Проблем с нивото на водата.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с нивото на водата.
Здравей те, наскоро прегрях двигатела на колата и взе да ми губи антифриз, която е БМВ 520i и смених главата и всичко останало каквото трябва, защото ми беше спукана на няколко места но след това нивото на антифриза ми пада на определени километри със милиметри, незнам дали това е нормално няма течове от никаде,смених всичко каквото трябваше по двигателя и незнам дали това е нормално .На 1000 километра ми е изгубило около 50-100гр.Колата е обезвъздушена абе вече незнам дали това е нормално.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Re: Проблем с нивото на водата.
Почти съм сигурен, че ти тече връзката м/у казанчето и радиатора. Не можеш да го видиш, защото най0вероятно тече само в движение. Огледай много добре там, където съм посочил на снимката!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
На мен ми течеше преди, от мястото което е показал mad_presley. Оказа се спукано казанче - от вътрешната страна, от към радиатора. До колкото знам, често се пука страничния пластмасов капак на радиатора (от към казанчето).
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- ivaylo_shack
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 520i E39
Колега огледай мотора, търси топло място от което антифриза се изпарява, примерно тяло на термостат, мъркучи за парно, замазва ли ти прозореца отвътре, опипай в краката на водача и пътника дали е влажно да не е радиаторчето за парното! Имаче колегата mad_presley е абсолютно прав за мястото! На студен мотор пипни с ръка около казанчето и отддолу, убеден съм че ще ти останат влажни пръстите!
- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Залепи хартиено тиксо (по възможност бяло) на местата където се съмняваш за теч
Покарай малко и провери тиксото. Дори и теча да е малък и да изсъхва от температурата на двигателя, тиксото ще е оцветено
Покарай малко и провери тиксото. Дори и теча да е малък и да изсъхва от температурата на двигателя, тиксото ще е оцветено
- mishoval
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i M52B20TU
tsb_bg написа:Залепи хартиено тиксо (по възможност бяло) на местата където се съмняваш за теч
Теч на антифриз най-лесно се установява на студен двигател! Зацапва пръста или сълзи. При топъл се изпарява и трудно се хваща.
Здравей те,открих теча беше от водната помпа и маркуча,който излиза от радиатора,смених ги но като пипам ми зацапва пръстите там където е металната скоба от страната на казанчето и е доста твърд,мисля че не трябва да е толкова твърд.Маркуча го смених с оригинален.Вашто мнение какво е дали ми надува двигателя след този доста сериозен ремонт какво ли не смених по него.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
То направо един 2.8 да си им боднал в коша
Ето една тема в която на дълго и на щироко са обсъждали проблема. Прочети я и си прави изводите какво що

Ето една тема в която на дълго и на щироко са обсъждали проблема. Прочети я и си прави изводите какво що

12 мнения
• Страница 1 от 1