М50 Яко тропане/стържене ПОМОЩ...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
М50 Яко тропане/стържене ПОМОЩ...
Отварям си капака и да дам малко газ да форсира и слушам и не вярвам на ушите си, трака яко не на празен ход а след определени обороти шума мога да го сравня със следното: все едно стържете тропайки, незнам как да опиша звука но е доста притесняващ идва от към предната част на мотора тоест към радиатора и е при напълно загряла кола, утре ще пробвам и на студено, колата върви повече от доволно и има доста ряз и набира няма никакви грижи, като се затвори капака на двигателиа си марка като котенце и не се чува. Маслото е МОТУЛ 300 компетишън + но и преди смяната като отварях капака го имаше не се появи изведнаж,
..... повдигачи ли са верига ли е или друго ама ме е страх да си я карам да не се прецака много вътрешно ми идва гадно.
..... повдигачи ли са верига ли е или друго ама ме е страх да си я карам да не се прецака много вътрешно ми идва гадно.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
Breyton написа:Точно този на алтенатора и спомагателните агрегати.
Извинявам се за некомпетентноста от моя страна, но не мога да схвана какво общо има с ремъците? можеш ли да ми разясниш
- Breyton
- ентусиаст
-
- Кара: E34
Казваш че шума идва от предната част на двигателя.Може да е от водната помпа,помпата на сервото,генератора или някоя обтягаща ролка.Като я запалиш без ремък и шума остане значи проблема е в самия двигател-най-вероятно успокоител както каза Драйвъра.
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
Breyton написа:Казваш че шума идва от предната част на двигателя.Може да е от водната помпа,помпата на сервото,генератора или някоя обтягаща ролка.Като я запалиш без ремък и шума остане значи проблема е в самия двигател-най-вероятно успокоител както каза Драйвъра.
Сменени са ремъците и обтегачи и каквото там трябва , а шума си е горе откъм ваноса ако мога така да се изразя. Притеснява ме колко мога да карам така защото не съм в бг в момента а кола навън да се ремонтира скъпо излиза.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
колега и при мен го има това стържене но е сравнително слабо но си карам така вече 10к и няма никакви проблеми за сега 

- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
така ме успокояваш малко, аз бих го отстранил но немога тук, а до месец ще се прибирам и ме е страх да не стане някоиа поразиа.....БОРКО-ЧИПА написа:колега и при мен го има това стържене но е сравнително слабо но си карам така вече 10к и няма никакви проблеми за сега

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
bmwdriver написа:Може и да е от ВАНОС-а,но съм чувал,че е по скоро чукане като дизел,а не чегъртане
и аз мисля,че е от ВАНОС-а,и да,не е точно стържене а нещо като почукване
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
?
bmwdriver написа:Може и да е от ВАНОС-а,но съм чувал,че е по скоро чукане като дизел,а не чегъртане
Не е точно чукане, значи мога да го опиша като нещо което ролката на ангренажния ремък при другите коли ама без ремъка и докато се върти да се опира в желязо такъв е шума , незнам дали сте ме разбрали но не е троп троп защото е в следствие на нещо което се върти или поне аз така го чувам.

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2