На МенТЕЛ в г***
Модератор: Общи модератори
- blackrider
- младши ентусиаст
-
На МенТЕЛ в г***
Гадовете започнаха да ме плашат за 600лв сметка със съдя изпълнител.
Най-дразнещото е ,че ми звънят днес от някаква службица по събирания и дават срок 5 дни за плащане!!!????
А аз ги чаках с месеци да си платя преди и нямаше начин!
Наглеци мамицата им. А истината е ,че хей така без и да разбера могат да си ме осъдят като стой та гледай за тези смешни 600лв и невероятно краткия срок за плащане 5 дена !!!!

Най-дразнещото е ,че ми звънят днес от някаква службица по събирания и дават срок 5 дни за плащане!!!????
Наглеци мамицата им. А истината е ,че хей така без и да разбера могат да си ме осъдят като стой та гледай за тези смешни 600лв и невероятно краткия срок за плащане 5 дена !!!!

- lambreto
- Потребител
-
- Кара: E30 318is
Re: На МенТЕЛ в г***
Ако имаш намерение да ги плащаш се разбери с тях (фирмата за събиране). С тези 5 дни само те плашат. И за тях и за теб е по-добре да не се стига до съд. Това само при положение, че искаш да ги плащаш.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
600 лева сметка.
Разноски по делото.
Лихви.
Ако тръгнат да те съдят - приготви си поне 1200-1500 лева...за плащане...
Пресен пример с мой познат - пак така...сметка, не плаща, предупреден, писмо до работодателя и сега му одържат от заплатата директно през работодателя му...кофти но факт..., а да - плати и лихви и разноски по делото...
Разноски по делото.
Лихви.
Ако тръгнат да те съдят - приготви си поне 1200-1500 лева...за плащане...
Пресен пример с мой познат - пак така...сметка, не плаща, предупреден, писмо до работодателя и сега му одържат от заплатата директно през работодателя му...кофти но факт..., а да - плати и лихви и разноски по делото...

- Amatior4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320D
Vra4anin написа:Питай си дедовия и не им плащай Н И Щ О ! Няма осъден до този момент за неплатени сметки към ГСМ оператори. Просто се опитват да те сплашат, след време като видят, че не им се връзваш, ще престанат да те изморяват. И в друга тема наскоро го бистрихме тоя въпрос, сега ще се появят такива хора, които да ти кажат, че наистина ще те осъдят и трябва да си платиш, че ще стане много лошо за теб и т.н., всеки сам си преценява, аз каквото е имало да кажа, съм го казал и го казвам като човек с познати "ходещи примери", които са минали по тоя път (не са платили на мтел на глобул...), заплахи, закани, съдия изпълнител и т.н. и до тук. Плашат гаргите, кой се хване да им плати - хване.
Моя съвет е - изрежи ги с всичката си сила, това заслужават
За забравяне ... не забравят. Тея смотаняци от Глобул ми звънят за сметка от преди 7 години.
При мене сумата беше около 90 лв. и само заплашваха през интервал от време.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
blackrider написа:Гадовете започнаха да ме плашат за 600лв сметка със съдя изпълнител.
Наглеци мамицата им. А истината е ,че хей така без и да разбера могат да си ме осъдят като стой та гледай за тези смешни 600лв и невероятно краткия срок за плащане 5 дена !!!!![]()
![]()
![]()
Спокойно де- полза от толкова нерви няма... Ако дължиш тази сума разбира се ще си ги търсят- не са 2лв. все пак... А краткият срок от 5 дена е само за стряскане и явно действа при теб- отиваш до съответната службица (или ги викаш да дойдат при теб) разбирате се културно, правите един погасителен план и си готов... положението не е толкова страшно- те идеално си знаят, че шанса да вземат 600 кинта за 5 дена е минимален, процедурата с осъждане и т.н. не е толкова бърза (ако нямаш имущество и си на малка заплата по договор има доста да чакат да си вземат парите) и винаги има начин да се разбереш за някакъв разумен срок и вноски...
Vra4anin написа:Питай си дедовия и не им плащай Н И Щ О ! Няма осъден до този момент за неплатени сметки към ГСМ оператори. Просто се опитват да се сплашат, след време като видят, че не им се връзваш, ще престанат да те изморяват. И в друга тема наскоро го бистрихме тоя въпрос, сега ще се появят такива хора, които да ти кажат, че наистина ще те осъдят и трябва да си платиш, че ще стане много лошо за теб и т.н., всеки сам си преценява. Моя съвет е - изрежи ги с всичката си сила, това заслужават
Никак не е хубаво да даваш съвети след които някой може да види съдия-изпълнител на вратата си- ти действай както си искаш, но не заблуждавай другите... Осъдени за сметки към операторите ИМА, хора със запор на заплата- ИМА, такива със запор на имот- ИМА, такива с конфискувано и продадено имущество- май няма, ама колко му е и да има... та в крайна сметка има как да си вземат парите, ако не си ги вземат пък ще ти отровят живота- струва ли си нервите

Има положение когато тея задължения отпадат след някакъв срок (3 или 5г.), но това НЕ става автоматично- имаше няк'ва процедура по въпроса, но това да го каже адвокат... Ако тоя срок НЕ е изтекъл ти го набиват отвсякъде...
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Не знам тези фирми за вземания дали ще свършат работа, но смятай, че стигне ли вземането до съдия-изпълнител, вземането е гарантирано. Навремето процедурата беше тегава, когато изпълнението беше от страна съдилищата, както всичко в държавната машина. Частните съдебни изпълнители обаче действат доста бързо, защото имат полза от това. Който не вярва да дойде да му покажа запори за какви ли не неща - вода, парно, някакви странни сметки, заеми за телевизори и т.н. - всеки месец прогресивно нарастват. Че има хора и с по няколко запора вече.
Най-добре да се спазариш за погасителен план, както писаха колегите по-горе.
От друга страна като си използвал определена услуга е редно да си заплатиш за нея. 600 лева не са малко пари за телефонна сметка, но това е друга тема и всеки си преценява сам.
Най-добре да се спазариш за погасителен план, както писаха колегите по-горе.
От друга страна като си използвал определена услуга е редно да си заплатиш за нея. 600 лева не са малко пари за телефонна сметка, но това е друга тема и всеки си преценява сам.
Последна промяна sapio на 17 Ное 2011, 13:20, променена общо 1 път
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Vra4anin написа: Няма осъден до този момент за неплатени сметки към ГСМ оператори.
В кой свят живееш?

Имаш главница, лихви, разноски по гражданско дело, адв. хонорар по гражданско и по изпълнително дело, който може да превишава главницата

Не дай си боже да дойде при нас

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, ако се осигуряваш на минимална заплата, или ако въобще не се осигуряваш и нямаш собственост на твое има ги за*би. В тоя случай ще ти вземат скъсаните чорапи. Казвам го това, защото познавам много хора, който умишлено нямат имущество на тяхно име и то не защото са бедни............
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Тия събирачите на дългове от EOS явно са се активизирали пaк, защото преди малко получих СМС че дължа 90лв на Blizoo, факт е обаче че никога не съм им бил абонат, бил съм преди 4г. на Евроком и си начислили няколко месеца, след като спрях да плащам, преди да резнат кабела.

- blacksapphire
- ентусиаст
-
Е, ако си имал договор, трябва да си платиш и останалите такси. Вземането е цедирано и изкупено от ЕОС Матрикс и сега те са ти взискател. Внимавай да не те пуснат по заповедното производство, че тея 90 лева ще ти излезнат през носа... буквално. 

- Zapa
- ентусиаст
-
blacksapphire написа:Е, ако си имал договор, трябва да си платиш и останалите такси. Вземането е цедирано и изкупено от ЕОС Матрикс и сега те са ти взискател. Внимавай да не те пуснат по заповедното производство, че тея 90 лева ще ти излезнат през носа... буквално.
договор съм имал но не и с матрицата презареждане, с тях нямам никакви взаимоотношения

- blacksapphire
- ентусиаст
-
Zapa написа:blacksapphire написа:Е, ако си имал договор, трябва да си платиш и останалите такси. Вземането е цедирано и изкупено от ЕОС Матрикс и сега те са ти взискател. Внимавай да не те пуснат по заповедното производство, че тея 90 лева ще ти излезнат през носа... буквално.
договор съм имал но не и с матрицата презареждане, с тях нямам никакви взаимоотношения
Нали цесията е точно това, изкупуват го от Евроком/Близу и вече ги дължиш на тях. Ще ти пуснат бързото заповедно по 417 от гпк въз основа на документ и ще ревеш после
- Zapa
- ентусиаст
-
blacksapphire написа:Zapa написа:blacksapphire написа:Е, ако си имал договор, трябва да си платиш и останалите такси. Вземането е цедирано и изкупено от ЕОС Матрикс и сега те са ти взискател. Внимавай да не те пуснат по заповедното производство, че тея 90 лева ще ти излезнат през носа... буквално.
Нали цесията е точно това, изкупуват го от Евроком/Близу и вече ги дължиш на тях. Ще ти пуснат бързото заповедно по 417 от гпк въз основа на документ и ще ревеш после
не знам какво точно е цесия колега

- blacksapphire
- ентусиаст
-
Съдът не проверява служебно за давност, делото, което се води, е неприсъствено ... със заявлението се прилага документа, въз основа на който вземането става изискуемо... в случая договора или фактури за платените такси или извлечение от счетоводни книги. С разпореждане се издава изпълнителен лист по чл.418 от гпк... и идва при нас и става страшно.
След като си получиш поканата за доброволно изпълнение може да възразиш пред районен съд и едва след това се проверява давността.
Нашата кантора не се занимава с такива малки дела по принцип.
Цесията е много често използвана и от банки, и от застрахователи. Например кредитите са застраховани, спираш да плащаш, цедира се вземането ( купува го застрахователя, щото вече е изплатил на кредитора) и встъпва в правата на първоначалния взискател/кредитор. В случая ЕОС матрикс купува вземането от близу на няква стойност( 5-10% обикновено) и получава всички права да те гърчи, докато не платиш.
Моят съвет е да платиш, щото тея 90 лева ги виждам точно 1000 по нашата тарифа.
След като си получиш поканата за доброволно изпълнение може да възразиш пред районен съд и едва след това се проверява давността.
Нашата кантора не се занимава с такива малки дела по принцип.
Цесията е много често използвана и от банки, и от застрахователи. Например кредитите са застраховани, спираш да плащаш, цедира се вземането ( купува го застрахователя, щото вече е изплатил на кредитора) и встъпва в правата на първоначалния взискател/кредитор. В случая ЕОС матрикс купува вземането от близу на няква стойност( 5-10% обикновено) и получава всички права да те гърчи, докато не платиш.
Моят съвет е да платиш, щото тея 90 лева ги виждам точно 1000 по нашата тарифа.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
И да се внимава много при така наречените "частен съдия-изпълнител" защото това са най-големите измамници,конкретно аз имах кредитна карта,сам съм си виновен,че като съм си платил всичко не съм я закрил,та автоматично се "преиздала" и от такса 40 лева годишно,някакви лихви и глоби та станала ...400 лева за 2 години и повече,там някакъв съдия изпълнител,естествено не ме потърсил ами направо обявил че "не ме намерил",обаче намерил къде работя и ми направил запор 1500 лева,как и да е,разправии,отидох и ги платих за да не ми запират заплатата,щото сметката ми много по-голяма,а те ми направили запор на цялата сметка,как и да е,след около седмица,след като всичко сме приключили,ми се обажда някаква служителка от офиса на въпросния да ми обясни как им дължа ...120 лева,за какво питам-за някаква такса към нап,които "солидарно се присъединили" и таксата ми била 30 лева,ама с другите ми работи-120 лева,аре върти към нап,там ми обясняват че няма такова нещо,нищо не им дължа,аре в районият нап за удостоверение,щото ония гей иска и държи да вземе 120 лева,от районият нап ми издават удостоверение и ми казват че преди около 8 години,наистина съм имал да давам 30 лева,но са закрити по давност и дори да искам да ги внеса-няма такава партида и че масово чси тата ги лъжат за такива пари и хора постоянно искали удостоверения че нямат задължения,а чси тата странно как имали подобна информация...та общо взето се върнах в офиса на чси то,естествено плюх в кафетата на служителките му и исках да се срещна лично с чси то,опитаха се да ми обяснят че щели там сод да викат,както и да е,беше грозно,не съм ги бил разбира се,наплюх ги само,но ако някой ден видя чси бих го набил най-безскруполно и разбира се анонимно!
Последна промяна Е.Димитров на 17 Ное 2011, 15:58, променена общо 2 пъти