Смяна на маслото на автоматик е90?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Re: Смяна на маслото на автоматик е90?
Колеги, придържайте се към темата!
"Смяна на маслото на автоматик е90?" - за и против с обосновка...
"Смяна на маслото на автоматик е90?" - за и против с обосновка...
- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D E90
- Мечтае да кара: нещо още по-бързо
Колеги, сменяйте маслото на автоматика, за да не сменяте после скоростна кутия. 

- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега то хубаво да се сменя маслото на автоматика, на препоръчаните от БМВ километри, дали 80К или 160К, ама няма сервиз в БГ на който да се довериш. Като гледам и оторизираните какви ги вършат. По скоро ще развалят кутията след смяната на маслото.То не е като да смениш маслото на двигателя. Конвертора няма пробка и маслото от там неможе да се източи изцяло.преди да се налее новото масло конвертора и самата кутия трябва да се промият, те. да се налее масло да се повърти кутията и след това да се източи маслото пак. Тва се прави защото новото масло има миещи свойства и вдига всичките батаци и утайки, така .че или се прави както трябва или по добре да не се сменя. Понеже следя темите за АСК и до колкото имам спомени повечето проблеми с 6hp кутийте се появяват след смяната на маслото, къде не са наляли достатъчно течност, къде не са източили добре маслото от конвертора и тем подобни. Получава се веднъж даваш 1000лв за масло и много скоро след това още повече пари за ремонт. Доколкото съм запознат с конструкцията на 6hp кутийте , мисля че е по добре кутията първо да се свали от автомобила и процедурата по смяна да се извърши после.
Така ,че колега ще ти направя предложение , което ако искаш може да откажеш. Отиди и си смени маслото на твоята кутия и след като минеш няколко хиляди километра без проблем и аз ще си сменя маслото в същия сервиз. Много мразя да се учат на моята кола.
Така ,че колега ще ти направя предложение , което ако искаш може да откажеш. Отиди и си смени маслото на твоята кутия и след като минеш няколко хиляди километра без проблем и аз ще си сменя маслото в същия сервиз. Много мразя да се учат на моята кола.
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
RuM6n написа:Колега то хубаво да се сменя маслото на автоматика, на препоръчаните от БМВ километри, дали 80К или 160К, ама няма сервиз в БГ на който да се довериш. Като гледам и оторизираните какви ги вършат. По скоро ще развалят кутията след смяната на маслото.То не е като да смениш маслото на двигателя. Конвертора няма пробка и маслото от там неможе да се източи изцяло.преди да се налее новото масло конвертора и самата кутия трябва да се промият, те. да се налее масло да се повърти кутията и след това да се източи маслото пак. Тва се прави защото новото масло има миещи свойства и вдига всичките батаци и утайки, така .че или се прави както трябва или по добре да не се сменя. Понеже следя темите за АСК и до колкото имам спомени повечето проблеми с 6hp кутийте се появяват след смяната на маслото, къде не са наляли достатъчно течност, къде не са източили добре маслото от конвертора и тем подобни. Получава се веднъж даваш 1000лв за масло и много скоро след това още повече пари за ремонт. Доколкото съм запознат с конструкцията на 6hp кутийте , мисля че е по добре кутията първо да се свали от автомобила и процедурата по смяна да се извърши после.

...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Абе мнения и разбирачи колкото искаш тука,чули не дочулу пънат се и спорят без обосновки и дори без да знаят защо. Щом БМВ казват ,че маслото е life time значи е така. Това че можеби има изолирани случаи на повредени кутий сигурно е вследствие на душманска експлоатация. Повече проблеми имаше със старите 5 степенни кутий,а за по новите 6 степенни не съм чувал да има много повреди, дори въобще. Ако някой знае за масови "failure" нека да сподели тука.
Колегата Ванко242 е ярък пример колко е здрава курията и потвирждение на препоръките на БМВ.
Колегата Ванко242 е ярък пример колко е здрава курията и потвирждение на препоръките на БМВ.
- itafraji
- Потребител
-
- Кара: E90 330d
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Тази логика за възникващи проблеми след смяна на маслото не е правилна според мен. По-скоро маслото на автоматика обикновено се сменя, след като вече е изникнал проблем... Аргументът за грешка при смяната също е валиден, но това все пак не е космически кораб и има кой да го свърши кадърно. И защо ZF казват, че трябва да се сменя, а от БМВ -lifetime(въпросът е риторичен)?
I love the sound of V8 in the morning...
- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
mmmotorwerke написа:Здравей колега,бмв казват че маслото се сменя на 160000,според зф се сменя от 80000-120000.Личния ми опит показва че смяната е задьлжителна(лично мнение).Успехи

...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
itafraji написа:http://autos.yahoo.com/maintain/repairqa/transmission/ques123_0.html
Колега ти сменил ли си си маслото в скотостната кутия на твоето Е90 и ако си го направил кажи, кога и къде?
Последна промяна RuM6n на 20 Ное 2011, 3:19, променена общо 2 пъти
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
vanko242 написа:mmmotorwerke написа:Здравей колега,бмв казват че маслото се сменя на 160000,според зф се сменя от 80000-120000.Личния ми опит показва че смяната е задьлжителна(лично мнение).Успехи
здравейте отново, ето тук ми попадна един линк : http://www.bmwusa.com/pdf_40220a77-0d5f ... bd3fa.arox но за X3 където е предписано смяна на ATF - (Shell M-1375.4) - 100 000 мили! Интересно е също маслото с което идват SUV от завода, а именно MOBIL 1.
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами Ванко кво се чудиш, да не би Мобил да е по лошо от Кастрола. Американски СУВ с американско масло. Вече технологийте с маслата напреднаха толкова много,че няма голяма разлика Кастрол, Мобил и двете са еднакво добри и покриват стандартите.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
mmmotorwerke написа:Здравей колега,бмв казват че маслото се сменя на 160000,според зф се сменя от 80000-120000.Личния ми опит показва че смяната е задьлжителна(лично мнение).Успехи
Колега би ли пояснил малко повече за "личния си опит", какви точно автомобили имаш впредвид и с какви АСК и колко опит имаш с ZF 6HP, защото мисля, че темата е за тази кутия.
- itafraji
- Потребител
-
RuM6n написа:itafraji написа:http://autos.yahoo.com/maintain/repairqa/transmission/ques123_0.html
Колега ти сменил ли си си маслото в скотостната кутия на твоето Е90 и ако си го направил кажи, кога и къде?
Да, сменял съм го. Колата беше на 160 000 км. Смених го при приятел, на който имам пълно доверие какво прави. Има сервиз в Пловдив. Няма да го казвам кой е за да не правя реклама, но всичко по моята кола е правено само от него и не съм имал оплаквания досега. Ако те интересува пиши ми на лично и ще ти кажа повече.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
Колега ще ти пиша през Януари, защото сега съм извън страната, пък Пловдив е на 400км от Варна.Това първа смяна ли беше и усети ли промяна след интервенцията? Но няма нищо лошо в това да кажеш за този добър сервиз в Пловдив или да направиш реклама, нали за това е форума , да споделяме кой от какво и кого е доволен. Виж тука в тази тема има един дето си прави реклама на маслата,така че...
- mmmotorwerke
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 m3
- Детайли за колата: rd sport dme soft,cams and heders.koni fsd
Колега,личния ми опит е следния:през 1999 постъпих на работа в бмв,имам всички квалификационни класове от е36 до ф колите,като излезне и по-нова инженерна серия ще я добавя.Сега се чудя дали ще поискаш да ми видиш бележника,защото и такъв имам.По груби сметки до момента имам направени над 150 зф кутий.Тази тема заприлича на стара батерия-изчерпа се.С уважение mmmotorwerke.Успехи
http://www.qualityoils.eu
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
CASTROL,MoBIL,Оригинални масла,Масла за скоростни кутии,Филтри
- itafraji
- Потребител
-
RuM6n написа:Колега ще ти пиша през Януари, защото сега съм извън страната, пък Пловдив е на 400км от Варна.Това първа смяна ли беше и усети ли промяна след интервенцията? Но няма нищо лошо в това да кажеш за този добър сервиз в Пловдив или да направиш реклама, нали за това е форума , да споделяме кой от какво и кого е доволен. Виж тука в тази тема има един дето си прави реклама на маслата,така че...
Първа смяна, не усетих никаква разлика

Сервиза се казва АИК. От София си заслужава да се ходи до Пловдив. За Варна вече ти си преценяваш.