Кога точно е произведена колата? VIN
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- paradisebg
- Потребител
-
Кога точно е произведена колата? VIN
Ясно е, че не разбирам, затова реших да ви питам, в големия талон пише "дата на първата регистрация 01.01.2003" , но когато въведа VIN-а на колата в realoem или някой друг подобен сайт който разчита VIN-a ми изписва 2003/05 месец?
Re: Кога точно е произведена колата? VIN
Продали са я на първия собственик разглобена и за 4 месеца си я е сглобил
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
paradisebg написа:Ясно е, че не разбирам, затова реших да ви питам, в големия талон пише "дата на първата регистрация 01.01.2003" , но когато въведа VIN-а на колата в realoem или някой друг подобен сайт който разчита VIN-a ми изписва 2003/05 месец?
разгледай тук -- http://www.bmwarchiv.de/vin/index.html
- Bloodnoon
- младши ентусиаст
-
- Кара: вана
- Мечтае да кара: E46 M3 >:)
BMDrago написа:Продали са я на първия собственик разглобена и за 4 месеца си я е сглобил

- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
Bloodnoon написа:BMDrago написа:Продали са я на първия собственик разглобена и за 4 месеца си я е сглобил
![]()
![]()
![]()
и аз не се сдържах....

- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Това според мен е грешка на КАТ. Моята е с дата на първа регистрация 01.01.1999, а е произведена 04.1999. Добре си спомням, че в оригиналния талон датата на първа регистрация беше през май, но го видях късно. Не знам дали няма да е проблем при евентуална продажба.
PS А и едва ли е възможно да си регистрираш колата на 01.01.
дано да е грешка на кат, а не проблем на VIN
при всички положения или има нещо сгрешено или ... не много законно
може да провериш точната дата на производство тук viewtopic.php?f=1&t=264670&start=15
моята е регистрирана 6 дни след като е произведена
при всички положения или има нещо сгрешено или ... не много законно
може да провериш точната дата на производство тук viewtopic.php?f=1&t=264670&start=15
моята е регистрирана 6 дни след като е произведена
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
При мен със сигурност е проблема е в КАТ, защото си спомням какво пишеше в стария талон, който остава там. Ако не се лъжа са длъжни да пазят документите от регистрацията и може би може да се направи някаква справка.
може би никога да няма проблеми
никой не е тръгнал да рови в базата данни на БМВ кога е произведена дадена кола
това си е за ваша лична информация
никой не е тръгнал да рови в базата данни на БМВ кога е произведена дадена кола
това си е за ваша лична информация
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
b_velev написа:Това според мен е грешка на КАТ. Моята е с дата на първа регистрация 01.01.1999, а е произведена 04.1999. Добре си спомням, че в оригиналния талон датата на първа регистрация беше през май, но го видях късно. Не знам дали няма да е проблем при евентуална продажба.
За съжаление изобщо не е грешка, а честа немърлива практика ... просто не им се чете и явно не им се работи ... дата на производство - 01.01 2003, дата първа регистрация - Айде пак след Нова година - честито ..
P.S : При продажба проблеми няма, но аз например ще трябва да бръщолевя как тя е края края на 03' , обаче .... Което не cool

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Когато вкарах моята кола по документи беше 09.2000 отидох до кат да я регистрирам и след като си взех талона и гледам о1.01.2000г.
Отидох на гишето и най учтиво ги попитах защо не са я писали 01.01.2001г ами 01.01.2000г.
а те ми отговориха,че това е практиката на кат София и така се правело.След време ме спират катаджия и ми вика:абе ти как я купи тая кола на първи бе тогава нищо не работи.После последва въпроса да не е крадена и тн... 

новият ми номер: 0877787835
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Не приемай и RealOEM за чиста монета. Моят VIN изкарва в ОЕМ, че колата е 11/2002, но оригиналния типов сертификат (както и в немския талон) е записано дата на производство втората половина на декември 2002 и дата на първа регистрация в началото на януари 2003.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Вдигнете задната седалка, там по правило има един документ от завода с данни за колата. Естествено ако някой не го е махнал, но моята я купих януари 2011 и документът беше там, а е произведена 11.1999 г. Между другото намерих такъв документ и на старата ми-Е30 от 1985 г.-преди 3-4 години вдигнах седалката и беше там!!
- taba4ko
- ентусиаст
-
- Кара: 12' F30 335i
това не го знаех за задната седалка. ще взема да проверя да видя какво ще излезе или какво няма да излезе. между другото, аз моята я написах и в ЕТК и там показа същото както и в реалоема. предполагам че ЕТК е с също точна, понеже си ползва собствена база от данни.

- paradisebg
- Потребител
-
Стана ми интересно, не за друго, а просто защото трябва да си поръчам съединител, а те били два вида на sachs единия преди 3-тия месец на 2003, а другия след;) става дума за седан, даже, ако не се лъжа, някой беше писал, че след 3-тия месец на 2003 Е46 започва да се предлага и със 6 степенна скоростна кутия, до преди това не се е... пък дали е вярно незнам.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2