отново проблем с бензин в маслото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Re: отново проблем с бензин в маслото

Мнение от stefkata1990 » 15 Ное 2011, 21:54

kiky_7 написа:Някой ще сподели ли за колко време му загрява колата в студените дни ? :)

6-7 минути или 4-5 км иначе казано.градско малко повече че на място загрява по бавно около 10 мин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 16 Ное 2011, 3:48

за какво загряване говорим ? оптимален режим ? - за 5-6 минути ли става при вас !?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 16 Ное 2011, 6:03

При мен на място за 15 минути точно, май е много ?
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 16 Ное 2011, 9:19

Стрелката си отива на средата за не повече от 6-7 минути,или 3-4 км.Все пак в Сливен няма кой знае какви задръствания.
А по темата на колегата в тоя сервиз в който са ти гледали дали ремъка е правилно зацепен,някой майстор да не да си е харесал някой част за неговото БМВ,че историята познава и такива случай.
:driving: :dunno: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Ное 2011, 11:56

0 градуса. 2.8км до работа. ~2 мин общо по светофарите. Стрелката е на 12ч., времето за което стигам е 7 минути.

И според мен не може да прави такива мизерии от неправилно зацепен газоразпределителен механизъм. Търси проблема, и не карай така повече, че скоро ще търсиш нов мотор ми се струва. То твоя от край време работи "перфектно", досега можеше за същите пари да караш М50 :mhihi: Споко, бъзикам се, но е всеизвестен факт, че твоята кола и тази на Nasko_325TD са уникати в е36 подраздела :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobbyblabby » 20 Ное 2011, 4:55

Колеги... в този студ !? Наистина ли колите ви заработват до оптимален режим за 6-7 минути, значи аз имам проблем с моята... 10 литра антифриз за цигара време да загрее на място, много ми е интересно наистина, или аз имам проблем с моята кола или ... не знам ?! Аз пуша една цигара колата ми да излезе от синъото и после тръгвам и поне още 10 минути каране че да достигна оптимален режим ... Добре, все пак да уточня, че парното ми работи на макс, при вас как е ? парното включено или изключено докато загрява колата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го на ножки
Мечтае да кара: на 50ст бензина.

Мнение от Jang1r » 20 Ное 2011, 5:36

По колко км караш докато загрее?Ако си сменил дюзите и си прегледал термостата,то е ред да погледнеш и бензиновия регулатор...често му се тъъът мамата и смърди на бенз,цапа свещи и т.н....

За колко време загрява ли.....м42ката загрява за 3км някъде ю...до 4 с включено парно....С нов термостат,помпа,промит радиатор и т.н...напълно ревизирана....10 мин на място и на празен ход са нормално време...не случайно в книжката пише да не се подгрява на тихи обороти(празен ход) и да не седи на празен ход повече от 1 минута...палиш и тръгваш ;)

bobbyblabby написа:Добре, все пак да уточня, че парното ми работи на макс, при вас как е ? парното включено или изключено докато загрява колата?

Кой отново не е чел Manual-a ;) Докато не отиде на 12 часа парното НЕ СЕ ВКЛЮЧВА НА ПО-ВИСОКА ОТ 2РА СТЕПЕН... ;)
BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Ное 2011, 11:55

Аз паля, работи към една минута, след което потеглям. Парното го пускам леко (под 1ва степен), за да не се поти стъклото. Пък и да го набича още отначало - то топло не духа. Парно има към края на синьото чак. Манюъла остави. Файда да чакаш да вдигне температура на място няма. Целта е с двигателя да загреят и скоростите, и диференциала. Иначе и аз съм с нов термостат, нормално работещо виско и водна помпа. Ако при теб загрява бавно, най-вероятно термостата е заминал. Може да направиш теста с извънградското - при температура на 12ч. излизаш извън града и си караш със 90-100. При заминал термостат температурата ще почне да пада (особено сега в това време), защото радиатора се обдухва много повече отколкото из града, и значително охлажда течността, която при неработещ термостат се върти из големия кръг постоянно.

Предишна

Назад към E36