На МенТЕЛ в г***

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: На МенТЕЛ в г***

Мнение от ms » 18 Ное 2011, 13:24

blacksapphire написа:... На теб на 30 лева ще ти взема 726 само авансови такси. :mhihi:
...

като спомена се сетих да питам- тея 700+ кинта такси дето ги слагаш за какво са :?: сигурно говориш за такси за завеждане на делото, справки и проверки дали съответният работи, има имущество, сметки в банки и т.н. + някой лев за труда да се провери всичко... и тъй като нищо в тая държава не е безплатно за да заведеш делото и да направиш справките трябва да се дадат едни пари кеш, които после се възстановяват от длъжника като "разходи по делото"... те парите за разходите не се губят, но срока когато ще се възстановят не е ясен...
Кой ги плаща от джоба си тея такси и разходи докато се осъди длъжника :?: тоест кой поема риска за дълг от 300лв. примерно да води дела и да прави още разходи като гаранция, че ще си получите парите изобщо няма :?: хора на които можеш да вземеш само голия *уй колкото искаш- ако попаднеш на такъв кой ще плаща масрафа с делото ми е интересно... щото не вярвам ЧСИ-то да работи само на процент от събраното- от един ще събереш всичко, от друг част от дължимото, от трети и четвърти нищо, а разходите си текат постоянно и сметката не излиза...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Ное 2011, 13:27

blacksapphire написа:
Е.Димитров написа:
blacksapphire написа:70% от заведените дела от чси,можело да паднат в съда.

НЕ всички ЧСИ. :mhihi:

На теб на 30 лева ще ти взема 726 само авансови такси. :mhihi:

Всички такси са възнаграждения и са фиксирани в тарифата. :angel:

хехехе,ще вземеш ,ама друг път,да не стане така че некой човечец да тегли чертата и да реши че вместо да даде 726 лева на вас,да даде на некой друг примерно 500 лева и да стане забавно :mhihi: :bchug:
Просто за сега чси тата са на гребена на вълната,мислят се за господари,но не е точно така,защото започнаха да се появяват и доста добри адвокати,ще цитирам "обичам да ям чси та"-това точно преди няколко месеца го даваха по телевизора,за някакъв пич адвокат,който пък си е избрал ролята на "добрията" адвокат,взимаше доста добри пари но беше си намерил срещуположната ниша, беше осъдил някаква кантора за превишени права,всъщност в момента се водят няколко дела на тая тема,моля те,до колкото си спомням си млад човек,не се вживявай в роля,защото си доста интелигентен и умен,чел съм други твои коментари,където естествено силно са ме впечатлили и може да се каже че съм ти фен,но попаднеш ли в роля на недосегаем,на "богопомазан",кофти се пада от високо.
:bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36M40B18, е36М43В18

Мнение от stamov79 » 18 Ное 2011, 13:34

Колега Е.Димитров, слез като изчетох темата дотук, не мога да не се съглася с колегата блексапфир...при извършването на опис на движими вещи действа установената оборима презумпция за собственост установена в чл.68-чл.69 от Зкона за собственстта-т.е. простото фактическо владеене на вещта от някого е индиция, че той е неин собственик, и доколкото той не ни докаже обратното/ с фактура на друго име, гаранционна карта и др./ си я описваме..Така, че в тежест на длъжника е да ни доказва собственоста на веща върху която сме насочили принудителното изпълнение. Разбира се всичко е до голяма степен въпрос на моментна преценка на обстоятелствата при извършването на опис...
П.П. А относно твоя казус с НАП и ЧСИ-та бях ти писал и в една друга подобна тема... Все пак съдебните изпълнители не са някакви мошеници, които вършата произвол-всички техни действия, тарифи и др. са изрично разписани в закона, а и действията им подлежат на контрол от страна на съда. Поздрави! :yes:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 18 Ное 2011, 13:55

Така е, всичко могат да вземат, ако не представиш документ за собственост (демек, че не е твое)
Лошо е обаче ако загубиш фактурите, както аз затрих , за едни уреди документите и сега ако нещо стане ще ям дървото (добре че немам да давам на никои нищо :mhihi: )

Иначе, преди около година и на мен ми се обадиха от тая фирма да ми кажат, че дължа 18 лева :shock: на Глобул, а то като се преместих към еМтел и са останали некви 18 към глобул дето съм забравил и щеха да ме съдат, най добре е колега да си платиш да ти е мирно, нема как да се измъкнеш, те са го измислили, не може да ги преебеш ;)
Така са си нарпавили нещата, че да не можеш да ги пипнеш, началото на тази година запорираха на баща ми и полошината рода, пенсии, сметки, абе всичко дето може да се запорира, некъв братовчед умрел дължал 20 000 към топлофикация, ЧЕЗ и т,н и пичовете минаха да дадът оведомление и след 7 дни честито на всички, преди да си се осъзнал кво и от де ти идва.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Ное 2011, 15:22

Емо е много забавен оптимист. Всеки ден се входират стотици жалби и всички имат най-добрите адвокати. Меко казано звучиш смешно с тея 500 лева. :mhihi:
ЧСИ е частник с властнически правомощия! Имаме 27 000 дела общо. who cares

Всички такси и разноски са фиксирани в тарифата към закона за чси и не се измислят по усмотрение на съдебния изпълнител.
Авансовите такси се заплащат при образуване на изпълнителното дело от взискателя и са за сметка на длъжника - а именно: :mhihi:
24 лева образуване на ид, 24 лева изпращане на покана за доброволно изпълнение, 120 лева пълно проучване на длъжника и определяне способ на изпълнение и 540 лева банкови запори 30 банки, ако е юридическо лице 558 лева. :mhihi: Всеки следващ запор се таксува отделно по 18 лева - запор на трудово възнаграждение, запор на вземане до трето задължено лице :mhihi: Пропорционалната такса се начислява отделно върху материалния интерес в % според сумата в предмета на изпълнение и няма таван. :angel:

Съдебният изпълнител вятър ли да яде :?:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 18 Ное 2011, 15:35

ще яде мекия като и тия от МЕНТЕЛ
blackrider, хич недей да се занимаваш с тия абичи, някой друг може и да те осъди за дадена сума, ама точно тия ... едва ли :) майка ми им дължи 800лв или по-скоро им дължеше, щото мистериозно така, както и пращаха призовки и не знам си още кво, изведнъж вече не им дължи нищо :mhihi: принципно съм против такива кокошарски истории - като си ползвал е логично и да си плащаш, ама тия мтел се подиграват с нас и не заслужават да видят лев :!:
never drive faster, than your guardian angel can !

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 18 Ное 2011, 16:00

Айде стига ве, ако живея под наем и дължа кинти и нямам собственост идват и почват да взимат покъщнината, която в случая не е моя, обаче няма документи че е и собсвеност на хазяйна примерно..... Та какво излиза, че по презумция там където живея за момента даже да нямам адресна регистрация на този адрес- идват и почват да зимат наред............ :mhihi: бах ви у ЧСИтата ве, вие по- големи маймуни от сикаджийте станахте ве- новата групировка ЧСИ :mhihi: . Отивам при бай мангал вадим фактури за сичко дето е у дома примерно дето живея под наем че е на хазайката и айде- фактури да иска човек. Много несериозно ми звучи това- взимане на имущество по презумцията, че е твое............. А за тия 726 лева такса ли колко са там дето папат чситата, точно за половината ше навия примерно Пешо Железото и още некои изгладнели маймуни и костюмара ше походи с патерици малко...

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 18 Ное 2011, 16:10

dbanchev написа:А за тия 726 лева такса ли колко са там дето папат чситата, точно за половината ше навия примерно Пешо Железото и още некои изгладнели маймуни и костюмара ше походи с патерици малко...

По-вероятна е обратната хипотеза с дълготраен престой за размисъл на топло. :mhihi:

Законо ви крив, мрънкЯйте на тея в НС :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stamov79 » 18 Ное 2011, 16:17

dbanchev написа:Айде стига ве, ако живея под наем и дължа кинти и нямам собственост идват и почват да взимат покъщнината, която в случая не е моя, обаче няма документи че е и собсвеност на хазяйна примерно..... Та какво излиза, че по презумция там където живея за момента даже да нямам адресна регистрация на този адрес- идват и почват да зимат наред............ :mhihi: бах ви у ЧСИтата ве, вие по- големи маймуни от сикаджийте станахте ве- новата групировка ЧСИ :mhihi: . Отивам при бай мангал вадим фактури за сичко дето е у дома примерно дето живея под наем че е на хазайката и айде- фактури да иска човек. Много несериозно ми звучи това- взимане на имущество по презумцията, че е твое............. А за тия 726 лева такса ли колко са там дето папат чситата, точно за половината ше навия примерно Пешо Железото и още некои изгладнели маймуни и костюмара ше походи с патерици малко...

Наказателен кодекс:
"...Чл. 270. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г.) (1) (Предишен текст на чл. 270 - ДВ, бр. 21 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., доп. - ДВ, бр. 43 от 2005 г., в сила от 01.09.2005 г., изм. - ДВ, бр. 64 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който противозаконно пречи на орган на властта, частен съдебен изпълнител или помощник-частен съдебен изпълнител да изпълни задълженията си, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от петстотин до две хиляди лева.

(2) .........................................................................................................................
................................................................................................................................
Чл. 296. (Изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) Който попречи или осуети по какъвто и да е начин изпълнението на съдебно решение или не изпълни заповед за защита от домашното насилие, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба до пет хиляди лева.

(2) Който с цел да попречи или да осуети изпълнението на съдебно решение унищожи, повреди, укрие или отчужди вещ, за която се отнася това решение, се наказва с лишаване от свобода до три години или глоба от хиляда до десет хиляди лева, ако извършеното не съставлява по-тежко престъпление.
:winky:
Последна промяна stamov79 на 18 Ное 2011, 16:27, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Ное 2011, 16:17

ето ви една тема от голфаджийския форум.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=60&t=275727&hilit=%D0%A7%D0%A1%D0%98
колегата blackнещоси, проявява силноизразено минимум разтроение на личността.

смешна работа, недорасли мутрички

Аватар

Мнение от dbanchev » 18 Ное 2011, 16:37

Ае стига сте ми се правили на отворковци с тия цитирани закончета и заучени фрази за цитиране :mrgreen: . Разбрах че сте безсмъртните костюмари дето може да смачкат всеки.......... :smoke: :duel: има едно правило обаче в живота и най- големия майстор си има майстор или както беше казал бат Боко тиквата- И много като тебе вече плакаха! Тъй, че със здраве и без лоши мисли, нямам лично против никой от колегите тук и не се заяждам........... :bchug: .

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 18 Ное 2011, 16:40

dbanchev написа:.......

не ми е ясно какво против ЧСИ имате :dunno: това си е работа като всяка друга и все някой трябва да я върши... ако не ви харесва, че могат да изнесат всичко в имота ви независимо на кого е се оплачете на законодателя- щом е записано, че всичко в имота се счита по подразбиране за ваша собственост имат право да вземат каквото видят и толкова... щом е записано, че ВИЕ трябва да доказвате коя вещ на кого е- ваш проблем е дали имате фактури или не, не техен... Разберете, че това си е просто работа...

blacksapphire написа:Авансовите такси се заплащат при образуване на изпълнителното дело от взискателя и са за сметка на длъжника - а именно: :mhihi: ...

Значи ако имам задължение за 100лв. към Глобус и някоя фирма го вземе на цесия (имах такова и си го платих- то е смешно за 100лв. да се съдим) за да ме осъди трябва да заведе дело и т.н. процедури дето си описал като ПРЕДИ това обаче трябва да се бръкнат за 700+ кинта... После ме осъждат, сумата става 1000+лв. с лихвите и аз понеже работя на мин. заплата ще я изплащам 2-3-5години :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stamov79 » 18 Ное 2011, 16:42

Petrolhead написа:ето ви една тема от голфаджийския форум.

Учудвам се, че колегата по-горе дава оценка на една професия, която явно не познава! От цитираната от него тема в другия форум само става ясно, че главния герой се е правил на "хитър" : ...колата/понеже тя се води на името на майка ми заради превилегиите винетка,данък и т.н./..." т.е. регистрирал си е колата на името на майка си–длъжник по делото/, поради което и тя е неин законен собственик/, пък после "лошия ЧСИ" му задигнал "собствената" му кола...Споразумение със съдебния изпълнител може да има само доколкото взискателят по делото е съгласен-по всяко време той може да прехвърли делото при друг ЧСИ, да поиска опис на движими вещи, запори на банкови сметки и т.н. ! За справка: чл.426, чл.427 от ГПК !

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 18 Ное 2011, 16:48

stamov79 написа:
Petrolhead написа:ето ви една тема от голфаджийския форум.

Учудвам се, че колегата по-горе дава оценка на една професия, която явно не познава! От цитираната от него тема в другия форум само става ясно, че главния герой се е правил на "хитър" : ...колата/понеже тя се води на името на майка ми заради превилегиите винетка,данък и т.н./..." т.е. регистрирал си е колата на името на майка си–длъжник по делото/, поради което и тя е неин законен собственик/, пък после "лошия ЧСИ" му задигнал "собствената" му кола...Споразумение със съдебния изпълнител може да има само доколкото взискателят по делото е съгласен-по всяко време той може да прехвърли делото при друг ЧСИ, да поиска опис на движими вещи, запори на банкови сметки и т.н. ! За справка: чл.426, чл.427 от ГПК !

колега, имам доста опит с вашата професия, и опита ми далеч не винаги е бил позитивен. винаги съм бил от страната, която си търси парите. времето показва, че не сте чак толкова можещи колкото ви се иска.
а относно конкретния случай, лично познавам човека, и знам каква душичка е. в смисъл че винаги са могли да се разберат с него, но са решили, че след като отсрещната страна не вдига патардия могат да си правят каквото искат.
освен това, исках да видите що за хора са помощник ЧСИтата, за съжаление сега забелязах че голяма част от мненията са изтрити. цирка беше голям, блак-нещо-си може да разкаже повече, как се правят 4-5 регистрации във форум с цел да докажеш правотата си.

Аватар

Мнение от dbanchev » 18 Ное 2011, 16:59

ms написа:
dbanchev написа:.......

не ми е ясно какво против ЧСИ имате :dunno: това си е работа като всяка друга и все някой трябва да я върши... ако не ви харесва, че могат да изнесат всичко в имота ви независимо на кого е се оплачете на законодателя- щом е записано, че всичко в имота се счита по подразбиране за ваша собственост имат право да вземат каквото видят и толкова... щом е записано, че ВИЕ трябва да доказвате коя вещ на кого е- ваш проблем е дали имате фактури или не, не техен... Разберете, че това си е просто работа...

blacksapphire написа:Авансовите такси се заплащат при образуване на изпълнителното дело от взискателя и са за сметка на длъжника - а именно: :mhihi: ...

Значи ако имам задължение за 100лв. към Глобус и някоя фирма го вземе на цесия (имах такова и си го платих- то е смешно за 100лв. да се съдим) за да ме осъди трябва да заведе дело и т.н. процедури дето си описал като ПРЕДИ това обаче трябва да се бръкнат за 700+ кинта... После ме осъждат, сумата става 1000+лв. с лихвите и аз понеже работя на мин. заплата ще я изплащам 2-3-5години :mhihi:

Чакай ве пич- как в имота в който съм под наем пр, всичко ще се счита за моя собственост...... :mhihi: та нали си има собсвеник тоя имот, окаде накъде по презумция вещите ще са мои там.......... ебаси тъпата логика..... амо то е така, като всички закони са писани от костюмирани измамници и кръвопийци кво ли се очудвам............. тоягата у главите на такива и тва е! Пак ше го кажа- безсмъртни НЕМА у тоя СвЕт! Че ми земеш днеска покъшнината- утре тебе ше те земат у болницата и така! :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата