регулиране на фарове в домашни условия?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
регулиране на фарове в домашни условия?
Здравейте,
някой правил ли го е и има ли процедура как да се настроят фаровете в домашни условия без уреда по сервизите. Чувал съм за това, че на някои марки коли го имало в упътването как да го направиш сам. Някой има ли представа за Е36 как може да стане?
Знам, че по сервизите е евтино, аз не питам за сервизите
Мерси предварително!
някой правил ли го е и има ли процедура как да се настроят фаровете в домашни условия без уреда по сервизите. Чувал съм за това, че на някои марки коли го имало в упътването как да го направиш сам. Някой има ли представа за Е36 как може да стане?

Знам, че по сервизите е евтино, аз не питам за сервизите

Мерси предварително!
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Re: регулиране на фарове в домашни условия?
С шестограм се прави, настройката се състои от две части - настройка за нагоре/надолу и наляво/надясно. Аз лично тези дни си ги настройвах, но знам ли и аз колко добре съм се справил. Понеже съм с ксенон, направих ги да светят по-надясно и надолу, за да не смущавам другите участници в движението, макар че съм с лупи 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
http://www.youtube.com/watch?v=dZTTn2gq67I
Free your mind.
Процедурата е такава:
Заставаш плътно до стената, пускаш фаровете и отбелязваш на стената местата, където е ъгъла между хоризонталния сноп (този на ляво) и наклонения (този надясно). Та отбелязваш тези центрове. След това дърпаш колата назад 7-8-10 метра, като трябва да я дръпнеш право назад, без да я завъртиш. Трябва ъгълчетата за двата фара да си останат на отблелязаните места. Ако не са там, въртиш със шестограма, докато ги прицелиш. Всичко това на къси, дългите се въртят заедно с късите, тях не ги пускаш за да не ти пречат.
Заставаш плътно до стената, пускаш фаровете и отбелязваш на стената местата, където е ъгъла между хоризонталния сноп (този на ляво) и наклонения (този надясно). Та отбелязваш тези центрове. След това дърпаш колата назад 7-8-10 метра, като трябва да я дръпнеш право назад, без да я завъртиш. Трябва ъгълчетата за двата фара да си останат на отблелязаните места. Ако не са там, въртиш със шестограма, докато ги прицелиш. Всичко това на къси, дългите се въртят заедно с късите, тях не ги пускаш за да не ти пречат.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
то ясно процедурата, въпросът е някой да напише как точно, примерно "заставаш пред стена на еди колко си метра на равно, настройваш ги на еди колко си височина и т.н........" просто дали има установено някакво правило така да се каже.....
- Seraph
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: M5 F10
- Детайли за колата: '03 Пълен ел. пакет, ел. огледала, двузонов климатроник, черен полу-кожен салон, подгряване на седалките, заден парктроник, мултифункционален волан.
Със сигурност има някакъв стандарт, но за съжаление аз не го знам и просто заставам на 5-10 метра пред някаква стена или врата, като колата се намира на равнина и по мое усмотрение си пипам, което никак не е добре, но засега толкова... 

You have to let it all go. Fear...doubt and disbelief.
Free your mind.
Free your mind.
Колега ето една тема по която се ръководех при регулацията на моите
http://www.bmw-fans.net/forums/viewtopi ... =29&t=2133
Ако модераторите смятат това за реклама нека изтрият поста ми

http://www.bmw-fans.net/forums/viewtopi ... =29&t=2133
Ако модераторите смятат това за реклама нека изтрият поста ми

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Най-лесния метод по който си настроих мойте е следния и работи перфектно специално за Е36. Става въпрос за регулирането нагоре-надолу:
1. Намираш вертикална стена или врата на някой гараж вечер като е тъмно и паркираш Е36 непосредствено до стената така че бронята почти да я докосва. Дърпаш ръчната и волана да е прав. Отзад трябва да имаш 7.5 метра свободни.
2. При пуснати фарове взимаш лепенки изолирбанд и ще видиш, че точно централно проектора на фара оставя централен символ на стената който е точно от центъра на рефлектора/лупата. На това място лепиш лепенка срещу отражението на левия и десния фар.
3. Дърпаш колата право назад 7.5 метра от предната броня до стената.
4. Отваряш капака и с шестограма регулираш вътрешните врътки (до бъбреците) на фаровете, че горната граница където се отрязва светлината (cut off line) да се пада точно върху 2те ориентировъчни лепенки, които си залепил на стената. Имай предвид, че колата трябва да е горе/долу както я караш обикновено градско, примерно не натоварен багажник и с примерно половин пълен резервоар или примерно 25-30кг в багажника ако горивото е малко.
5. Като пътуваш извънградско с багаж отзад, ползвай ел.регулирането да свалиш малко фара защото се вдига предницата.
Така ги настроих моите след като смених окачването и са перфектни не заслепяват никой и виждам максимално.
1. Намираш вертикална стена или врата на някой гараж вечер като е тъмно и паркираш Е36 непосредствено до стената така че бронята почти да я докосва. Дърпаш ръчната и волана да е прав. Отзад трябва да имаш 7.5 метра свободни.
2. При пуснати фарове взимаш лепенки изолирбанд и ще видиш, че точно централно проектора на фара оставя централен символ на стената който е точно от центъра на рефлектора/лупата. На това място лепиш лепенка срещу отражението на левия и десния фар.
3. Дърпаш колата право назад 7.5 метра от предната броня до стената.
4. Отваряш капака и с шестограма регулираш вътрешните врътки (до бъбреците) на фаровете, че горната граница където се отрязва светлината (cut off line) да се пада точно върху 2те ориентировъчни лепенки, които си залепил на стената. Имай предвид, че колата трябва да е горе/долу както я караш обикновено градско, примерно не натоварен багажник и с примерно половин пълен резервоар или примерно 25-30кг в багажника ако горивото е малко.
5. Като пътуваш извънградско с багаж отзад, ползвай ел.регулирането да свалиш малко фара защото се вдига предницата.
Така ги настроих моите след като смених окачването и са перфектни не заслепяват никой и виждам максимално.
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Толкова го търсих из Бай Гошо и не можах да го намеря , а бях сигурен че ти го беше писал
Трия предния коментар

Трия предния коментар

- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
благодаря,
ей за тва ставаше въпрос, така вече съм доволен..
сори, че не съм видял темата на грешката
но все пак тази тема може да послужи като "събуждане" за всички, които още не са си настроили фаровете. Сега така или иначе се кара задължително със запалени светлини до март и не е приятно като застане някой зад теб с нерегулирани фарове....
ей за тва ставаше въпрос, така вече съм доволен..
сори, че не съм видял темата на грешката

но все пак тази тема може да послужи като "събуждане" за всички, които още не са си настроили фаровете. Сега така или иначе се кара задължително със запалени светлини до март и не е приятно като застане някой зад теб с нерегулирани фарове....
10 мнения
• Страница 1 от 1