Интересен въпрос за лайтмодула?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Re: Интересен въпрос за лайтмодула?

Мнение от Dimitroff » 16 Ное 2011, 10:14

"Пътя назад е в пъти по-труден от този напред" ... най-лесно ще стане със Скенер-а - да ти махнат отметката за ксенон и автоматично регулиране - най-вероятно ще стане :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 16 Ное 2011, 10:30

strahil95 написа:Да използвам темата и аз та да не се роят нови ...
Преди време препрограмирах лайтмодула си към ксенон поради инсталация на афтърмаркет (естествено грешките отизчезнаха но за сметка на невъзможността да ползвам потенциометъра за нивото) За целта ползвах DIS - retrofit и т.н.

Сега ми се прииска отново да репрограмирам модула обратно към нормални фарове (най вече за да накарам потенциометърът за ниво да работи), но нещо не мога да де ориентирам как.

Ако някой знае нека сподели има ли такава опция в ДИСА (иле ако не къде).
Благодаря!

PS Колегата Димитров добре е предупредил по горе че няма смисъл от това което съм направил и съм съласен ама малко късно... та ако няко знае как да каже!

Сега както си го направил така може с екперта да ти се пусне ръчното регулиране и така ще имаш хем пуснат ксенон, хем и ще ти работи ръчното регулиране от бутончето на лайта правил съм го това и става без проблеми.
Иначе Ванката е прав със скенера като махнеш ксенона или с експерта всичко ще се върне както си е било преди, но с Диса няма да стане той само добавя функции, а не премахва.

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D 03 Automatic
Детайли за колата: 2003
Automatic

Мнение от strahil95 » 16 Ное 2011, 14:45

Колеги благодаря, за насоките лек ден желая!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 16 Яну 2012, 11:11

Такаа, при мен сагата продължава. :mhihi: В крайна сметка, таблото ми е смнено с такова от фейслифт 2003г. Лайт модулла ми е от 98г. вер.1.1А.
Даваше грешка и не можеше да се синхронизира с таблото. Искаше по висока версия на лайт модула. ОК, сложихме лайт модул от 2003г. вер.3.5. Синхронизираха се с таблото и всичко стана чудесно. Да ама не, излезе проблема със 3-секционият стоп при фейса, с две думи отзад стана какафония. Как да настроиме фейсов лайт модул на не фейсов, има ли някакъв шанс? В смисъл, да премимнем на дву секционни не фейсови стопове. Ако има значение с лед стопве съм, с трафове и прочие и не дават грешка!
Прилагам и кардиограма :mhihi: (настройките) на новия лайт модул...
Благодаря! :wave:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от t_100ian » 31 Дек 2012, 13:51

Здравейте колеги , имам Е46 320 Д 2003г , и имам следния проблем . Светлините ми светват за около 1-мин и изгасват , при вкл. и изк.аларма , това го прави когато си иска и това води до изтощаване на акумулатора . Това проблем в лаит модула ли е ? Имал ли е някой такъв проблем ?

Предишна

Назад към E46