Странен проблем с колата след смяната на бензиновата помпа
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Странен проблем с колата след смяната на бензиновата помпа
Здравейте
Вчера си монтирах новата бензинова помпа, която си купих от Камикадзе - Walbro. Доколкото знам някой колеги от форума също карат с такива. Странното е, че когато запаля колата студена при подаване на газ прекъсва леко докато не загрее. Когато ускорявам колата се замисля на моменти и прекъсва. След като загрее няма такива проблеми и се движи перфектно. Заедно с помпата смених горивен и въздушен филтър и това са единствените промени, които съм правил по време на смяната на помпата. Тази помпа се води пърформанс доколкото разбрах и уж има по-голям дебит, но ми казаха, че компютъра си регулира количеството на горивото и не би трябвало да има разлика. Днес се обадих на Цанков, който има същата помпа на Е36 и при него нямало никакви разлика преди/сега. Дайте някакви идеи. Благодаря 

- BMWIKTOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E53 3.0i,Mini cooper S JCW
- Мечтае да кара: E30 M5 :)
Ами братле аз предполагам че не е от помпата ами от ламбд сондата!?аз имах същия проблем!Иди да ти я закачат на някои комп и да тикажат дали бачка и как!!това е за което се сещам аз.
Успех

Успех

- Иво
- шПерко
-
на мене друго ми идва на ум // сега дебита е по-голям и регулатора може да не се справя с него ( прекалено много връщащ бензин ) , и може да качва налягането в колектора на дюзите повечко от колкото трябва да е, и обясняваш точно като за богата смес. А компа регулира времето на дюзите като приена налягането за 3 бар - статично.
Сигорно и пърфоманс регулатор ще ти тябва сега.
А ако имаш някакви запушвания по маркуча за връщащия бензин пак така ще е.
Сигорно и пърфоманс регулатор ще ти тябва сега.
А ако имаш някакви запушвания по маркуча за връщащия бензин пак така ще е.

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Митак, регулатора трябва да си държи 3 бара и при 1500, и при 5500 оборота, а това е и много, и малко "връщащ" бензин. А и 3-те бара са относителни - при промяна на натоварването вакуума повишава/понижава налягането на регулатора.
Мисля, че на нещо му е дошло времето да се скапе - или ламбдата, или регулатора
. Мерене му е майката.
Мисля, че на нещо му е дошло времето да се скапе - или ламбдата, или регулатора

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
мда не може да е само от помата! Може би така са се съвпаднали нещата!!! При мен така се получи като смених маслото и пукнах главата
Не че беше от маслото ама от тогава с такова не съм карал 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- Иво
- шПерко
-
Хора, оправи се!!!
Само. Прекъсваше, прекъсваме и постепенно всичко си дойде на мястото. Все ми се иска да разбера на какво се е дължало това замисляне, но вече всичко е наред 

- valentino
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 320
- Детайли за колата: E30 320 Megasquirt MS II-extra,DIY wideband
- Иво
- шПерко
-
В тази връзка...
Да попитам, бензинова помпа за колко може да се намери (318i, '86)? Предполагам, че въпросът ми не е точно за тук, ама като стана дума...
Снощи се качвам в колата, паля и - ядец! Нема никой. Аз обаче запазих самообладание, превключих на газ и всичко точно.
Сега се чуда дали въобще да я оправям помпата (ясно че е от нея, щото ни я чувам да бръмчи), или да си карам така. Аз бездруго на бензин само паля. Някой имал ли е челен опит?

Снощи се качвам в колата, паля и - ядец! Нема никой. Аз обаче запазих самообладание, превключих на газ и всичко точно.

Сега се чуда дали въобще да я оправям помпата (ясно че е от нея, щото ни я чувам да бръмчи), или да си карам така. Аз бездруго на бензин само паля. Някой имал ли е челен опит?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
Хубаво е да я оправиш, за да можеш да караш от време на време и на безнин - газта ще ти съсипе инжекцията след време, хубаво е да я раздвижваш и на бензин. НО това като намериш помпа, мисля няма смисъл веднага да се изхвърлиш с БОШ за 350 лева. При KAMIKADZE май има още няколко бройки помпи.
BMW only!
- Иво
- шПерко
-
Помпата доколкото ми казаха и като си на ГАЗ май върши някаква работа, но може и да не съм прав. Иначе аз си взех от КАМИКАДЗЕ за 160лв. нова и съм много доволен, като изключиме, че цедката ми имаше дупка, но я залепих с поксипол и го отдавам дефекта на транспорта. Дано да си карам дълго и безаварийно 

re:
amd написа:Хубаво е да я оправиш, за да можеш да караш от време на време и на безнин - газта ще ти съсипе инжекцията след време, хубаво е да я раздвижваш и на бензин. НО това като намериш помпа, мисля няма смисъл веднага да се изхвърлиш с БОШ за 350 лева. При KAMIKADZE май има още няколко бройки помпи.
Ами то това хубаво, ама тя на бензин бездруго само гаснеше.

Всъщност това ме замисля, дали гасненето не е било поради проблем в помпата, и в един момент тя съвсем да е сдала багажа.

- Иво
- шПерко
-
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2