Бензин в маслото 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Бензин в маслото 318ис

Мнение от PREDATOR_318is » 18 Ное 2011, 22:53

Това нещо е филтъра на картерните газове до колкот разбирам аз. При мен имаше проблем с него, който се изразяваше в много гадно виене и правене на вакум в маслото. Пробвай докато работи да извадиш пръчката на маслото или да отвиеш капачката на мотора, ако сеедно някой дърпа от другата страна бъди сигурен, че е прецакано.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is M42

Мнение от bmw-318 » 18 Ное 2011, 22:58

Не, вадихме щеката и отваряхме капачката на маслото просто двигатела започва да глъхне и работи лошо. Това не знам дали е филтър, защото майстора каза, че вътре имало гумена мембранка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 18 Ное 2011, 23:13

Не съм го разглабал да видя, но има пластмасово клапанче което при мен беше счупено и честно да си кажа този клапан го изолирах при мен (не ми се даваха 100лв за нов).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 18 Ное 2011, 23:22

Да, 100 лева струва има черно капаче, кръгло е, на капачето пише БМВ и номера му и има два изхода за маркуча и другия не знам за какво е.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 18 Ное 2011, 23:25

Ето го!!Намерих снимка в нета http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B1%D0 ... 9,r:4,s:60
Доста голям линк.. :oops:

Колеги намерих тема http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 2&start=15 Мисля, че това клапанче ми е проблема!!! Как по рано не намерих тази тема, тук пише, че мени оборотите колата, ако това клапанче е повредено!!! Сменям го и дай Боже да се оправи!!! :angel:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 18 Ное 2011, 23:41

Точно за него става на въпрос при мен просто го изолирах, защото го смених пак се прецака за много кратко време (понеже имам газ и явно тя го чупи нз). Сега сам без него (подложил съм ми една медна пластинка от доло стегнал съм го с болчетата на мястото му и маркуча съм до пуснал надоло и не бера ядове с него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 18 Ное 2011, 23:47

Има нещо, което ме смути. В темата пише, че ако е това клапанче, когато развиеш капачката на маслото и промяна в работата на двигатела няма да има, обаче ако се опита да угасне, значи клапанчето е здраво. При мен започва да глъхне и иска да угасне. Обърках се съвсем, някой може ли да каже това клапанче може ли да повлияе на оборотите и как може да се разбере има ли начин, дали е повредено?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от PREDATOR_318is » 18 Ное 2011, 23:49

По принцип, като се друпне щеката на работещ мотор или се махне капачката на мотора и той започва да клати оборотите и да се мъчи да гасне. При прецакан клапан не е така. Дано съм ти бил полезен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 18 Ное 2011, 23:53

Благодаря ти. Това, което ми казваш обаче означава, че моя клапан не е прецакан, защото се опитва да угасне. Какво да правя :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Ное 2011, 0:05

Преди да си го купил вземи му развий болтчетата от долу,подложи на отвора на плочката парче картон (от цигарена кутия примерно) и стегни пак,маркуча от капака на клапаните пусни да виси свободно. Покарай колата и виж дали има промяна. ;)
s_kolev написа:...

Хайнеса са добри,аз лично слушам тия двамата,те знаят всяко болтче по колата :mhihi: ,и са на друго мнение... ;)
:arrow: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
:arrow: http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... hermostat/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 0:10

Аз го купих днес :roll: Този майстор каза да изкарам маркуча, който влиза в клапанчето и да запуша дупката с някаква тапичка и ми даде подходяща. Обаче това на мен не ми вдъхва никак доверие, какво ще стане, ако запуша отвора??? И също така като извади маркуча и веднага колата почва да тресе и иска да угасне.
Също така разбрах,че ще гори масло, а при мен не гори масло. Само че ми изби гарнитурата на капака на клапаните, купих я и тя ще се сменя.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318ti
Мечтае да кара: всичко
Детайли за колата: М42б18 '94

Мнение от s_kolev » 19 Ное 2011, 1:04

~Мишо~ написа:Преди да си го купил вземи му развий болтчетата от долу,подложи на отвора на плочката парче картон (от цигарена кутия примерно) и стегни пак,маркуча от капака на клапаните пусни да виси свободно. Покарай колата и виж дали има промяна. ;)
s_kolev написа:...

Хайнеса са добри,аз лично слушам тия двамата,те знаят всяко болтче по колата :mhihi: ,и са на друго мнение... ;)
:arrow: http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=35
:arrow: http://ru.bmwfans.info/parts/catalog/E3 ... hermostat/

:mhihi:
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/2 ... hermostat/
http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=35

Карам с 88* термостат, стария с който дойде колата от италия пак беше 88* , имах е30 м42, беше с 88*, проблеми не съм имал, нито с прегряване, нито с бавно загряване :yes: . Sorry за :OT: -а . Смятам че внесохме достатъчно информация по темата с термостата, за да може собственика на колата сам да прецени. ;)

bmw-318 написа:Аз го купих днес :roll: Този майстор каза да изкарам маркуча, който влиза в клапанчето и да запуша дупката с някаква тапичка и ми даде подходяща. Обаче това на мен не ми вдъхва никак доверие, какво ще стане, ако запуша отвора??? И също така като извади маркуча и веднага колата почва да тресе и иска да угасне.
Също така разбрах,че ще гори масло, а при мен не гори масло. Само че ми изби гарнитурата на капака на клапаните, купих я и тя ще се сменя.

Колкото до клапана, той е с цел по - ниска консумация на масло и по - малко цапане на дросела спрямо по - стария дизайн на картерна вентилация, в който маркуча от капака на клапаните отива в дросела. http://forum.bmwpower-bg.net/viewtopic. ... 8&start=30 - тук е обсъждано за запушването на клапана. При мен дори и всмукателя е сменен и нямам място за този клапан => маркуча си виси под мотора, а колата си работи нормално. ;)

пс. just a hint... Пробвай да откачиш буксата на ламбдата и покарай малко така, ако продължи да мени оборотите и да гасне не е от нея, ако мененето намалее, значи ламбдата не е читава. :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 19 Ное 2011, 7:45

Темата е от 27 октомври, тогава ли ти направи за пръв път проблема с оборотите или откакто е купена колата(от кога я караш). Деня в който се случи с първите застудявания ли беше, ако си спомняш?
"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 19 Ное 2011, 10:24

Колата я купих на 6 август, още от както я купих имаше леки колебания в оборотите, като запалех и падаха разтрисаше и се оправяше. След това постепенно започна всичко това да се усилва. Аз съм пускала още теми за този проблем, не е само тази. Не се влияе проблема от топло или студено време. Ламбдата е сменена. :(
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 19 Ное 2011, 14:09

s_kolev написа:.......

:ok: Говорим за Е36 колега,не знам що даваш все за Е30 данните,пък то не е като да няма разлики...

ПредишнаСледваща

Назад към E36