въпрос за турбо (е36 318тдс компакт)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: въпрос за турбо (е36 318тдс компакт)
jmprdE36 написа:vladobate написа:Колега виждам че си мераклия , но повече от това имаш две стъпки и не се занимавай . Първо при основния ремонт смени ли си ангренажа или беше добре ( казаха майсторите ). Другото което можеш да направиш , че не си писал е да дигнеш налягането на турбината , спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват ) обаче няма смисъл и от толкоз на 1.4бара ако искаш го оставяш ( с инсталиран бустконтролер и манометър ) и не човъркай че с тия 4 цилиндъра си е кат ранен жребец. Без майтап стоковата ти турбина прави повечко въздух достатъчен , а от големия ТДС се опитах да му туря на мойто магаре ама стигнах до лапите и се отказах , трябват други лапи за двг че с тия не се събира за малко джвяра , генерацията пак трябва да смениш на 60мм че изхода на турбото е с такъв диаметър и другото е по-късното развъртане откъдето и лаг със сигурност поне до над 2500об. Та това е мойто мнение , няма рандеман тоз двигател да го правиш самолет иначе на бой държи и то прилично . Ако ангренаж не си барал по-добре вложи пари в това ( има значение за мощността сигурация ) и напомпи турбото че с толкоз нафта кво виждаш в огледалото за задно виждане
. Успех.
"спокойно прави 1.7бара ( да не пиша повече че няма да ми повярват )" - не изключва ли електрониката на 1.5
Тц ! Ама до втората секунда

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
аз не искам мн да го правя,просто така и така ще рециклирам турбото...та да го пооправят малко
лопатки това онова да го поошлайфат и най много един кулер колкото мрежата на м бронята да му тупна ....20-тина кончета да дигне не повече и същевременно турбото да стане по издръжливо....при правилна експоатация на новият ми мотор(на няма и 40к км) с хибридно турбо и малко по дбър интеркулер мисля че няма да го строша бързо...а би трябвало да стане много по-приятен за каране...особено след зашперване
))) та това ми е целта,защото цялата ходова част и окачване съм сменил(само задни носачи с дискове за компакт ми остана) двигателя е след пълен ремонт радиатор нов помпа виско термостат кутия всичко което е лопнало по тая кола е ново освен рейката и стартера(рециклирани и 2-те) вътре сложих рекаро 3-лъчов волан стана с 4 бега(беше с 2 ) ксенони ейнджъли,мигачи стопове нови...тавана претапициран,съраунд система пайнер всичко...купих си м броня и прагове .....и не ми се сменя та за това искам да си и направя това подобрение да ми е по гот като си я карам 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
troublemaker написа:аз не искам мн да го правя,просто така и така ще рециклирам турбото...та да го пооправят малколопатки това онова да го поошлайфат и най много един кулер колкото мрежата на м бронята да му тупна ....20-тина кончета да дигне не повече и същевременно турбото да стане по издръжливо....при правилна експоатация на новият ми мотор(на няма и 40к км) с хибридно турбо и малко по дбър интеркулер мисля че няма да го строша бързо...а би трябвало да стане много по-приятен за каране...особено след зашперване
))) та това ми е целта,защото цялата ходова част и окачване съм сменил(само задни носачи с дискове за компакт ми остана) двигателя е след пълен ремонт радиатор нов помпа виско термостат кутия всичко което е лопнало по тая кола е ново освен рейката и стартера(рециклирани и 2-те) вътре сложих рекаро 3-лъчов волан стана с 4 бега(беше с 2 ) ксенони ейнджъли,мигачи стопове нови...тавана претапициран,съраунд система пайнер всичко...купих си м броня и прагове .....и не ми се сменя та за това искам да си и направя това подобрение да ми е по гот като си я карам
Еми казвай като си търсиш кулер, имам един от 135и/335и като гледам идеята ти, май тамън се вписва в картинката.

Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.
Жив и здрав колега , само да те радва колицата като я лигавиш така
. Не ми е ясно какво очакваш от този рециклаж на тубината и като как ще я ъпгрейтнат . Не мисля нещо повече от това могат да направят с лопатките да не има променят геометрията нещо или някви по-големи да ти сложат мисля е невъзможно това и ако го видиш поразглобено ще ме разбереш . С тоз доста по-голям кулер ще имаш лаг най-вероятно и то не се знае какъв . Много по-важно е висококачествено масло да се използва ( нали се сещаш че остта на турбинката лагерува на втулки и масления слой е на първо място за доброто турбиниране , а също така и доброто охлаждане на маслото което му липсва много на тоз двигател. Най ми е интересно за какво хибридно турбо може да става на въпрос и ако ще даваш едни около 700лв за рециклиране на турбината не е ли по-удачно да обмислиш варианта с турбинка с променлива геометрия ( хем и по-голяма да пълни новия кулер ) , чувам имало човек в Софето дет наглася софта ,аз съм за това . Успех.

- troublemaker
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше компакта да се пързаля постоянно
- Мечтае да кара: е46 M3
- Детайли за колата: bmw e46 328ci
има ли наистина някой който може успешно да монтира турбо с променлива геометрия на тдс ?? и ако да колко ще ми струва ? а за моето турбо преработва се и става хибридно,за сега това ми е идеята и ако го направя така ще снимам да се видят разликите.Относно цената ще е максимум 500лв за турбото,а кулера ще е почти същият като оригиналният като размери(колкото е дупката в средата на м бронята)и ще е челен наврян точно на мястото на мрежата

20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2