По твърдо окачване за е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
По твърдо окачване за е36
Здравейте колеги,
Имам едно въпросче относно окачването.
Така имам една е36 316 м43 и съвсем скоро ще бъде с м52б28. Иска ми се да и втвърдя малко окачването като за начало докато събера парички за хубаво спортно окачване.(мисля за D2 или нещо от сорта
).
Така основният ми въпрос е мога ли да използвам други пружини (например съм чувал че на комби са по твърди задните) и какви?
Благодаря на всички предварително.
Така имам една е36 316 м43 и съвсем скоро ще бъде с м52б28. Иска ми се да и втвърдя малко окачването като за начало докато събера парички за хубаво спортно окачване.(мисля за D2 или нещо от сорта

Така основният ми въпрос е мога ли да използвам други пружини (например съм чувал че на комби са по твърди задните) и какви?
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Re: По твърдо окачване за е36
ако сложиш от комби от зад много ще се вирне
Щом е временно си купи за 100лв едни спортни пружини и карай докато събереш пари за по-хубавото
Щом е временно си купи за 100лв едни спортни пружини и карай докато събереш пари за по-хубавото
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- Stoicho
- член на клуба
-
- Кара: само 2 вратки
tuzins написа:Здравейте колеги,
Така имам една е36 316 м43 и съвсем скоро ще бъде с м52б28. Иска ми се да и втвърдя малко окачването като за начало докато събера парички за хубаво спортно окачване.(мисля за D2 или нещо от сорта).
D2 не е лошо за стрийт вариант

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Колега аз сам с сини пружини Лол тек и амортисиори Билщайн б4 и съм много доволен да ти кажа на пъря се държи иделано според мен и според колеги които са я пробвали
п.п пружините са 60/40

п.п пружините са 60/40

- clarcky
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 e36 328i Тouring
- Мечтае да кара: e36 ///M3
Колега аз на мойто комби съм с пружини Eibach 30/30 твърдичко вози,така я взех,явно италянеца който я е карал е бил фенче, из завойте влиза доста прилично,не се накланя като стоковици
Иначе амортисьорите са ми оригиналд,но често съжалявам че съм с ниска кола.Добре,че движа в София по един исъщ маршрут,и съм го подбрал без легнали полицаи и други препядствия,всяка шахта и дупчица се знае на изуст.Имам къща в Сандаснки,като тръгна на там през кресненското дефиле по завойте е лудница с тея пружини
Между другото тези пружини Eibach прочетох в интернет че ги водят доста добри..Но за стойка няма какво да говориме,имам позната със комби даже същия цвят,като паркираме един до друг,винаги по ниската кола лови окото 

- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
аз също съм с лоутек 60-40 и съм много доволен.
160 кинта беше комплекта предни и задни доколкото си спомням. а ако сложиш и от кабрио ще е още по-добре щот е по-тежко.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
търсиш си син H&R продават се из форума за около 100-140лв комплекта. Втвърдяват приятно снижават малко и не ти убиват цялата возия
- tuzins
- Потребител
-
- Кара: Е34 и Е36
- Мечтае да кара: Е38 M62B44 или Е46 М3
Други идеи?
Мерси
Мерси
- Betrayer
-
-
- Мечтае да кара: E9 CSL Batmobile
Колега аз имах същия проблем, взех си пружини 40/40 и сега колата заспа
Доста намали и камшиците... +това съм си със сток аморт. който търпи до 4см снижаване без проблем, вече 60/40 му е много за отпред и не ти го препоръчвам за сток аморт. 

"With power up to 321hp and a six speed gearbox, the EVO will launch from 0-100km/h for 5,4sec and nudge with 260km/h on the German autoban!"
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Betrayer написа:Колега аз имах същия проблем, взех си пружини 40/40 и сега колата заспаДоста намали и камшиците... +това съм си със сток аморт. който търпи до 4см снижаване без проблем, вече 60/40 му е много за отпред и не ти го препоръчвам за сток аморт.
така е колега, аз казах че съм с жълт Билщайн б4, а не със сток амортисиори... ако смята да слага 60/40 иска и други амортисиори

Какъв е тоя жълт Билщайн б4?
Да не е боядисван?
Да не е боядисван?
virtue and tranquillity
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Да споделя и аз специално за пружини.Вчера смених на комбито,уж твърдите пружини с айбах -30мм и колата е доооста доооста по стабилна и малко по се усеща като че ли.Ако трябва да сравнявам между сток пружините и тези , които сложих бих казал,че със стоковиците колата се люлее и накланя прекалено много.Като твърдост и тн не усещам да е по гадна возията,просто знам къде ми е задницата. 

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Dream_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330i седан .03
- Мечтае да кара: Това което има
- Детайли за колата: Черна.
За твърдостта на возията и стойката на колата имат значение и какви ще са амортесьорите,така че трудна работа само спружини да мине номера.Нещата трябва да са си паснати,за това под окачване се разбира комплект пружини и амортесьори.
- e90 325i
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М40ки и М50Б...
- Мечтае да кара: е-90 325i M-paket
- Детайли за колата: M-50 То Чyk..
H&R пружини 

Скъпи, за рождения ми ден искам
подарък, който като го настъпя и за 3
секунди да вдига 100....!!!!! - Добре, ще
ти подаря кантар....