имам проблем с газовия инжекцион
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- kaloqn.panov
- Потребител
-
- Кара: BMW 320i kabrio
- Мечтае да кара: BMW 730d
- Детайли за колата: Единствената 320ка-ламя с червен гюрук !!!!!!!!
имам проблем с газовия инжекцион
имам един проблем когато карам на газ около 10-15мин с пове4е от 80км и после спра колата гасне а ако се движа и когато я пусна по енерция като загасне колкото и да се опитвам да я запаля на скорост не иска запалва дакато е на скорост и после като натисна саединителя пак гасне единственото решение което сам открил за момента е 4е триабва да я загася от ключа и после като я запаля си работи перфекно до следваштото вдигане на по висока скорост за по далго време но това не е рашение! става вапрос за газов инжекцион LANDI RENZZO или нешто такова а двг. е 2ка. 150к. Досега кадето и да отида при газаджия ми казва 4е няма такав софтоер за да определи пре4ината и незнам какво да правя не се кара така бкагодаря ви!!! 

- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Re: имам проблем с газовия инжекцион
kaloqn.panov написа:имам един проблем когато карам на газ около 10-15мин с пове4е от 80км и после спра колата гасне а ако се движа и когато я пусна по енерция като загасне колкото и да се опитвам да я запаля на скорост не иска запалва дакато е на скорост и после като натисна саединителя пак гасне единственото решение което сам открил за момента е 4е триабва да я загася от ключа и после като я запаля си работи перфекно до следваштото вдигане на по висока скорост за по далго време но това не е рашение! става вапрос за газов инжекцион LANDI RENZZO или нешто такова а двг. е 2ка. 150к. Досега кадето и да отида при газаджия ми казва 4е няма такав софтоер за да определи пре4ината и незнам какво да правя не се кара така бкагодаря ви!!!
Колега отиди на ботевградско шосе срещу караулката при маргел доколкото знам там е представителството на ланди ренцо,най-вероятно те, ще могат да ти помогнат.
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Здравей, колега. Бих те посъветвал първо да се убедиш, че нямаш проблеми с ламбда/стъпково моторче и тн, преди да търсиш проблема в газовата (тъй като, за да работи на газ добре, първо трябва да работи перфектно на бензин), просто аз имах подобен проблем и си беше от стъпково и ламбда. Как върви колата на бензин? Пробвал ли си да я покараш, за да видиш дали ще ти го направи този номер?
Поздрави
Поздрави
amadeusbg написа:Здравей, колега. Бих те посъветвал първо да се убедиш, че нямаш проблеми с ламбда/стъпково моторче и тн, преди да търсиш проблема в газовата (тъй като, за да работи на газ добре, първо трябва да работи перфектно на бензин), просто аз имах подобен проблем и си беше от стъпково и ламбда. Как върви колата на бензин? Пробвал ли си да я покараш, за да видиш дали ще ти го направи този номер?
Поздрави
Точно така. Огледай дали всичко по системата ти е наред и най-накрая търси причината в газовата. В Сф мисля, че има сервиз на Ланди Ренцо, можеш да отидеш да ти я погледнат. И аз съм с газов инжекцион на Ланди на м43в18 и поне засега нямам проблеми... да чукам на дърво... .
поздрави
- kaloqn.panov
- Потребител
-
това е странното 4е на бенз работи перфектно затова ми е трудно да открия проблема
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Провери дали не гълта въздух от някъде... Такава тъпанарщина става ако е скъсано гофрето 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Когато на двигателя му трябва повече газ, изпарителят се охлажда повече и е възможно да замръзва. Газаджии са казвали, че това е възможен проблем, ако изпарителят се затопля от кръга за подгяване на дроселовата клапа, защото е по-малък дебита. Трябвало да се ползва кръгът на парното, за да няма такива проблеми. Не го твърдя със сигурност, но така съм чувал, може да провериш при теб как е.
txl написа:Когато на двигателя му трябва повече газ, изпарителят се охлажда повече и е възможно да замръзва. Газаджии са казвали, че това е възможен проблем, ако изпарителят се затопля от кръга за подгяване на дроселовата клапа, защото е по-малък дебита. Трябвало да се ползва кръгът на парното, за да няма такива проблеми. Не го твърдя със сигурност, но така съм чувал, може да провериш при теб как е.
Тъкмо това щях да кажа и аз - да не би да замръзва редуктора, гледал съм такъв театър на една Примера.
При мен, а и не само, отоплението на редуктора е включено именно към подгрева на дросела, и няма абсолютно никакъв нишан да пада температурата на редуктора, камо ли да замръзва. А не е като да не се кара бързичко на газ...
- paxtara
- кандидат ентусиаст
-
Jang1r написа:Провери дали не гълта въздух от някъде... Такава тъпанарщина става ако е скъсано гофрето
аз съм за това имах подобен проблем на старото ми бмв и точно това беше + ламдата

BMW
- Biogame
- старши ентусиаст
-
- Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
- Мечтае да кара: Всичко що е BMW
- Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++
А филтъра в изпарителя гледал ли си го???
И както каза един колега по горе,виж откъде идва антифриза за изпарителя от парното или от дросела.
Защото има логика да не смогва да затопля газта и да замръзва при по висока скорост.
И както каза един колега по горе,виж откъде идва антифриза за изпарителя от парното или от дросела.
Защото има логика да не смогва да затопля газта и да замръзва при по висока скорост.

- kaloqn.panov
- Потребител
-
мн Ви благодаря за саветите на всички щте погледна това за водата на испарителя но за ламда сондата сам сигорен че е сменяна и то два пъти пак Ви благодаря!!!!!!!!

11 мнения
• Страница 1 от 1