Въпрос за 15 пинова модулна букса

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за 15 пинова модулна букса

Мнение от ivanoffster » 17 Ное 2011, 19:17

Здравейте! Рядко пиша във форума, понеже досега не ми е правила проблеми и затова обикновено чета. Но: преди дни паля и стигам единствено до контакт. Нищо повече! Понеже съм от шофьорите, които трудно се ориентират под капака, позвъних на един приятел, който разбира доста повече от мен. Днес ми каза, че проблемът е в някаква 15 пинова модулна букса, тоест някакъв модул, намиращ се зад най-долу зад жабката с жълта букса, която се дърпа встрани и който модул не работи. Това, което ме помоли да попитам е "За какво служи този модул и ако трябва да се сменя, трябва ли да се взима в комплект с чип за ключа". Може би не успял да обясня и предам думите му правилно, но това е, което запомних. Колата е 95-та година, 1,6. Много ще ви бъда благодарен, ако ми помогнете!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Въпрос за 15 пинова модулна букса

Мнение от vld » 18 Ное 2011, 11:00

Колега този модул за който питаш най вероятно е EWS.
Той служи за разпознаване на чипа в ключа - Имобилайзер за защита против кражба.
Има вариант да се елиминира, има вариант и само да се синхронизира.
Просто трябва някой по запознат с тези неща да ти прегледа колата.
Можеш да се обърнеш към лъчо от форума, има платена обява за чип тунинг в радел продава.
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Въпрос за 15 пинова модулна букса

Мнение от ivanoffster » 23 Ное 2011, 18:11

Точно това се оказа. Този човек, който я прави, ми казва, че бил EWS II и не успявал да намери ключ към него.

Назад към E36