Бензин в маслото 318ис

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is M42

Re: Бензин в маслото 318ис

Мнение от bmw-318 » 04 Ное 2011, 14:52

Здравейте :( Тези дни всеки ден съм в различни сервизи, различни майстори просто за консултация, но всеки вдига рамене :( :cry: Не били виждали такова нещо :( Направих диагностика и излезе датчик на детонацията 2, има грешка. Аз смених единия, обаче така е станало, че е сменен здравия, а този дава грешката. Намерих един клип колеги, който 1 към 1 е с моя проблем. Ето го: http://www.youtube.com/watch?v=AfxV0TkM ... re=related Точно това е моя проблем, това прави колата ми.
Моля ви помогнете ми :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 Touring
Мечтае да кара: Mach 1, Hemi Cuda и Chevy SS
Детайли за колата: Много хубави :)

Мнение от jackass3D » 04 Ное 2011, 19:12

Детонациония датчик сменяй ама :dunno: Температурен датчик или датчик колянов вал. Но и за пореден път се убеждавам, че не правят пълни диагностики на някои места или не казват напълно какво и има само и само да я оставиш щот са гладни. Извинявам се за израза.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 04 Ное 2011, 21:57

Топлинния датчик съм го сменила, на коляновия вал не съм. Не знам дали не казват, защото са гладни или защото от нищо не разбират. Как може от 3 месеца през ден нося колата и все никой нищо, какви майстори има..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36
Мечтае да кара: E38 Alpina B12

Мнение от bmw318is4 » 16 Ное 2011, 17:58

Хората от клипа дискутират за :

if you can smell unburnt fuel then you should check your fueltank....i had the same problem and the tank was quite dirty
Ако можеш да надушиш неизгоряло гориво трябва да си провериш резервоара....имах същия проблем и резервоарът ми беше доста мръсен

It seems hydraulic valve lifters needs to be replaced.

хидравлични повдигачи.

T.P.S. (throttle position sensor),
TПС-а.

its almost always 98% a damn electrical issue..

98 процента бил електрически проблем

щом майсторите в русе немогат да помогнат нека да налучкваме и ние

на теб провериха ли ти дали и 4-те свещи са ти читави
на мен ми клатеше оборотите защото ми беше скъсан маншона на дебитомера и гълташе въздух не от където трябва

:OT: и един въпрос към колегите с тоя мотор 318ис , на свободен ход при нормалните обороти за свободна 650-750 незнам точно колко са вибрира ли си съвсем леко двигателя или някоя свещ или нещо такова ми е заминала
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 16 Ное 2011, 18:28

според мен датчика на коляновия вал или на разпределителния, ламбдата ,нок сензорите(детонационните датчици) ,Стапково моторче.моята имаше проблем с оборотите и играеха и се оказа ламбда и спукана бубина макар че ми беше нова ламбдата.но все пак залагам на датчика на коляновия вал.бях си купил нов но не оригинален.палеше сутрин много трусно после не можеше да се форсира максимално докато не загрееше колата напално, сложих 2-ра ръка и всичко заспа.на диагностиката не излизаше като грешка датчика а го мериха всеки датчик по отделно докато не го жанаха че дава други данни :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: за Е36 тийм София

Мнение от blabla » 16 Ное 2011, 20:41

bmw318is4 написа: :OT: и един въпрос към колегите с тоя мотор 318ис , на свободен ход при нормалните обороти за свободна 650-750 незнам точно колко са вибрира ли си съвсем леко двигателя или някоя свещ или нещо такова ми е заминала

Не знам може би е нормално защото и моята се усеща така на празен ход .
Изображение
IS power !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 16 Ное 2011, 21:50

Свещите ми са розови, купих датчика на детонацията,смених единия сега и втория и тези дни ще отида при майстора, за да го сложи. Свещи, бубини всичко ми е на ред. Гори ми 25/100 , нямам думи.. толкова я пазя.. Ламбдата е нова Бош :( Остана да сменя само датчиците на коляновия и разпределителния вал, друго вече просто няма, освен мотора :( . Искам да ви попитам на колко градуса е нормално да отваря термостата? Моя термостат стои отворен и искам да го сменя и днес в магазина ми дадоха един за БМВ, който отваря на 92 градуса ?! Не е ли много? Ако трябва да го върна?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blabla » 16 Ное 2011, 21:57

bmw-318 написа:Свещите ми са розови, купих датчика на детонацията,смених единия сега и втория и тези дни ще отида при майстора, за да го сложи. Свещи, бубини всичко ми е на ред. Гори ми 25/100 , нямам думи.. толкова я пазя.. Ламбдата е нова Бош :( Остана да сменя само датчиците на коляновия и разпределителния вал, друго вече просто няма, освен мотора :( . Искам да ви попитам на колко градуса е нормално да отваря термостата? Моя термостат стои отворен и искам да го сменя и днес в магазина ми дадоха един за БМВ, който отваря на 92 градуса ?! Не е ли много? Ако трябва да го върна?

Ми нормално е , еи сега ще видя какъв трябва да е за иеса в реалоема :)
Така ето какво пише за М42 96та година :
Thermostat 92 CEL 11537511083
Отваря на 92 градуса и такъв трябва да е за тоя мотор (а и за доста други бмв мотори с тоя термостат :)
Изображение
IS power !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 16 Ное 2011, 22:05

Нормално.... преди малко като се прибирах бях вече почти до вкъщи и изключих от скорост и като паднаха оборотите, угаснаха фаровете, започна да се тресе, едва не угасна и се оправи :( :( :( Помогнете ми :(
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 16 Ное 2011, 22:06

blabla написа:
bmw-318 написа:Свещите ми са розови, купих датчика на детонацията,смених единия сега и втория и тези дни ще отида при майстора, за да го сложи. Свещи, бубини всичко ми е на ред. Гори ми 25/100 , нямам думи.. толкова я пазя.. Ламбдата е нова Бош :( Остана да сменя само датчиците на коляновия и разпределителния вал, друго вече просто няма, освен мотора :( . Искам да ви попитам на колко градуса е нормално да отваря термостата? Моя термостат стои отворен и искам да го сменя и днес в магазина ми дадоха един за БМВ, който отваря на 92 градуса ?! Не е ли много? Ако трябва да го върна?

Ми нормално е , еи сега ще видя какъв трябва да е за иеса в реалоема :)
Така ето какво пише за М42 96та година :
Thermostat 92 CEL 11537511083
Отваря на 92 градуса и такъв трябва да е за тоя мотор (а и за доста други бмв мотори с тоя термостат :)

Ама моето е 94 година, да не е нещо по различно от 96 год. ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blabla » 16 Ное 2011, 22:10

bmw-318 написа:Нормално.... преди малко като се прибирах бях вече почти до вкъщи и изключих от скорост и като паднаха оборотите, угаснаха фаровете, започна да се тресе, едва не угасна и се оправи :( :( :( Помогнете ми :(

Имах предвид нормално за термостата сега ще проверя и за 94та година но предполагам че ще е еднакав :)
За разхода обаче хич не е нормално тия 25/100 не знам как си ги постигнала , нещо не е на ред определено .
Да не би пък ДМЕ'то (компютъра) да прави проблеми ??
Термостата е еднакъв и този които са ти дали би трябвало да е точния :)
Последна промяна blabla на 16 Ное 2011, 22:15, променена общо 1 път
Изображение
IS power !!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 16 Ное 2011, 22:15

Нямаш ли някой приятел/познат със същия мотор, да вземаш и сменяш части, докато откриеш проблема. Това е най-сигурният и евтин начин.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 16 Ное 2011, 22:17

Как ги постигнах, не знам как..Постепенно започва да гори все повече и повече. Отзад изкарва жив бензин, с 8 литра едва минавам 40км, а аз карам нормално и изобщо не настъпвам. Ужас е :( Благодаря ти много за помоща за термостата, не знам да го слагам ли... 92 градуса ми се вижда не много добре, за зимата добре, но за лятото...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blabla » 16 Ное 2011, 22:20

bmw-318 написа:Как ги постигнах, не знам как..Постепенно започва да гори все повече и повече. Отзад изкарва жив бензин, с 8 литра едва минавам 40км, а аз карам нормално и изобщо не настъпвам. Ужас е :( Благодаря ти много за помоща за термостата, не знам да го слагам ли... 92 градуса ми се вижда не много добре, за зимата добре, но за лятото...

Щом пише че оргиналния е такъв значи няма проблем, мисля че имаше и на 88 градуса термостат като опция но само съм чувал :)
Ако я караш предимно студена и на къси разстояния е възможен завишен разход но за тоя мотор тоя разход които си казала изглежда огромен просто .. Подхвърли на майсторите дето ти правят колата идеята за компютъра и по възможност пробваите с такъв от нормално работеща кола :) Успех и дано излезе нещо по евтино.
Изображение
IS power !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw-318 » 16 Ное 2011, 22:23

:(
Последна промяна bmw-318 на 03 Дек 2011, 22:17, променена общо 1 път
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36