Лагер или не?!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Лагер или не?!
Колеги много странен шум се появи днес на предно ляво колело, със увеличаването на скоростта се увеличава и той, но не е като виене на лагер, по скоро е все едно малка пружина си излиза от леглото и в комбинация със скърцане. Знам, че звучи глупаво, обаче не знам как точно да опиша шума. Като я вдигнем колата и като завъртим колелото не се чува, но като я пуснем(като има натоварване) се чува дори и при скорост от 1-2 км/ч и съответно с увеличаване на скоростта се увеличава и шума. Не е камъче в диска, случвало ми се е хиляди пъти, този шум е доста по различен, та възможно ли е да е лагера?!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: Лагер или не?!
Да и най-вероятно е той. Не се чува като е вдигната колата защото не е натоварен но със сигурност е по-шумен.

- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Аз имам същия шум,но като напомпя гумата около 3 атмосфери и спира
Изпратено от моя LG-P920 чрез Tapatalk
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
За мен определено не е лагер
,съмнявам се да е започнал да вие изведнъж.Аз на моята съм сменял двата задни и единия преден и 3-те започнаха да вият постепенно с течение на времето.
,съмнявам се да е започнал да вие изведнъж.Аз на моята съм сменял двата задни и единия преден и 3-те започнаха да вият постепенно с течение на времето.- Archi
- кандидат ентусиаст
-
Stennli написа:Аз имам същия шум,но като напомпя гумата около 3 атмосфери и спира
Колега, като се замисля има логика, ако има нещо забито в гумата, понеже точно предна лява ми спада сравнително бързо и не знам може и да е спукана, та ако има нещо вътре и като спадне малко, може забитото да се опира в джантата и да стърже, ще я проверя дали е спукана!
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Колега,провери си предпазитела зад диска който е,да не се е изкривило и да опира на диска или пук да не е влезнало някое камъче...
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Колега оправи ли се.Кажи ако си намерил проблема.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Archi
- кандидат ентусиаст
-
milenskia525 написа:Колега,провери си предпазитела зад диска който е,да не се е изкривило и да опира на диска или пук да не е влезнало някое камъче...
Не е камъче там, колега, случвало ми се е доста често иначе тази ситуация, но както са писали другите колеги в другите теми - задна, първа и проблема е решен, но звука на това не е като от камъче и определено не е виене като на лагер.
Stennli написа:Колега оправи ли се.Кажи ако си намерил проблема.
Много ме съмнява да е написаното от теб колега, а именно да имам нещо в гумата и като спадне и да опира по джантата, днес пътувам ако ми остане време ще я проверя гумата, а междувременно се появи стържене отзад ляво колело, ама при него вече е ясно - боклуци в барабана на ръчната, защото като я дръпна и спира!
Мерси за отзивите, колеги!
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
Имам вече отговор, колеги, днес на бензиностанцията ритам колелото аз да видя, защото пак се разскърца доста сериозно и то изчука! Хващам гумата и я разтръсквам и усетих луфт точно като на заминал лагер и казвам на колегата, заминал е лагера и той казва я да погледна и пробва и той и ми казва не е лагера, гумата не е стегната!!! Сваляме капачката на джантата и...... Болтовете се бяха развили почти докрай !!!! Когато съм сменял джантите, съм притегнал болтовете слабо на ръка(както правя всеки път) колкото да приберат джантата и пускам от крика и след това натягам, но за съжаление явно, че съм забравил да извърша последната процедура !!!! Карал съм така близо 2 седмици... Явно чак сега са се развили напълно, защото и в сервиза като я вдигнаха преди 2 дена нямаше луфт, нищо. Колкото и глупаво да е, може да се случи на всеки!!!! Дали някой ме е заговорил докато съм сменял джантите или не, не помня, но безгрешни хора няма! Дано аз да съм последния, на който се случва подобно нещо, колеги! И Господ да ни пази, защото днес не знам какво ме накара да разклатя гумата!!!
Може да се заключва темата, колеги.
Може да се заключва темата, колеги.
10 мнения
• Страница 1 от 1