Волана ми тресе при плавно спиране и при скорост 140-150км/ч
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Волана ми тресе при плавно спиране и при скорост 140-150км/ч
Колеги изчетох всички възможни теми, които имат нещо общо с моята. Извинявам се, че пускам нова тема. Просто имам нужда от помощта ви!!! Преди месец рециклирах рейката и от тогава волана ми тресе та ще ми счупи ръцете. Това става при плавно спиране между 80 до 30км/ч. Също тресе и когато вдигна скорост 140-150км/ч. Вчера ходих в сервиз и се оказа, че имам разбит шенкел. Намерих читав шенкел втора ръка от колега от форума. Сменихме го. Проблема си остана същия. Гумите са балансирани. За всеки случай сменихме задните на мястото на предните. Проблема си остана като изобщо не се подобри това тресене та дори и поне малко да намалее. И предните и задните спирачни дискове и накладките са нови - на 3000-4000км макс. Момчето от сервиза ми каза, че ако са криви би трябвало да вибрира и педала на спирачката(дали е така?) Дайте някакви идеи какво да правя и къде да търся проблема. При минаване по павета и по лоши пътища се чува едно тресене някъде долу, като го усещам и във волана. Колата ми е Е39 520и 05.96г. по вин.
Re: Волана ми тресе при плавно спиране и при скорост 140-150км/ч
Благодаря колега. Все пак ще пиша какво е станало и при мен - тук 
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Педала на спирачката не вибрира при криви дискове. Какви хора работят по тези сервизи.....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Niko88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5 е70 4.0d
- Мечтае да кара: Валяк
Виж си тампоните над амортисьорите...
- arsenal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: мотокара
- Мечтае да кара: на бензин