Гори масло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Гори масло
гумата написа:Здравей колега,
През лятото и при по- високи температури са адекватни маслата с вискозиет 15w40 и нагоре. Гледа се способността на маслото да охлажда при температурния диапазон на сезона, а това означава, че в голяма жега да се натопорчва двигателя и да се кара с пълна синтетика изисква и наливане на масло. Качествените масла улесняват триенето на елементите в двигателя и отмиват наслоените елементи. Така се свалят премеси, които са се наслоили по местата, където има износване на материала от времето и се намалява леко компресията. За да се запази компресията маслото започва да се износва и изгаря по- бързо. Лики моли не е лошо масло. Аз карам с Несте и Стат оил и те също изгарят по малко.
Нали не се предполага да сменяме масло според сезона

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Да възродя малко темата... Та колеги след 400км някъде ми предстои смяна на масло. Днес ей така преди да го сменям реших да проверя нивото и бях меко казано изненадан. Щеката показваше малко над минимума. Не бях го проверявал още от преди лятото. Маслото е Castrol Magnatec 10w40. Предишната смяна беше точно по това време миналата година. Колата е на 160 000км 320д 136кс. Не пуши, така че да индикира че гори масло.. и течове не съм локализирал... Но не съм и доливал откакто е сменено.. в смисъл колкото са ми наляли в сервиза толкоз ( 4.5л.. някъде щото имам още половин литър в багажника) Да имам ли повод за притеснение, че чак да ходя да меря компресия на цилиндрите или какво да правя.. Не ми се набутват грешни пари за да разбера че съм се вкарал в грешния филм
Даже сега съм решил да слагам BMW LongLife 5w40 

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Даже сега съм решил да слагам BMW LongLife 5w40
[/quote]
Много добре си решил.

Много добре си решил.

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
30000 км,с 5w-40 без да ми е изгорила и капка масло,колега мисля че си попаднал на менте
пп-Колата е е46 320д 136кс.А маслото с което съм е Yacco vx600 5w-40 LongLife98,одобрено от БМВ

пп-Колата е е46 320д 136кс.А маслото с което съм е Yacco vx600 5w-40 LongLife98,одобрено от БМВ
!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Слагай смело 5 w40
Само с BMW LL 5w40 карам и не е мръднало
а и с доста агрсивен стил съм на каране 

Само с BMW LL 5w40 карам и не е мръднало

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
BMW_1914 написа:Слагай смело 5 w40![]()
Само с BMW LL 5w40 карам и не е мръдналоа и с доста агрсивен стил съм на каране
BMW или по скоро Castrol 5w40 - има ли изобщо,защото след като се подписва договора с Castrol до колкото знам,вече е 5w30 а 5w40 е по-старото

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
An4oOo написа:Да възродя малко темата... Та колеги след 400км някъде ми предстои смяна на масло. Днес ей така преди да го сменям реших да проверя нивото и бях меко казано изненадан. Щеката показваше малко над минимума. Не бях го проверявал още от преди лятото. Маслото е Castrol Magnatec 10w40. Предишната смяна беше точно по това време миналата година. Колата е на 160 000км 320д 136кс. Не пуши, така че да индикира че гори масло.. и течове не съм локализирал... Но не съм и доливал откакто е сменено.. в смисъл колкото са ми наляли в сервиза толкоз ( 4.5л.. някъде щото имам още половин литър в багажника) Да имам ли повод за притеснение, че чак да ходя да меря компресия на цилиндрите или какво да правя.. Не ми се набутват грешни пари за да разбера че съм се вкарал в грешния филмДаже сега съм решил да слагам BMW LongLife 5w40
Ако приемем, че са ти наляли масло до максимума на пръчката, а сега е малко над минимума, това е под литър на 10 000 (ако на толкова го сменяш) . Щом не пуши, и върви нормално, няма какво да се притесняваш. Аз лично за Магнетика съм чувал, че обикновено го гори. Дали е вярно не знам, не карам с такова.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
Ами остава ми да го следя по-често след предстоящата смяна и да видим какво ще излезе от цялата работа 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
An4oOo написа:Ами остава ми да го следя по-често след предстоящата смяна и да видим какво ще излезе от цялата работа

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
2 смени вече карам с кроноил 5W30 и колата работи добре и не пипа грам масло за 13-15 хил км., а колата е на близо 200хил Обмислям да пробвам следващата смяна с масло bmw просто за да видя каква ще е разликара, , любопитно ми е някой друг има ли мнение за кроноила и ако да нека го сподели? 

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2