Проблем със скорости??? май...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е60 525dА
Проблем със скорости??? май...
Здравейте колеги.Колата е 520i 98г.ръчни скорости
От два три месец,чувам някакъв шум от скоростите, и то само на трета и четвърта се чува и само при натоварване, смисъл когато натискам газта , например на някоя от тези скорости карам с около 3000-3500 оборота,подавам газ -шуми, отпусна ли я спира.Звукът е нещо като хъркане от лагери и се увеличава със скоростта.Иначе всички скорости си влизат като по масло, няма хъркане ,тракане нищо.Какъв може да е проблема,че никъде във форума не открих инфо, някакви предположения?
От два три месец,чувам някакъв шум от скоростите, и то само на трета и четвърта се чува и само при натоварване, смисъл когато натискам газта , например на някоя от тези скорости карам с около 3000-3500 оборота,подавам газ -шуми, отпусна ли я спира.Звукът е нещо като хъркане от лагери и се увеличава със скоростта.Иначе всички скорости си влизат като по масло, няма хъркане ,тракане нищо.Какъв може да е проблема,че никъде във форума не открих инфо, някакви предположения?
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Проблем със скорости??? май...
Виж маслото макарче е малко вероятно да няма..
Няма да се плашиш и да са скорости не са скъпи.
Няма да се плашиш и да са скорости не са скъпи.
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Важно е да си сигурен дали шума е от предавките, щото както каза колегата по-горе може и диф да е. Иначе на първо време виж колко масло има, и дали е за смяна, От тук се почва, ако не се оправи си е от скоростите, и най-добре търси друга. Не са скъпи.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Казвате ,че може и да е от дифа и верно имам някакво виене отзад.Сменял съм задни лагери, преди 20 дни десен и преди 2г ляв.Може тоя левия пак да е за смяна.Днес ще ходя на майстор да я види.
Отвсякъде някакви звуци в тая кола, отделно при скорост над 100км/ч ми фучи нещо от челното стъкло, ли от уплътнения на вратите ли не знам.
Отвсякъде някакви звуци в тая кола, отделно при скорост над 100км/ч ми фучи нещо от челното стъкло, ли от уплътнения на вратите ли не знам.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Засили се с 100-120 и изключи от скорост и виж к'во се случва. 
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Задните лагери вият много отчетливо, когато се натовари съответното колело. На ляв завой - десен лагер, и обратно. Тоя звук надали може да се сбърка.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Ходих при майстора и след много умуване и ослушване,човека каза ,че още не трябвало да се отваря.Проверихме маслото и се оказа,че малко трябва да се долее но не доляхме ,защото трябвало да отида някъде където сменят масла, да сложат добавка (каквато момчетата там преценят !!!!!) в кутията и да долеят масло ,ако е нужно.Вие знаете,ли за такива добавки, да не стане някоя беля в кутията?
Иначе смених заден лагер и виенето в задницата изчезна,сега ми остава само кутията.
Иначе смених заден лагер и виенето в задницата изчезна,сега ми остава само кутията.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Зарежи тия добавки. Ако не си сменял маслото скоро, купи едно хубаво и го налей. Без това е 1.1 литра, а и не е скъпо. Но не оставяй кутията с по-малко масло, отколкото трябва.
- nov77
- кандидат ентусиаст
-
Оправих си най-после колата,след 2 месеца по сервизи и акъли от "компетентни майстори".
Оказа се лагера на опашката на скоростната кутия.
Сега след смяната му няма никакъв шум.
Благодаря на всички писали по темата!
Оказа се лагера на опашката на скоростната кутия.
Сега след смяната му няма никакъв шум.
Благодаря на всички писали по темата!
10 мнения
• Страница 1 от 1