газ/бензин

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е60 530, М54В30

газ/бензин

Мнение от pagu1 » 24 Апр 2006, 1:59

Колеги здравейте,
Възможно ли е според вас колата ми да работи едновременно на газ и бензин?
До този извод стигнах след като установих че бензинът ми свършва много бързо. Само паля на бензин и въобще не карам на него. Имайте предвид, че течове няма никакви. И друго- мириса от ауспуха не е на газ, а по- скоро на бензин. Възможно ли е?
Интересува ме също на вашите коли каква е схемата на свързване на газовата? На моята се прекъсва помпата/което прави абсурда горе още по- голям/ Виждал съм на приятели, че при тях помпата работи постоянно, а се прекъсва инжекциона. Търсих във форума и видях че вторият вариант не е за предпочитане. Какво е вашето мнение?

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 24 Апр 2006, 10:47

При мен също беше прекъснат инжекциона (когато имах газ), а помпата си въртеше постоянно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 24 Апр 2006, 11:33

pagu1 написа:Възможно ли е според вас колата ми да работи едновременно на газ и бензин?

Това е напълно невъзможно.

Закарай си колата да то направат диагностика на бензин.
За да ти харчи много или те лъжат на бензиностанцията или проблема ти е от ламбда сонда.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Impasse » 24 Апр 2006, 13:22

Нормалните газови са с електромагнитни клапани,които пускат газта или бензина.Твойна незнам как е направена.Ако вървят едновременно би трябвало колата да дави,да прекъсва и да не бачка добре ;)
One passion,one car,one life...

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 24 Апр 2006, 17:02

Impasse написа:Нормалните газови са с електромагнитни клапани,които пускат газта или бензина.Твойна незнам как е направена.Ако вървят едновременно би трябвало колата да дави,да прекъсва и да не бачка добре ;)

точно ! няма как да бачка и с 2те без да дави ... да не ти я кара некои колата .. или вечерно време да минават от нощен магазин ? или нещо да е развалено и да си превключва сама .. малко на бенз малко на газ и после и 2те свършили

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 24 Апр 2006, 17:09

Имал съм го и аз този проблем ( М50/B20).Показва ,че е на газ но всъщност гори бензин.Проблема беше в копчето за смяна на газ-бензин.Просто по някое време се е прехвърляла сама на бензин .Така и не го отстраниха проблема въпреки смяната на копчето и така си я продадох колицата.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pagu1 » 24 Апр 2006, 17:15

При положение че няма течове от системата на бензина и при зареждане на 6l 95 oт София до Сандански стрелката пак ми беше на нула. Ще кажете че може би горивомера не отчита точно, но аз проверих в резервоара като махнах помпата и там имаше бензин само на дъното, колкото да не е без хич. От другата страна пък беше съвсем сухо
Остава варианта както каза колегата по- горе по време на движение сама да сменя от бензин на газ, но как ли става това не ми е ясно

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Апр 2006, 1:51

офф
това е България сичко става и е възможно :mhihi:
офф

иди на некои газаджия да я провери дали тоя клапан за бенз/газ е ОК

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 25 Апр 2006, 17:53

AGT написа:...Проблема беше в копчето за смяна на газ-бензин.Просто по някое време се е прехвърляла сама на бензин .Така и не го отстраниха проблема въпреки смяната на копчето и така си я продадох колицата.
Сигурно имаш предвид кутийката със светодиодчетата. Заради безопасността в нея се следи дали на делкото се подават импулси. Ако 3сек. няма импулси, се прекъсва подаването на газ (кутийката "решава", че мотора по някаква причина не се върти). Та, ако проводника, който подава импулсите в кутийката, има някакъв проблем - кутийката си превключва на бенз и после чака да дойдат дадените обороти и/или температура, и пак превключва на газ.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pagu1 » 26 Апр 2006, 10:34

Благодаря колеги, за съветите, ще погледна тези дни и ще кажа какво е било.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 26 Апр 2006, 11:21

еми и аз го имам същия проблем но днес сложил за 3ти път бензин за да замеря...
предния път имах 15 литра бензин в резервоара... и пълна бутилка с газ
тръгваме от Пловдив за Бачково, бензина седи, тръгвам от манастира до селото да взема цигарки и на место прехвърлих от бензин нагаз и аи яко газ... по едно време гледам стрелката паднала... а скана
за около 10 км беше загубен бензина :shock: а няма течове, няма миризми...
4 8 15 16 23 42

кандидат ентусиаст
Аватар

...................

Мнение от jordan » 28 Апр 2006, 0:13

ами побългарете уредбите си щом се е...ват.слагате елементарно тристепенно ключе за 0,50лв и решавате проблема!
Човек се учи докато е жив,но никога не е късно да стане за резил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Blato » 04 Май 2006, 23:54

Абе аз си мислех, че само при мен е така ма явно е нещо хронично...

Само дет при мен стрелката като че ли се мърда на ляво при всяко палене, но е възможно да си въобразявам. Както и да е крайния ефект е същия бензина намалява, а карам на газ :roll: ?!

А това самоволно превключване между бензин и газ не трябва ли да е съпроводено с предърпване на колата или моментно зъглъхване на двигатела ако е на празни обороти?

Потребител
Аватар
Кара: BeMyWlife 520i e39
Мечтае да кара: BMW E60 530xd

Re: газ/бензин

Мнение от orbida » 11 Май 2013, 12:06

Здравейте колеги, и моето бмвенце има подобен проблем. Когато искам
да направя някакво шоу и като я изфорсирам и влезне в обороти превключва на бензин, на далго се перка много, 240 ги прави без проблем но ако трябва да я вартя или просто да ускоря по бързо глъхне и на двете горива на какво може да се дължи газов инжекцион е БРЦ понякога ми се случва и на 160-170км да изкл от газ и да мине на бензин

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: газ/бензин

Мнение от ///Mechov » 12 Май 2013, 15:05

Когато компа на ГИ-то изчисли , че има недостиг на гориво , превключва сам. Сложи течна фаза и няма да имаш тея проблеми.

Следваща

Назад към E36