могат ли да се махнат катализаторите и това да не повлиае ..
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
могат ли да се махнат катализаторите и това да не повлиае ..
Автомобила е е46 м47б/д18(несъм сигурен как точно му е маркировката) или иначе казано 318д - въпросът ми е дали някой е махал катализаторите на този мотор и има ли проблем да се демонтират или ще се наложи ровене из софтуера заради ламбда сондите непосредствено след катализаторите ? когато се демонтират
Re: могат ли да се махнат катализаторите и това да не повлиае ..
Като за начало дизелите нямат катализатор, а имат филтър за твърди частици. Това за ламда сондата от къде си го чул?
Най добре на пипай нищо. няма смисъл да си изхвърляш боклуците по пътя.
- brankovv
- младши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Като за начало дизелите нямат катализатор, а имат филтър за твърди частици. Това за ламда сондата от къде си го чул?
нещо не ти разбрах поста, я обясни като за малоумен

brankovv написа:bmw325tds написа:Като за начало дизелите нямат катализатор, а имат филтър за твърди частици. Това за ламда сондата от къде си го чул?
нещо не ти разбрах поста, я обясни като за малоумен
Koлегата имаше предвид, че дизеловите двигатели нямат ламбда сонди. Имат само бензиновите такова нещо. И действително имат филтър за твърди частици, но то това си е пак катализатор, просто е леко по-различен, но пак идеята е горе долу същата. Факт е, че даже при дизелите става по-зле положението, защото се запушва това нещо и почва да тормози двигателя. Маха се разбира се и даже, ако не се лъжа не са необходими никакви допълнителни интервенции (поне при е46), точно щото няма такова животно като сонда. Проблем се получава с бензинките - почват да светат лампи. Проблемът е, че става малко по-шумна колата. Все пак нека някой колега с печка да се изкаже по-компетентно относно махането, но мисля, че е горе-долу така!
- titimen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: през ями и окопи...
- Мечтае да кара: LEXUS
Чува се свистенето на турбината малко по-вече, нищо друго
- xterminator
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10
Махай смело. Няма никакви ламбда сонди. Даже колата може да тръгне по-добре, а и да ти дадат някой лев. За моите два катализатора ми дадоха 200 лева (на 320д 150к.с). Както каза колегата от предишния пост - малко по-силно ще ти свисти турбината и това е 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Махай ги спокойно - само турбината ще почне да се чува малко по-отчетливо 

Si non confectus, non reficiat.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
все съм се чудел, а няма ли да започне да влияе на турбината ако си с прави тръби, нали все пак катализаторите са си изходно съпротивление?
Направо ще й олекне и на турбина, и на двигател като цяло! Друг е въпроса, че вече няма да е Евро 3
, а ще е Евро 0
Според мен вече е необходимо да почнем да мислим за екология и спазване на екологични норми, защото.... да не обяснявм защо! Въпросът е, че ако горивата са ни ок, съвсем друго ще ни бъде тестото! Ама уви! На тоя етап - махай, колега, в крайна сметка по-добре да не си тормозиш мотора, ако е позапушен!

slitter написа:Направо ще й олекне и на турбина, и на двигател като цяло! Друг е въпроса, че вече няма да е Евро 3, а ще е Евро 0 ...

slitter написа:...Според мен вече е необходимо да почнем да мислим за екология и спазване на екологични норми...

slitter написа:...махай, колега, в крайна сметка по-добре да не си тормозиш мотора, ако е позапушен!

bmw325tds написа:По-добре е да си трови децата със сажди за сметка на малко повече вървене. Има ли някой, който е минавал дино-тест преди и след махане на катализатор или филтър? Ако има такъв нека постне резултатите да ги видим черно на бяло.

Meн също ме интересуват някви такива данни, черпени от емпирични опити! Да се знае дали или...!!!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
slitter написа:bmw325tds написа:По-добре е да си трови децата със сажди за сметка на малко повече вървене. Има ли някой, който е минавал дино-тест преди и след махане на катализатор или филтър? Ако има такъв нека постне резултатите да ги видим черно на бяло.
![]()
Meн също ме интересуват някви такива данни, черпени от емпирични опити! Да се знае дали или...!!!
ако прочетете малко чужди форуми ще видите най-често в подписите на колегите списък с модове, та в 95%-та от тях присъства мод - DeCat, няма да ви обяснявам това какво значи, вие сами ще се досетите или проверите!
и само да кажа, че колегите не са по-глупави от нас, напротив!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- brankovv
- младши ентусиаст
-
много благодаря колеги, при мен заблудата за ламбда сондите идва първо че незнам какво точно върши (няма и кой да погледне в гугъл
) и 2ро че никога досега несъм виждал дизелово с краката нагоре от там идва и глупавият ми въпрос, за сега всичко ми става ясно за което благодаря много 

- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
Поредната тема за катализатори ..
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D1%80 ето колега, тук ще намериш какво се случва при дизела ...
За Еко притесненията - мисля че колегата Димитрофф беше дал данни за след премахване, който не бяха никак лоши ..
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BE%D1%80 ето колега, тук ще намериш какво се случва при дизела ...
За Еко притесненията - мисля че колегата Димитрофф беше дал данни за след премахване, който не бяха никак лоши ..
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Аз винаги съм се питал, защо всички в Бг махат катализаторите на колите, все едно е "демонична" част, която има роля да "убие" колата ви. Не мисля, че от БМВ са се събудили и са си казали "хм, я да сложим тая гадна част".
Ако в Бг направят така както е в Германия примерно, 90% от колите няма да могат да се движат на пътя.
Аз даже през 2013, за да се движа в града, ще ми е нужен допълнителен филтър.
Лично мнение, но това си е чисто бг работа с махането на катализаторите и сигурно за това като се залепя близо до някоя кола за повечеко време, трябва да гася климатика и да затварям прозорците...
Ако в Бг направят така както е в Германия примерно, 90% от колите няма да могат да се движат на пътя.
Аз даже през 2013, за да се движа в града, ще ми е нужен допълнителен филтър.
Лично мнение, но това си е чисто бг работа с махането на катализаторите и сигурно за това като се залепя близо до някоя кола за повечеко време, трябва да гася климатика и да затварям прозорците...

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2