.bg/?client=oper ... mbdasonden
Последна промяна s_kolev на 19 Ное 2011, 22:05, променена общо 1 път
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Миналата седмица майстора откачи буксата на сондата, въпреки, че е нова и карах два дена така и затова ти казвам, че ефект няма и не е от сондата.
Благодаря ти, че ми преведе
Ако има проблем с някой клапан дали ще прави така, както на клипа? А спукана генерация какво ще рече? 

- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
bmw-318 написа:Миналата седмица майстора откачи буксата на сондата, въпреки, че е нова и карах два дена така и затова ти казвам, че ефект няма и не е от сондата.Благодаря ти, че ми преведе
Ако има проблем с някой клапан дали ще прави така, както на клипа?
Ясно. Ако имаш заминал клапан, нямаше да има компресия в цилиндъра с проблемен клапан или поне щеше да е слаба, а ти казваш че имаш 13 -14 атм.
Спукана генерация - дупка в тръбите по които минават изгорелите газове, в клипа обсъждат дупка някъде по колектора(засуканите тръби закачени за мотора)
Последна промяна s_kolev на 19 Ное 2011, 22:10, променена общо 1 път
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. Значи искам да изясня нещо. Колата ми е имала метан, но е махнат не знам защо. И там на колектора има една дупка, която е затапена с една клапичка. Тя била за метана, когато започвал да "гърми" метана и тя се отваряла, нещо такова. И майстора има съмнение, че от тази клапичка смуче въздух и във вторник ще сваля колекторите и ще сложи други, от друго БМВ. Няма да е лошо значи да ги огледа за някоя пукнатина или дупка.
Последна промяна bmw-318 на 19 Ное 2011, 22:14, променена общо 1 път
- s_kolev
- кандидат ентусиаст
-
bmw-318 написа:Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. А това с генерацията?!
Може, но няма да е 13 - 14 атмосфери. Допълних си поста. Този мотор има 10 датчика на кръст и без 9 от тях работи - силата на мотроника

пс. не е най - техничното решение, но пък е вариант

bmw-318 написа:Да, компресия има, но чувам различни мнения, че можело да има спукан клапан или нагорял и пак да има компресия. Благодаря ти колега, че ми изясни. Значи искам да изясня нещо. Колата ми е имала метан, но е махнат не знам защо. И там на колектора има една дупка, която е затапена с една клапичка. Тя била за метана, когато започвал да "гърми" метана и тя се отваряла, нещо такова. И майстора има съмнение, че от тази клапичка смуче въздух и във вторник ще сваля колекторите и ще сложи други, от друго БМВ. Няма да е лошо значи да ги огледа за някоя пукнатина или дупка.
Ставаше въпрос за изпускателния колектор, но и тая кихалка е вариант

Последна промяна s_kolev на 20 Ное 2011, 15:47, променена общо 1 път
- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Да, да, точно така каза майстора, кихалка
Той я пръска с някакъв спрей и каза, обаче, че е херметична, но за всеки случай ще сложи друг колектор, но едва ли ще има ефект
Колкото с клапичката за картерни газове днес 

- bmw318is4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше Е36
- Мечтае да кара: E38 Alpina B12
Колежке, още в предния ми пост някъде те посъветвах - газ с колата към свестен сервиз
щом си от русе - Ruse CAR AG - Oторизиран BMW сервиз
не си давай повече парите напразно, прочетох че колата е била на метан,сега да почваме да гадаем какво разваляше по един мотор най-често метана ...
щом си от русе - Ruse CAR AG - Oторизиран BMW сервиз
не си давай повече парите напразно, прочетох че колата е била на метан,сега да почваме да гадаем какво разваляше по един мотор най-често метана ...

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Добър вечер колеги.
Мистерията стана пълна и всичко отива от зле към по-зле. Вторник оставих колата при майстора,за да смени гарнитурата на капака на клапаните, термостата и да сложи оригиналната алуминиева капачка на мястото на кихалката от метана. до тук добре, днес си взех колата иии просто е нещо, което не мога да опиша. Всичко е сменил както трябва майстора, всичко е 6. Запалихме я и цялата се тресе, това , когато е студена , тресе се, когато позагрее се "оправя". Оправя се до такава степен, че на празен ход държи оборотите над 1000 и изведнъж падат до 600 и се тресе и е ужас. Майстора ми каза, че нищо друго не е бутал и не знае какво е. До сега поне като беше студена си работеше без да се тресе, леко клатеше оборотите, а сега просто е ад. Помогнете ми 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
и аз имах доста дертове и хварлих много пари за новата ми придобивка но при мен проблема с обротите беше само при студен старт,и като загрее се оправяше но при мен излезна въпросния клапан 80 лв .после имах и други дертове и ми писна отворихме главата и излезна гарнитура ,и добре че се реших иначе можеше и главата да стане за смяна
иди причитав маистор не е проблем 1 двигател дас е отвори,проблема е дали майстора ще е компетентен да го затвори както трябва,пак и аз не съм фен на проба грешка,отваряш я от всякъде и дерта все ще излезе иначе ако тряаа да сменяш всичко възможно не е хава

- bmw-318
- кандидат ентусиаст
-
Имам напредък
Онзи ден забелязахме, че това нещо на номер 6 от схемата при мен е изолирано http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=40 . Маркучето му беше извадено и имаше болтче вътре. Извадихме болтчето и свързахме маркучето и сега колата работи малко по-добре. Има си колебания в оборотите, но е по-добре от преди. Да се похваля, от както смених термостата,сложих на 88градуса,защото оригиналния беше на толкова и колата загрява 2 пъти по-бързо и по баирите на долу вече не изстива както преди