Проблем при TDS
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 TDS
Проблем при TDS
Здравейте колеги .Искам да ви попитам, понеже преди малко колата ми направи проблем , с двигател ТDS. Карах я вчера на дълбока резерва и днес си я заредих не знам проблема дали е точно в това да се е запушил филтъра. Има за смяна амортисьорче на ремъците, веригата ми и тя е за смяна но а го отложил за края на месеца. Проблема беше преди малко, когато карах колата ми, започна да забива муцуна натискам газ, пак не става не ми е светвала дюзата, карах колата на 2ра скорост. Намалих за да отбия почна да се клатушка колата дори се усети едно натягане, зорене. Това е нещо ако не съм описал както трябва питайте.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Проблем при TDS
провери първо филтъра горивен след което помпата в резервоара дали работи и да не е затлачена цедката
пп:и да знаеш че горивният филтър е един и същ с този на ОПЕЛ ВЕКТРА 1,7Д 91 година и е в пъти по евтин от твоя
пп:и да знаеш че горивният филтър е един и същ с този на ОПЕЛ ВЕКТРА 1,7Д 91 година и е в пъти по евтин от твоя

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
mgate написа:провери първо филтъра горивен след което помпата в резервоара дали работи и да не е затлачена цедката
е колко пъти??? 3 лв ли струва хахахах.
Имали балончета след горивния филтър?
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
vanci88 написа:mgate написа:провери първо филтъра горивен след което помпата в резервоара дали работи и да не е затлачена цедката
е колко пъти??? 3 лв ли струва хахахах.
Имали балончета след горивния филтър?
колко ли ?!
пример за вектра струва 8,50 , а за БМВ??????

Последна промяна mgate на 14 Ное 2011, 21:07, променена общо 1 път
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Има от 10 до 60лв ти си преценяваш
.
Не е редно да пестиш точно от филтри-личен съвет.

Не е редно да пестиш точно от филтри-личен съвет.
Тове че си я карал на резерва не е проблем.
Въпроса е какво си заредил след това? Възможно е да си сипал много кофти нафта и понеже е нямало "добро" гориво в резервоара с което да се разреди всичко е отишло в двигателя.
Имай в предвид, че горивния филтър филтрира и независимо каква течнос ще сипиш тя ще премине.
Имай в предвид, че и на "лъскава" бензиностанция са ми сипвали пълен боклук.
Въпроса е какво си заредил след това? Възможно е да си сипал много кофти нафта и понеже е нямало "добро" гориво в резервоара с което да се разреди всичко е отишло в двигателя.
Имай в предвид, че горивния филтър филтрира и независимо каква течнос ще сипиш тя ще премине.
- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
bmw325tds написа:Тове че си я карал на резерва не е проблем.
От бензиностанцията си заредих. Не знам но това забиване на носа и претрисване на колата много ме уплаши.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
На вероятно имаш проблем с управлението.Попаднали са боклуци може би или е тръгнало вече.Ако продължо така да прави ти трябва майстор. 

- jibo
- младши ентусиаст
-
- Кара: Bmw 320 d ,E36 TDS
- Мечтае да кара: BMW X5
stambeto_rs написа:bmw325tds написа:Тове че си я карал на резерва не е проблем.
От бензиностанцията си заредих. Не знам но това забиване на носа и претрисване на колата много ме уплаши.[/
кофти нафта

- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
кофти нафта 
Да колега май, май си е така .Днес сложих от друга бензиностанция и не ми прави проблеми. Дано е така за напред .

Да колега май, май си е така .Днес сложих от друга бензиностанция и не ми прави проблеми. Дано е така за напред .
- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Колега от къде сипа нафта и ти направи проблем.Че да знаем русенските тдс-и (който не сме малко ) Да не сипваме 

- stambeto_rs
- кандидат ентусиаст
-
em1l написа:Колега от къде сипа нафта и ти направи проблем.Че да знаем русенските тдс-и (който не сме малко ) Да не сипваме
Omv. И хем си казах, че от там няма да зареждам. Само "Еко" за мен са добри, никога до сега не сам имал проблем, с каквото и да е гориво
Днес имах само около 10L нафта от Ромпетрол.
Тръгнах от София за Благоевград. На магистралата покрай отбивката за Перник заредих 20лв. на Лукоил.
Тръгнах и карах с 90. При Долна диканя я пуснак по инерция, двигателя се разтресе и колата изгасна
.
Нямаше палене. Проверих, нафта имаше и преди и след филтъра. Проверих всички бушони. Клапана за спиране на нафтата на ГНП-то. Всичко ОК.
Проверих касовата бележка - Супер Дизел.
Сипах 5L Ромпетрол от тубичка. Запали с дърмане.
Вървя какво вървя и пак загасна. Последва дърпане до OMV зареждне с най-добрата им нафта - 35L.
Колата запали и нямах никакви ядове до Благоевград и обратно.
Нема такъв филм.
Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха.
Аз от една година само на Ромпетрол зареждам и никакви ядове. Повече на Лукойл няма да стъпя.
Тръгнах от София за Благоевград. На магистралата покрай отбивката за Перник заредих 20лв. на Лукоил.
Тръгнах и карах с 90. При Долна диканя я пуснак по инерция, двигателя се разтресе и колата изгасна

Нямаше палене. Проверих, нафта имаше и преди и след филтъра. Проверих всички бушони. Клапана за спиране на нафтата на ГНП-то. Всичко ОК.
Проверих касовата бележка - Супер Дизел.
Сипах 5L Ромпетрол от тубичка. Запали с дърмане.
Вървя какво вървя и пак загасна. Последва дърпане до OMV зареждне с най-добрата им нафта - 35L.
Колата запали и нямах никакви ядове до Благоевград и обратно.
Нема такъв филм.
Благодаря на всички, които се включиха и помогнаха.
Аз от една година само на Ромпетрол зареждам и никакви ядове. Повече на Лукойл няма да стъпя.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Даммм и аз сипвах от Лукоил,обаче вече не сипвам там!Сутрин като я запаля прави черни петна под аспуха,а от Шела не.Незнам какви лайна слагат,ама е отврат!Повече Лукоил- НЕ!
14 мнения
• Страница 1 от 1