Проблем след покупка на Е36 320I M50B20 с ванус
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Колело
Проблем след покупка на Е36 320I M50B20 с ванус
Здравейте колеги,
след дълго търсене на кола от марката BMW се спрях на запазен екземпляр внос от Италия и след закупуването му вчера установих проблем с колата
. Установих го след закупуването, тъй като когато пробвах колата работеше перфектно.
Колата прекъсва много в ниските обороти и вануса започва да чука,мотора работи все едно е с къдрави валове. Това прекъсване се отразява и при вървенето, колата в ниските няма мощност и при повече газ все едно се отпушва и излита. Някой ако може да ме насочи от къде да започна при търсенето на причината за отстраняването на проблема, или ако някой от Вас се е сблъсквал с такъв проблем, ще бъде много благодарен за помоща му !Да уточня само, че колата в студено и в загряло положение пали почти от четвърт, т.е. няма проблем с паленето. Колата работи на празен ход, не гасне стрелката на оборотомера седи на 650 оборота, мотора работи равномерно.
Поздрави на всички и лек ден ! Благодаря предварително на всички отзовали се колеги.
след дълго търсене на кола от марката BMW се спрях на запазен екземпляр внос от Италия и след закупуването му вчера установих проблем с колата

Колата прекъсва много в ниските обороти и вануса започва да чука,мотора работи все едно е с къдрави валове. Това прекъсване се отразява и при вървенето, колата в ниските няма мощност и при повече газ все едно се отпушва и излита. Някой ако може да ме насочи от къде да започна при търсенето на причината за отстраняването на проблема, или ако някой от Вас се е сблъсквал с такъв проблем, ще бъде много благодарен за помоща му !Да уточня само, че колата в студено и в загряло положение пали почти от четвърт, т.е. няма проблем с паленето. Колата работи на празен ход, не гасне стрелката на оборотомера седи на 650 оборота, мотора работи равномерно.
Поздрави на всички и лек ден ! Благодаря предварително на всички отзовали се колеги.
Последна промяна yso_2009 на 19 Ное 2011, 20:41, променена общо 2 пъти
- Johnnie
- Потребител
-
- Кара: Е46 323 Ci
- Мечтае да кара: BMW M6 "SONDERUMBAU" by ANDERSON GERMANY
Re: Проблем след покупка на Е36 320I M50B20 с ванус-болен съм !
Колега виж тази тема смятам,че ще ти помогне http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=126046&hilit=Update+%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B8+%D0%B7%D0%B0 .При мен се оказа детонационен датчик и ламда сонда.Моя съвет е да отидеш на диагностика да ти прочетат колата.
Успех
Успех
Drive the emotion
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
направи и една диагностика,така няма нужда да блуждаеш какво може да е!на мен ми прилича на датчик колянов вал 

- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Може да е това и още 100 неща. Преди да идеш на диагностика няма кой да ти каже какво и е.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Може да е това и още 100 неща. Преди да идеш на диагностика няма кой да ти каже какво и е.
колегата споменава, че въпросния проблем описан перфектно горе диагностиката не го хваща !
Поздрави
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нали все от някъде трябва да тръгнеш. Ако предпочиташ да смениш клапана на картерните газове преди да търсиш друго то си е твоя работа.
Той така или иначе е консуматив и е добре да се смени, но всеки един ремонт тръгва от диагностика мен ако питаш.
Той така или иначе е консуматив и е добре да се смени, но всеки един ремонт тръгва от диагностика мен ако питаш.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
bum_bum написа:Нали все от някъде трябва да тръгнеш. Ако предпочиташ да смениш клапана на картерните газове преди да търсиш друго то си е твоя работа.
Благодаря колега,
някой друг компетентен по моето проблемче ?!
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
е колко по компетентен искаш . 100 човека ти казват първо иди на диагностика, после човъркай из ваноса.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
колеги разбрах 4е на този мотор М50B20 нямам вьпросния клапан на картерните газове, остава варианта да засмуква топьл вьздух от някьде, някои вакуум или да си е заминал температурния датчик, които казва на компа 4е колата е студена при загрял мотор и вкарва богата смес и затова прекьсва като загрее.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем след покупка на Е36 320I M50B20 с ванус
колеги днес вадих бубините една по една, тъй като колата всякаш работеше на 5 цилиндъра и се оказах прав, на 5-и цилиндър при изваждане на бубината мотора не е реагира, веднага разбрах, че е или бобина или свещ. След като развих свеща беше доста мокра с бензин, което ме наведе на мисълта, че не е работила, след смяната на свеща колата заработи доста по - добре. Преди смяната отзад на ауспуха думкаше като дизелова кола, в момента мотора работи по - спокойно и уравновесено.
Остава проблема с чукането на вануса на празен ход днес смених маслото и филтрите, но не се оправи. Имам и друг въпрос към по - знаещите. При форсиране на мотора над 3-4 оборота на място при отворен капак, като се заслушам и като дам газ се чува едно смучене от към смукатела или отдолу под дросела. Това нормално ли е ?! Иначе колата върви на самолет влиза в регулатор до 3-та и 4-та без проблем.
Остава проблема с чукането на вануса на празен ход днес смених маслото и филтрите, но не се оправи. Имам и друг въпрос към по - знаещите. При форсиране на мотора над 3-4 оборота на място при отворен капак, като се заслушам и като дам газ се чува едно смучене от към смукатела или отдолу под дросела. Това нормално ли е ?! Иначе колата върви на самолет влиза в регулатор до 3-та и 4-та без проблем.
- Митко Пурата
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Опел или Форд
Колега, смученето си се чува и при мен, според мен си се чува през пласмасовите колектори.
А вануса се поправя инек няма да спре почукването.
сменят се някои работи.
Един приятел ги поправя, мога да го попита там има ли време и какво ще струва, но съм го виждал с очите си как е поправял тракащ ванус и вече 4 додини не-е издавал и звук!
А вануса се поправя инек няма да спре почукването.
сменят се някои работи.
Един приятел ги поправя, мога да го попита там има ли време и какво ще струва, но съм го виждал с очите си как е поправял тракащ ванус и вече 4 додини не-е издавал и звук!
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
колеги днес колата отново почва от време на време на 5 цилиндъра, но се е оправя и заработва нормално след време. от какво може да е това !?
- 6apa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 740
Датчик на разпределителните валове проверявал ли си? Ако намериш някой и направо да го пробваш най добре.
- yso_2009
- кандидат ентусиаст
-
Значи колата прави проблеми при рязко подаване на газта ! 100% си мисля, че от някоя бобина, кабели или лули !Ще проверявам и ще игнорирам едно по едно.
15 мнения
• Страница 1 от 1