Пътуването - Програма, Осъществяване, Хинтове

Тук се дискутират срещите.

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Пътуването - Програма, Осъществяване, Хинтове

Мнение от ati » 22 Апр 2006, 10:32

Момичета и момчета,
малко остана до заветния тазгодишен събор.
Ето програмата на пътуването за софийската група и някой неща и правила за хората, които досега не са пътували в група, по-голяма от 4 - 5 автомобила.
Нека темата се използва и за координация на групите от другите градове.

Ето как изглежда плана за потегляне на софийската група.
Събиране на ГАЗ-Ком, зад паркинга на Билла в квартал Младост в 9 часа сутринта. Тръгването е предвидено за 10 часа. Колоната ще бъде предвожданата от автомобил, изпълняващ ролята на сейфти-кар по предварително определен и споделен с Вас марширут до аварийната лента на магистралата пред бензиностанцията на ЛукОйл, където колоната, която от различните светофари и препятсвия на трафика със сигурност ще бъде разкъсана, ще се събере отново.
Сборен пункт с групите от страната за едновременно навлизане в Пловдив под егидата на екипа на Пабло е втората отбивка за Пловдив (пътя, по който се минава за Казанлък). След като се слезе от магистралата има една голяма и доста дълга права - там ще съберем всички коли от страната, за да влезем заедно:)
Предвиден час на този сборен пункт за ВСИЧКИ коли от страната е 12 часа. Моля организирайте си колоните така, че да сте там поне половин час по-рано
Смятам, че групите от другите градове с помощта на тази тема могат сами да си организират пътуването до тази точка и няма нужда от моята намеса, но ако все пак се наложи - аз съм насреща.

Така, ето някой неща около пътуването, които тази година ще са малко променени сравнение с миналата година.
Колона ще има само на излизане от София и влизане в Пловдив. През останалото време по магистралата ви давам свободата да се налудувате колкото искате. НО
Ще има водеща кола, която ако задминете и в последствие се загубите някъде, сами ще носите отговорност да ни намерите отново.
Водещета кола ще се движи в рамките на нормалната за пътуване на магистрала скорост, така че да може да я следвате, независимо как сте моторизирани. Последна кола от колоната ще сме екипа на Торнадо Туниг, така че можете да си позволите да карате със скорост, която ви е удобна на вас и вашия разход.
Така или иначе магистралата не е кой знае колко дълга и да искаме не можем да се разпокъсаме много, но искам да избегна задължително каране един след друг, което води до ефектна на доминото. Всеки си избира сам скоростта, с която да пътува, има водеща кола, която да показва пътя и крайна кола, която да затваря групата и да помага на евентуални закъсали, на вас оставям избора къде да се движите, само да не е зад последната кола.

Правила

Правилата са прости и не изискват особена подготовка.
1.В градовете се старайте да организирате колоната и да сте един зад друг, пазейки другарчето си отзад, т.е. постоянно да гледате да не се изгуби някъде или да не закъса. За разлика от закона за движение на пътищата в колона вие отговаряте и за хората зад вас. Ще има предварително дадени марширути, за да знае всеки накъде отиваме и разкъсванията на колоната да не са придружени с изгубвания на коли.
2. Когато можем, водещите коли ще отцепваме цели кръстовища, за да могат да минат всички коли на веднъж - моля, не се зазяпвайте, а се изтеглете максимално бързо от блокираното от нас кръстовище. Ако обаче не сме блокирали кръстовището, АБСОЛЮТНО СЕ ЗАБРАНЯВА МИНАВАНЕТО НА ЧЕРВЕНО :!: :!: :!:
По-старите от вас знаят, че имаше и случай на тотализирана кола, опитваша се да не се изгуби от колоната - никому не е нужно това и то точно, на събора. Както споменах, марширутите ще се знаят предварително, така че не е фатално, ако останете първа кола на светофара - продължете движението си по оказания марширут със скорост и по начин, както сте се движили досега - сега вие водите колоната, до настигането на основната част.
3. Забавлявайте се, но внимавайте и пазате колите на приятелите си - недейте да описвате завойте до предела на възможносите си - има специално наета писта за това. Не правете Бърн-аути на светофарите пред лъскави или новобоядисани коли - гумата залепва по много неприятен начин на капака на ентусиаста зад вас. Съобразявайте се един с друг - за всичко има време и за всичко сме помислили и осигурили, останалото зависи само и единствено от вас.

Хинтове -
Пътуването по магистралата всеки път е обявено със скорост от 120, но от десетките ми пътувания до Пловдив мога да ви кажа, че средната скорост на пътуване е 160 км/ч. Не е кой знае какво и всяка 316-ка може да я поддържа. Но както споменах, има коли, които заради разход или сетъп на окачването не могат да поддържат тази скорост, така че не се притеснявайте, ако не можете или не искате да поддържате тази скорост - ние (последната кола) ще съобразим скоростта си с вашата, колкото и ниска да е тя (е, все пак да не е под 90 - 100 км/ч). Внимавайте с прелитанията до колоната, защото от еуфорията някой забравят да гледат в огледаталата и да не стане мазало, че сме много коли :)
Внимавайте с трафика - никой не е свикнал да го задминат 60 - 70 коли от марката БМВ на един дъх - хората реагират различно и понякога непредсказуемо (имали сме случай на рязко отбиване и пускане на аварийни от страна на участници в движението) - имайте го предвид и се приближвайте внимателно към застиганите от вас автомобили.

Това е в общи линии.
Очаквам в тази тема да се организират регионално останалите градове за предвижването до сборния пункт преди Пловдив.
Също така тук ще публикувам марширутите за излизането то София и влизането в Пловдив, за да знае всеки накъде отива.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 22 Апр 2006, 11:53

за да пристигнем на карловско шосе в 11.30 нашата група има един час път от стара загора.не че сме голяма група,но знам че ще има коли от сливен и евентуално от морето,затова нека нашата среща бъде в рамките от 09.30 до 10.30 на големия вътрешен паркинг на "метро" в петък.както виждате има време и за пазаруване

ако имате нещо наум което не съм доизмислил можете да ми драснете лс. за да променя нещо тук.
Последна промяна B U L L I на 23 Апр 2006, 13:55, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 22 Апр 2006, 11:55

Понеже се очертава и аз с Пабло да съм част от посрещащата група ще си оставя телефона ако някой случайно се изгуби или откъсне от колоната да се обажда и да го намираме по GPS-a :mhihi:
0889640498 Николай(1) :mhihi:
П.С. Понеже от известно време не съм рус се оглеждайте за снажен, млад левент с ЧЕРНА КОСА 8)
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 23 Апр 2006, 1:13

Ако някой бъде спрян по магистралата от полицайчета ще спира ли цялата колона след него (както според мен би трябвало да бъде) или го задминаваме?

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 23 Апр 2006, 1:17

Няма да бъде спрян, поне така си мисля :D На третия събор на който бях ни спираха по-късно, но само за да ни разпитват какво става :D Освен това полицая ако махне с палка на цяла колона аз съм сигурен, че никой няма да спре. Поне аз :lol:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 23 Апр 2006, 2:05

Ако сме в колона да, но ако сме се разкъсали по магистралата? Миналата година в колона поне аз се движех едва 20-30 км. После се изнерви обстановката, защото се движихме по магистралата с 70-80 км/ч и един като чукна левия мигач и от там колоната чак в Търново я видях. Пътували сте до Пловдив и знаете - почти сигурно е че поне на едно място ще има патрул... Честно казано аз ще спра ако ми махнат с палка.
Последна промяна BMX на 23 Апр 2006, 2:08, променена общо 1 път

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 23 Апр 2006, 2:07

Последната кола тази година ще изчаква със сигурност.
Изображение
Изображение

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 24 Апр 2006, 15:53

досега никога не са ни спирали, когато сме се движили в колона, ако някой бъде спрян от полиция, моля колоната да си продължи, за да не задържаме излишно пътуващите и да не изнервяме органите на реда. Последната /ите кола/и на Торнадо, които ще покриват фланга ще спрат с Вас - няма да ви оставим:)
Ако има още такива неща, които съм пропуснал да напиша и споемна - питайте, както направи БМХ :yes:
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Дон Хуан де Маркофф
Аватар
Кара: Е30 cardio,Е39,Е36 combainero
Мечтае да кара: X6 cabrio

Мнение от B U L L I » 24 Апр 2006, 18:18

не си прав ати,ако спре цялата колона ченгетата ще искат по бързо да се отъват от жертвата,а иначе кои знае за какво ще се заядът с човечеца
ИзображениеИзображение
http://bayern-bulgaria.net/
"към крайно тежките заболявания се прилагат крайно тежки форми на лечение!"
71% от повърхността на Земята е покрита от вода… Останалата площ се покрива от Мануел Нойер.

Ценко изложбения
Аватар
Кара: дългия да си плати входа !!!

Мнение от rtzankov » 24 Апр 2006, 18:38

Ако полицай посегне да спира НЯКОЙ (щот ниокога няма да е ясно кой точно) ще е най-голямата глупост на света и аз предлагам на всички да откажем да се подчиним ! Винаги имаме оправданието, че не е било ясно кого е искал да спира ! А едно евентуално спиране може да направи такава верижна катастрофа (да не дава господ) че тоя събор няма да го забравиме никога !
Изображение
Изображение
R.I.P Landikar

шПерко
Аватар

Мнение от Иво » 24 Апр 2006, 18:49

Аз не спирам и пари да ми давате :lol:
Изображение
Изображение

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 25 Апр 2006, 9:50

Като за начало в колоната при влизането в Пловдив ще има едно wanna be a BMW но то получи Бойното си кръщене на 3тия събор в Казанлък със почетния номер 15 8)
Така че примирете се че ще ви води една корейка :P :P
За ориентир ще съм облечен горе долу по този начин.(на снимката)
Предвидил съм няколко котешки пътечки през който обаче да има възможност да се посъбере колоната ;)
ОБАЧЕЕЕ деня е петък,предстой Пролетния Панир и града ще е малко по пълен от нормалното.
Затова ВЛЕЗТЕ ми в положение и се придържайте стриктно към напътствията ни защото иначе става сложно
В общи линии за сега това се сещам но има и още но по късно :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Пич, къде ми е колата?
Аватар

Мнение от ! Алекс » 25 Апр 2006, 12:00

Пабло с тази стоика направо къртиш :bchug:
тва сухи тренировки ли са :mhihi:

олдскулърски облъченяк
Аватар

Мнение от Любака » 25 Апр 2006, 13:54

Aха да не ти е мечтичка да станеш ПУЛИЦАЙ :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Уж се знаем не си такъв човек ама знаели се??????
АУТЯГА - братството на умствено увредените автопсихопати.

Кой кашля?
Аватар
Кара: D779676

Мнение от Nikolay1 » 25 Апр 2006, 17:47

Отзад на жилетката му пише: Комунал :mhihi:
Be poZer, ride HoreX, drink 4oreX!
Oня русия

Следваща

Назад към Събори/Мероприятия