Смяна на спирачни дискове....325ТД.......
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Смяна на спирачни дискове....325ТД.......
Здравейте колеги!!!Искам да ви помоля за малко информация,ако може!?
Значи става дума за смяна на предни дискове на 325ТД седан.Интересува ме,задължително ли се сменят накладките с дисковете и ако да какви дискове и накладки да сложа?А също така,дали и апаратите се сменят!?

Значи става дума за смяна на предни дискове на 325ТД седан.Интересува ме,задължително ли се сменят накладките с дисковете и ако да какви дискове и накладки да сложа?А също така,дали и апаратите се сменят!?

- jbankov
- ентусиаст
-
- Кара: e46 M54 '01
Re: Смяна на спирачни дискове....325ТД.......
Задължително се сменят дискове заедно с накладките.Препоръчвам ти АТЕ
Няма нужда да сменяш апаратите, но може да ги поизчистиш добре и ще се учудиш колко гняс ще излезе 

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
колегата е прав, но ако си намериш оригинално АТЕ иначе
Zimmerman с накладки Техtar е много много приятен вариант, апаратите задължително ги чистиш, аз бих си взел и по един ремонтен комплект и сменил о-пръстените, колегата laviatan мисля че продаваше. Източи си спирачната течност щото ако не си я сменял изглежда като старо масло .... след което ще забележиш приятна промяна 

- em1l
- младши ентусиаст
-
- Кара: Го на Ракйя
- Мечтае да кара: на ракия и да си разреждам с вода или бърза HONDA
Нови дискове задължително нови накладки. Апаратите може да ти ги рециклират за всеки случай да подмениш пръстени и уплатнения. Аз взех дискове на феродо с накладки феродо премиер и няма да свирят кат евтините боклуци. Отначало е много приятна тръпката като ги смениш и очакваш да почне да спира но не спира

Сменяш дисковeте, накладките и маркучите. Задължително разглабяш апаратите и ги почистваш. Не е задължителна смяната на уплътненията на цилиндърчетата ако са добре. Задължително почистваш водачите на подвижната част от апарата.Nasko_325TD написа:Здравейте колеги!!!Искам да ви помоля за малко информация,ако може!?
Значи става дума за смяна на предни дискове на 325ТД седан.Интересува ме,задължително ли се сменят накладките с дисковете и ако да какви дискове и накладки да сложа?А също така,дали и апаратите се сменят!?![]()
Трик: вдигаш цялата предница и завъртъш волана докрай на ляво, когато сваляш десния спирачен апарат и обратната схема за левия.
Вземи си качествени дискове и накладки: аз съм доволен от Meyle.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Наско, при следващата такава тема, която е супер банална за този раздел и има купища информация в интернет, ще ти преустановя правата във форума за известно време. Ти сигурно си единственият, който пуска нова тема за всяко едно болче, което иска да завие по тая кола и пита как да го направи, без да се интересува дали някой преди него не е обяснил как става.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Молов кат гледам аватара днес имаш празник
по лабаво го давай
остави Насето, че утре въздушен филтър ще сменя ....

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Що се базикате бре,четох доста и различни мнения.Затова реяих да питам.Едни викат сменя се всичко,други не.Айде иди разбери!?Пък да сменям здрави части -няма смисъл. 

Докато не ти светне лампата за накладките не пипай нищо. Но това не е гаранция, че преди да светне дебелината на дисковете ще е в норма.Nasko_325TD написа:Що се базикате бре,четох доста и различни мнения.Затова реяих да питам.Едни викат сменя се всичко,други не.Айде иди разбери!?Пък да сменям здрави части -няма смисъл.
Общо накладките са 8, а датчиците 2

Аз така в началото взех некви накладки и едната хвана крака след няма и 1000км

Смених дисковете и накладките отпред с Meyle и 40 000км нямам грижи.
Една кола може да не може да тръгне, но тръгне ли трябва да може да спре.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Nasko_325TD написа:Що се базикате бре,четох доста и различни мнения.Затова реяих да питам.Едни викат сменя се всичко,други не.Айде иди разбери!?Пък да сменям здрави части -няма смисъл.
Ти сериозно ли? Дали се сменят и накладките с дисковете? И по този въпрос не си намерил нищо конкретно и определящо? Айде стига бе... я дай да видим кой е писал, че при смяна на спирачните дискове не се сменят накладки...
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Говоря за апаратите.
Nasko_325TD написа:...Интересува ме,задължително ли се сменят накладките с дисковете и ако да какви дискове и накладки да сложа?А също така,дали и апаратите се сменят!?...
Nasko_325TD написа:Говоря за апаратите.

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
[/quote]
Ти сериозно ли? Дали се сменят и накладките с дисковете? И по този въпрос не си намерил нищо конкретно и определящо? Айде стига бе... я дай да видим кой е писал, че при смяна на спирачните дискове не се сменят накладки...[/quote]
Виждал съм много пъти да се слагат нови дискове без нови накладки,което според мен лично е Много грешно.Защо? - еми защото първо не се знае на какво дередже е стария диск,може да е крив,износен повече отгоре/долу и тн и тн варианти много,което от своя страна уврежда накладката.Като приеме форма примерно по износена от горе по нова долу стъпва неравномерно на новия диск, което от своя страна може да създаде проблем/и всякакви от неравномерно износване до кривене на диска.Разбира се има много варианти,зависи много и самия диск какъв е ,както и накладките,нооо оригиналното си е най-добро.
Все пак може да греша кой знае.

п.п. за мен е задължителна смяната на накладките.
Ти сериозно ли? Дали се сменят и накладките с дисковете? И по този въпрос не си намерил нищо конкретно и определящо? Айде стига бе... я дай да видим кой е писал, че при смяна на спирачните дискове не се сменят накладки...[/quote]
Виждал съм много пъти да се слагат нови дискове без нови накладки,което според мен лично е Много грешно.Защо? - еми защото първо не се знае на какво дередже е стария диск,може да е крив,износен повече отгоре/долу и тн и тн варианти много,което от своя страна уврежда накладката.Като приеме форма примерно по износена от горе по нова долу стъпва неравномерно на новия диск, което от своя страна може да създаде проблем/и всякакви от неравномерно износване до кривене на диска.Разбира се има много варианти,зависи много и самия диск какъв е ,както и накладките,нооо оригиналното си е най-добро.

Все пак може да греша кой знае.

п.п. за мен е задължителна смяната на накладките.
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Благодаря за изчерпателния отговор.А апаратите няма да ги пипам.Четах,че едни ги сменят,а други не,трети пък ги рециклират!Абе да си кара така и тва е. 

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За да купиш нови апарати значи да бачкаш 3-4 месеца в зависимост каква ти е заплатата
Като свиваш буталата ще видиш дали се движат мазничко. Ако е така са ок и аз на твое място нищо не бих бутал повече. Ако не се движат добре или са блокирали, значи трябва ремонтен комплект. За накладките... сменя се на куп всичко. Но ако е сменил накладки преди 2000км, и сега са на 90%, не върви да ги хвърли. Така че трябва да се мисли кое кога да се сменя.
За дискове - аз съм със Зимърман и са ок. Вече са минали едни Текстар през тях. Текстара обаче свиреше. Сега съм с АТЕ и са в разработка.

За дискове - аз съм със Зимърман и са ок. Вече са минали едни Текстар през тях. Текстара обаче свиреше. Сега съм с АТЕ и са в разработка.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2